Brémy 23. 10. 2016


360.jpg

Na dostihový den pořádaný na závodišti v Brémách s osmi dostihy, z toho jednou steeplechase přijela výprava českých jezdců a jeden kůň zastupující českou stáj s názvem Stall Vinklárek. V nedalekém tréninkovém středisku působí Pavel Vovčenko - trenér s českým původem a německou licencí s bohatou a úspěšnou kariérou.


V první rovině na 1600 m vyhrál svěřenec Pavla Vovčenka sedmiletý valach jehož otcem je vítěz českého Derby z roku 2004 DARSALAM(IRE) - GELADI s Melinou Ehm v sedle.


První z českých zástupců se představil v druhém dostihu - rovině na 1400 m o 5100 Euro. Na startu se objevil tříletý POKER RUN(FR) - Carlos Henrique běhající v barvách Stall Viklárek. Ihned po startu šel POKER RUN(FR) do vedení, na začátku cílové roviny ho předjela SALDINSKA(GER) - am. Vinzenz Schiergen a zvítězila. POKER RUN(FR) si druhé místo udržel a od vítězky byl vzdálen 3 délky.


361.jpg

Dostihem s největší českou účastí byla steeplechase na 3300 m a o 6600 Euro. Na startu byl Tomáš Vodrážka v sedle NUEVO LEON, Vlastislav Korytář, kterého jsme mohli vidět v letošní Velké pardubické,tady jezdil GOUDEVIVRE(FR), žk. Pavel Složil měl koně z Holandska - GIANT SWING(FR). Trenér Pavel Vovčenko vyslal do dostihu své dva svěřence - FIRE IN MOTION s am. Michalem Mikšovským a ROSENKÖNIG, kterého jezdil Cevin Chan. Hned na prvním skoku se vlivem šikmého skákání některých koní stal hromadný pád, kde z českých jezdců skončili žk. Pavel Složil a am. Michal Mikšovský. V dalším kole na stejném skoku spadl i druhý svěřenec Pavla Vovčenka - ROSENKÖNIG. V dostihu tak pokračovali NUEVO LEON - Tomáš Vodrážka, který se držel těsně za vedoucím TINKERS LANE(IRE) - Miguel Lopez a GOUDEVIVRE(FR) - Vlastislav Korytář na páté pozici. V cílové rovině se pokusil o útok na vedoucího koně NUEVO LEON, ale i pod aktivní podporou Tomáše Vodrážky dokončil jako druhý o 2 délky za TINKERS LANE(IRE), GOUDEVIVRE(FR) - Vlastislav Korytář dokončili na 5. místě.


V případě zájmu o fotky pište na e-mail: info@hv-foto.cz
Hana Vytopilová


362.jpg

363.jpg

364.jpg

365.jpg

366.jpg

367.jpg

368.jpg

369.jpg

370.jpg

371.jpg

372.jpg

373.jpg

374.jpg

375.jpg

376.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz