Kolesa 23. 7. 2016


140.jpg

Rozpálená Kolesa letos poprvé přivítala návštěvníky čtyřmi rovinovými dostihy po kterých následovalo pět překážkových, z toho jedny proutěné překážky. Dostihový den měl dva vrcholy - steeplechase III. kat. pro čtyřleté a steeplechase cross country pro pětileté a starší, jejíž součástí byl pro diváky atraktivní vodní příkop.


První oddělení pro větší počet startujících rozděleného rovinového dostihu IV. kat na 2000 m se stalo kořiští stáje Joly reprezentované NICOLE MEGAN (IRE) s ž. Michalem Machem, v tréninku Heleny Blažkové. Druhé oddělení a tak 2. dostih vyhrála po tuhém boji o nos dvojice FABRYAN - ž. Bauyrzhan Murzabayev (stáj Michaela - Hruboš, trenér Tomáš Váňa). Třetí dostih na 1600 m IV. kat. nepřerušil řadu šesti vítězství klisny PLAYMONY v sedle s ž. Janem Rájou (stáj Zeas Staré Hradiště, trenérka Helena Vocásková). V handicapu V. kat. na 2200 m ztratil na startu 8 délek WHITE GHOST s Michalem Hroudou (stáj Lokotrans, trenér MVDr. Petr Kantek), ale nebyla to pro něj překážka k vítězství, kdy vyhrál po boji o 1 a 1/2 délky před PAULLINKOU s Jaroslavem Myškou.


141.jpg

Pátým dostihem byla steeplechase crosscountry V. kat na 3700 m. Většinu dostihu byl v čele TRIVERO (USA) s Michalem Kubíkem, ale v závěrečné části dostihu se do čela propracoval MILERYT (POL) se Sertashem Ferhanovem v sedle (DS Ondra, Matyáš, Flash, trenérka Petra Vašinová), zvítězil o 2 a 1/2 délky před dvojicí MAESTRO QUERCUS (GB) - am. Michal Mikšovský, třetí byla LAURIE AN - Jan Odložil.


142.jpg

Po dvou škrtech se na start 6. dostihu postavili pouze čtyři účastníci, úlohu papírového favorita splnil GIBB´S BEACH (IRE) - ž. Josef Váňa ml. (stáj Jasna, trenér Josef Váňa st.), druhý byl PURPLE HEART - ž. Marcel Novák, třetí SERGEJ - Petr Tůma.


Sedmý dostih Cena Wroclawski Tor Wiscigow Konnych Partynice, dostih pro čtyřleté koně, III. kat. na 3500 m byl jedním z vrcholů sobotních odpoledne. Na start se postavilo 11 účastníků. Po startu se ujali vedení koně ze stáje Sorbon Malá Bystřice - ČEROKÉZ (žk. Pavel Složil) a LUK (ž. Pavel Kašný), dostih se odvíjel v rychlém tempu a pořadí se příliš neměnilo. Po posledním skoku a v cílově rovině zrychlila CHERRIES - ž. Josef Sovka (stáj Quartis - Zámecký vrch, trenér Radek Žalud) a lehce o 3 délky porazila dvojici GOTCHA - Josef Borč, třetí o 5 délek doběhl MANOL - ž. Jiří Kousek, čtvrtá byla SHELLY, pátý NAROL (POL).


143.jpg

Další dostih III. kat. - Cena firmy Frančák na 4000 m měl v kurzu všemi očekávaný vodní příkop. Do dostihu odskočilo 7 koní a pole vedl MIRAX - ž. Jaroslav Myška ve svižném tempu a s mírným náskokem. V polovině dostihu spadla LINNGARY (FR), ostatní účastníci následovali bez potíží MIRAXE přes všechny skoky. V cíli měl nejvíce sil MAKLER (POL) - ž. Marcel Novák (stáj EŽ Praha a. s., trenérka Jana Junková), druhý byl o 2 a 1/2 délky MIRAX - ž. Jaroslav Myška, třetí o krk STEP DANCER - ž. Josef Váňa, čtvrtý ARTISTMONTOT (FR), pátý SOKOL (CAN).


144.jpg

Devátý dostih byl zastaven z důvodu pádu jezdce na první překážce, ten zůstal ležet v dráze a proutěná překážka nebyla ve stavu, kdy by ji bylo možné skákat v dostihu. Všichni účastníci vstali.


V případě zájmu o fotky pište na e-mail: info@hv-foto.cz


145.jpg

146.jpg

147.jpg

148.jpg

149.jpg

150.jpg

151.jpg

152.jpg

153.jpg

154.jpg

155.jpg

156.jpg

157.jpg

158.jpg

159.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz