Kolesa 13. 8. 2016


180.jpg

Druhý dostihový den v Kolesách přichystal pro návštěvníky 9 dostihů, čtyři rovinové a pět překážkových. Hlavním dostihem byl Memoriál Michala Köhla, steeplechase crosscountry III. kategorie na 4000 m. Tento dostih byl vzpomínkou ž. Michala Köhla, který v loňském roce podlehl zranění v překážkovém dostihu v Brně. Jeho kariéra začala v roce 1996, v ČR vyhrál 64 překážkových a 7 rovinových dostihů. Působil v Kolesách, u trenéra Josefa Váni, dvě vítězství získal v Anglii, později začal pracovat u pardubické jízdní policie, ale stále jezdil dostihy.


Prvním dostihem byla rovina IV. kategorie na 2200m, pro vysoký počet startujících rozdělený do dvou oddělení. První dostih lehce vyhrál MEDIC s ž. Vendulou Korečkovou v sedle (stáj EŽ Praha, trenérka Jana Junková), druhý byl IMPHAL - ž. Josef Sovka, třetí VINNIE ROSE - Kateřina Hlubučková. Druhý dostih se stál kořistí VADEONY TWO - ž. Martin Laube (stáj Rabbit Trhový Štěpánov, trenér Petr Juránek), o délku byla druhá BIGI (IRE) - ž. Jan Rája, třetí CALIOPE - Michal Hrouda. V třetím dostihu IV. kat. na 1600 m se představila po 6 dostihů neporažená PLAYMONA (stáj Zeas Staré Hradiště, trenérka Helena Vocásková) a opět zvítězila v sedle s ž. Janem Rájou lehce o 3 a 1/2 délky před SÁBOU - Kateřina Hlubučková, třetí byl SHEBY JAIL - am. Tereza Dlapová. Čtvrtým dostihem byla rovina V. kategorie na 2200 m pro žáky a amatéry, který po boji o 3/4 délky vyhrál SPARROW vedený am. Michalem Mikšovským (stáj Euroframe - Váňová, trenér Zdeněk Seménka), druhá byla PAULLINKA - am. Adéla Burdová, třetí o 1/2 délky MONTEPUCINI (FR) - am. Alexandra Slámová. Pro am. Michala Mikšovského to bylo první vítězství v rovinovém dostihu.


181.jpg

Do pátého dostihu - steeplechase IV. kat na 3500 m odskočilo 12 koní, ve vedení se střídali RIDERI CROSS (Martin Liška), VIVIENNE OF GRACIE (GB) (Sertash Ferhanov) a ANTHON (Michal Kubík). V průběhu dostihu se do vedení a k vítězství propracoval PURPLE HEART s Barborou Málkovou (Stáj Rudolfa Jelínka - Růžičková, trenérka Martina Růžičková), druhá byla o 1 a 1/2 délky RIDERI CROSS - Martin Liška, třetí VIVIENNE OF GRACIE (GB) - Sertash Ferhanov.


Hlavním dostihem byl Memoriál Michala Köhla, steeplechase crosscountry III. kategorie s účastí sedmi koní, který od startu v rychlém tempu vodil MIRAX - ž. Jaroslav Myška Jediný pád byl na irské lavici a vodní příkop po zadržení dvou účastníků překonali jen 4 koně. V cíli měl pořád nejvíce sil MIRAX - ž. Jaroslav Myška (stáj Racing Photo, trenérka Štěpánka Myšková), druhý o 1 a 1/2 délky doběhl SOKOL (CAN) - Martin Liška, třetí STEP DANCER - ž. Josef Váňa ml.


182.jpg

Sedmý dostih byl zastaven a zrušen pro pád koně, který zůstal ležet v dostihové dráze v kurzu dostihu.


Osmý dostih - proutěné překázky pro čtyřleté a starší koně v začátku vodili ČÍRO - ž. Pavel Kašný a FRAGMENT OF SCYRIS, v druhém kole je vystřídal REMINO (GER) - ž. Marcel Novák. V cílově rovině přešel do vedení a vyhrál RABBIT MOUNTNELSON (GB) - Michal Kubík (stáj Rabbit Trhový Štěpánov, trenér Petr Juránek), druhý byl REMINO - ž. Marcel Novák, třetí byla OTTIMA (FR) - ž. Josef Bartoš.


Posledním dostihem byly proutěné překážky na 3000 m, pole deseti 3-letých koní vedla FANTASY - Michal Kubík, v posledním kole se ze středu pole do vedení propracovala KOENIGIN MUM (FR) - ž. Jan Kratochvíl (stáj Gestüt Elsetal - Váňa, trenérka Pavla Váňová) a porazila FANTASY lehce o 9 délek, třetí byl NORMAN (FR) - Martin Liška.


V případě zájmu o fotky pište na e-mail: info@hv-foto.cz
Hana Vytopilová


183.jpg

184.jpg

185.jpg

186.jpg

187.jpg

188.jpg

189.jpg

190.jpg

191.jpg

192.jpg

193.jpg

194.jpg

195.jpg

196.jpg

197.jpg

198.jpg

199.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz