Brno 1. 10. 2016


280.jpg

Tři překážkové a 6 rovinových dostihů přilákaly v posledním teplém a slunečném dni tohoto roku ještě více díváků, než obvykle přijíždí. Den měl 2 vrcholy - rovinu III. kat. na 1600 m a steeplechase III. kat. na 4100 m.


V prvním dostihu IV. kat. na 1400 m se prosadila dvojice LASTORMO - Jiřina Andrésová (majitel: Stáj El Halem Okleštěk, trenér: Okleštěk Miloslav) po boji o 3/4 délky, druhý byl ROMANTIK - Kateřina Hlubučková, třetí SWORN SHOT (GER) - žk. Daniel Vyhnálek, 4. CHUAN CHE, 5. ULTIMA.


V druhém dostihu III. kat. na 1400 m se představili dvouletí. Od startu vodila CELEBRE LADY - ž. Martin Laube, v poslední zatáčce se k nim přiblížila SÁI FÉI - Josef Sovka (majitel: Quartis-Zámecký Vrch, trenér: Žalud Radek) a po boji o krk vyhrála SÁI FÉI, třetí byla ARKANIE (IRE) - ž. Jan Rája, 4. DAJUKA, 5. RŮŽA Z POHOŘÍ.


281.jpg

První ze steeplechase patřila čtyřletým, po dvou škrtech se na start postavilo 6 koní. Vedení se ujala favoritka LA SORBONA - žk. Pavel Složil ml., společně s ní FEJZBUK - Tomáš Vodrážka a celé kompaktní pole převedli přes kurz dostihu. V závěrečné fázi se k vedoucím koním přiblížili SEMANTÝNA a MARCON, ti v cílové rovince bojovali a vítězná byla SEMANTÝNA - ž. Josef Sovka (majitel: BoKa Seniors, trenér: Růžičková Martina), o 3/4 délky doběhl druhý MARCON - Jan Odložil, třetí byla LA SORBONA, 4. FEJZBUK, 5. RESCÁTOR CHARLES.


Dostih IV. kat byl vypsaný pro amatérské jezdce na 1900 m, na startu se mělo objevit 8 dvojic, ale pro pád jezdkyně ve zkušebním cvalu nestartovala MURASAKI LADY. Podle očekávání se v cílové rovině odehrál souboj favoritky ALEGORIE - am. Michal Mikšovský a druhé favoritky FIOMI - am. Jindřich Fabris, na krátké cílovce ukázala lepší zrychlení FIOMI (majitel: Lokotrans, trenér: Kantek Petr, MVDr.) a vyhrála jistě o 1 a 1/4 délky před ALEGORIÍ, třetí byl ARMANNO - am. MVDr. Ivana Machačová, 4. KING OF SAMBA, 5. ALAMON.


282.jpg

V pátém dostihu V. kat. na 2800 m po 3 letech dosáhl vítězství v rovinovém dostihu ČÍRO se svou trenérkou Lucií Baluchovou v sedle (majitel: Sorbon Malá Bystřice), druhá byla STEPIDA - Kateřina Hlubučková, třetí ESDARKA - am. Jindřich Fabris, 4. HEURE, 5. PORTATILE.


V pořadí šestým dostihem byla steeplechase IV. kat. na 3600 m, po startu se o velmi rychlé tempo postaral FLICKER - ž. Dušan Andrés, za ním se držela dvojice reprezenantů stáje Lokotrans - THIRTEEN DIAMONDS (IRE) - žk. Pavel Složil ml. a HAWA BALI (IRE) - ž. Josef Bartoš. V posledním kole se na druhou pozici propracovala DUNÁTA - ž. Lukáš Matuský (majitel: K-K Metal a.s., trenér: Holčák František) a později přešla do vedení a vyhrála zadrženě o 15 délek před THIRTEEN DIAMONDS - žk. Pavel Složil ml., třetí byl HAWA BALI (IRE) - ž. Josef Bartoš, 4. LAURIE AN, 5. PUDŘÍK.


Hlavním rovinovým dostihem byla rovina III. kat. na 1600 m, na startu se ukázalo 8 koní. Ihned se vedení ujal specialista na zdejší dráhu TULUM (FR) s am. Jindřichem Fabrisem v sedle a v rychlém tempu a excelentně vytočil místní ostré zatáčky. V cílové rovince TULUM (FR) (majitel: Syndikát 2007, trenér: Mimra Zdeněk) o krk vybojoval vítězství před dotahujícím se STINGEREM (*GER) - žk. Daniel Vyhnálek, třetí byla o 3/4 délky ZORAYA LUNA (GER) - Jiřina Andrésová, 4. STEP STAR, 5. HIDDEN FLAME. Již 11-letý TULUM ze 7 startů v Brně 6x vyhrál, a 1x byl třetí.


283.jpg

Druhý hlavní a v pořadí osmý dostih byl překážkový, steeplechase III. kat. na 4100 km s deseti účastníky. V poli bylo několik koní, kteří rádi chodí z čela, dostih byl proto rychlý a ve vedení byla RENDETTA - Petr Tůma, za ní sázkový favorit MAUGLÍ - ž. Josef Sovka. V závěru dostihu se do vedení dostal ANTHON - ž. Josef Bartoš (majitel: DSS Marianov, trenér: Ministr Antonín) a v čele zůstal až do cíle a jistě o dvě délky porazil RYANICU - ž. Lukáš Matuský. Třetí byl MAUGLÍ - ž. Josef Sovka, 4. MÉDIUM, 5. LORD JAGMIN.


284.jpg

Devátým a posledním dostihem byla rovina IV. kat. na 2200 m s jedenácti startujícími. Tento dostih vyhrál stylem start - cíl ROONY - ž. Martin Laube (majitel: FVE – Relay JK Levín, trenér: Bieliková Marta), druhý byl po boji o krk QUEST ROYAL (SRB) - ž. Zuzana Vokálková, 3. CATHY PRINCESS - ž. Martina Havelková, 5. WHITE GHOST, 5. IMPHAL (POL).


V případě zájmu o fotky pište na e-mail: info@hv-foto.cz
Hana Vytopilová


285.jpg

286.jpg

287.jpg

288.jpg

289.jpg

290.jpg

291.jpg

292.jpg

293.jpg

294.jpg

295.jpg

296.jpg

297.jpg

298.jpg

299.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz