Brno 22. 4. 2017


500.jpg

Dva dostihy III. kategorie, Jarní moravská míle pro rovinové koně a pro překážkáře Jarní brněnská steeplechase, byly vrcholem dostihového dne v Brně. Dráha byla pružná a ani po přeháňkách neklouzala. Vítr, nízké teploty a občasný mírný déšť připomněli návštěvníkům, že je stále ještě duben.


V prvním z hlavních dostihů handicapu III. kat. pro 4-leté a starší na 1600 m Jarní moravské míli se sedmi startujcími byl za favorita podle sázkových kurzů STINGER(GER) - žk. Daniel Vyhnálek. Na start se postavil již 12-letý šestinásobný brněnský vítěz TULUM(FR) s am. Jindřichem Fabrisem v sedle a diváci byli zvědaví, jestli na tyto vítězství naváže dalším. Ihned po startu nasadila velmi rychlé tempo zaměřením sprinterka QUAFF - Kateřina Hlubučková, za ní z rozestupem sedmi délek cválalo pole koní, které vedl TULUM(FR). Tisíc metrů před cílem se náskok QUAFF začal zkracovat, v cílové rovině se vedle ní objevila ULTIMA - ž. Martina Havelková, ale po boji o 1/2 délky uhájila vítězství stylem start - cíl QUAFF - Kateřina Hlubučková (majitel: DS Ondra, Matyáš, Flash, trenér: Martin Bělka), druhá byla ULTIMA - ž. Martina Havelková, třetí o 1/2 délky MONTE CHRISTO - ž. Martin Laube, čtvrtý o 5 délek STINGER(GER) - žk. Daniel Vyhnálek, pátá o 1 a 3/4 délky ZORAYA LUNA(GER) - Jiřina Andrésová, 6. TULUM(FR), 7. BEST BET.


501.jpg

Následujícím dostihem byl překážkový vrchol dne Jarní brněnská steeplechase III. kat. na 4100 m pro 5-leté a starší. Na startu bylo 9 koní s favoritkou FINÉS - žk. Pavel Složil ml., vítězkou v Brně a polské Wroclawi a pro letošek i rozběhanou jedním startem (4. místo) v italském Trevisu. LORD JAGMIN - ž. Dušan Andrés se jako obvykle ujal vedení, za ním překonával překážky STEFAN - ž. Lukáš Matuský, třetí pozici držela FINÉS, na čtvrté pozici se střídali ADANA - Petr Tůma a TRIPOLIS - Jan Odložil. ADANA se v polovině dostihu propadla do druhé části pole a na páté pozici ji nahradil PURPLE HEART - Barbora Málková. V posledním kole se na stále vedoucího LORDA JAGMINA dotáhla favoritka FINÉS. V cílové rovině o vítězství bojovali STEFAN - ž. Lukáš Matuský a TRIPOLIS - Jan Odložil, kdy lepší koncovku předvedl a jistým vítězem se stal o 1 a 3/4 délky TRIPOLIS (majitel: DS Malá Morávka, trenér: Antonín Novák), druhý byl STEFAN - ž. Lukáš Matuský, třetí o 7 délek PURPLE HEART - Barbora Málková, čtvrtá o 1 a 1/4 délky FINÉS - žk. Pavel Složil ml., pátý o 3/4 délky LORD JAGMIN - ž. Dušan Andrés, 6. GOTSCHA, 7. MÉDIUM.


502.jpg

V prvním dostihu IV. kat. na 1400 m pro 4-leté a starší se v cíli odehrál těsný souboj o prvneství, vyhrála ze středu pole útočící OUR LASS(IRE) - ž. Martina Havelková(majitel: Bellicus racing, trenér: MVDr. Petr Kantek), druhý byl o krk RABBIT LOPEDE VEGA(IRE) - Michal Hrouda, třetí o krk doběhla stájová kolegyně vítězky KITTY LOT(IRE) - Kateřina Hlubučková, 4. CAROLINS, 5. MACESHKA.


Druhým dostihem bylo první oddělení rozdělené steeplechase V. kat. pro 4-leté na 3200 m, které se stalo kořistí stylem start-cíl pro ROYAL FLYER - ž. Marcel Novák (majitel: BoKa Seniors, Trenér: Martina Růžičková), druhý byl o 8 délek FERINO - žk. Veronika Řezáčová, třetí o krk NIGERTA - Barbora Málková, 4. DATAN NASH, 5. LANTANA LADY.


503.jpg

V třetím dostihu - rovině IV. kat vypsané pro 3-leté koně se prosadila PRINCESS RYANA - ž. Martin Laube (majitel: MPL Racing CZ, trenér: Jozef Piruch), druhý byl o 1 a 3/4 délky SCRAPPER - am. Jindřich Fabris, který většinu dostihu odvodil, třetí o 3/4 délky FRANCISKA - ž. Martina Havelková, 4. SAVOIR ABSOLU, 5. ANJOLLI.


Druhé oddělení rozdělené steeplechase V. kat. pro 4-leté na 3200 m bylo odstartované jako čtvrtý dostih. Zvítězila LORETIS - Jan Derych (majitel: Kameňák s.r.o., trenér: Stanislav Kovář) v třetím letošním startu po prvních dvou v Itálii, druhý byl o 3 délky KORNELIUS - žk. Pavel Složil ml., třetí o krk INTERNA - žk. Veronika Řezáčová, 4. VINNERO, 5. LIPO.


504.jpg

V pátem dostihu steeplechase IV. kat. na 3400 m pro 5-leté a starší nasadil ihned po startu ostré tempo RABBIT KING´S BEST(GB) - Jan Derych, po prvním kole ho na vedoucí pozici vystřídal FLICKER - ž. Marcel Novák, před cílem se na první místo propracoval THIRTEEN DIAMONDS(IRE) - žk. Pavel Složil ml., ale po vyjetí z předepsané dráhy dostihu byl diskvalifikován. Vítězem po protestu ex-offo se stal původně druhý domácí FLICKER - ž. Marcel Novák (majitel: Stáj Vymazal, trenér: Josef Vymazal), druhý o délku byl RABBIT KING´S BEST(GB) - Jan Derych, třetí o krk MAHONY - žk. Veronika Řezáčová, 4. GILBERT, 5. RAMPULINA.


Dostihový den uzavřel rovinový handicap IV. kat. na 2200 m dramatickým soubojem v cíli, kdy o krk vyhrála HEURE - ž. Martina Havelková (majitel: Stáj Lucie K, trenér: Vladimír Derych), druhá byla VADEONA TWO - Michal Hrouda, třetí o 3/4 délky PORTATILE - Jiřina Andrésová, 4. BOUŘKA, 5. FURANO(GB).


505.jpg

Po dvou vítězstvích dosáhli v rovinách ž. Martina Havelková a v překážkách ž. Marcel Novák. Zajímavostí je, že se v tento dostihový den představili 4 potomci klisny FIRA (LAROCHE(GER)): FERINO (4-letá, 2. místo ve druhém dostihu), FRANCISKA (3-letá, 3. místo ve třetím dostihu), FLICKER (7-letý, vítěz 5. dostihu), FINÉS (5-letá, 4. místo v sedmém dostihu). Nejlepším výsledkem potomků FIRY byly dostihy v Brně 27.09.2014, kdy dosáhli hattricku (FAITH(FR*), FINÉS, FLICKER).


Hana Vytopilová
e-mail: info@hv-foto.cz


506.jpg

507.jpg

508.jpg

509.jpg

510.jpg

511.jpg

512.jpg

513.jpg

514.jpg

515.jpg

516.jpg

517.jpg

518.jpg

519.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz