Kolesa 5. 11. 2016


400.jpg

Poslední dostihový den letošní sezóny byl ve znamení soubojů o tituly šampiónů pro rok 2016, v rovinových a překážkovém šampionátu jezdců bylo pořadí stále otevřené. V rovinovém měli stejný počet vítězství ž. Jan Rája a ž. Bauyržan Burzabajev, ale ž. Jan Rája měl více druhých míst. V překážkovém šampionátu měli možnost vyhrát čtyři jezdci: po 12 vítězstvích měli ž.Jaroslav Myška a ž. Jan Kratochvíl, po 11 vítězstvích ž. Josef Váňa mladší a ž. Lukáš Matuský. Šampionát trenérů byl již rozhodnutý - na rovinách měla nejvíce vítězství Helena Vocásková a na překážkách Josef Váňa starší.


V prvním rovinovém dostihu IV. kat na 2900 m se představilo 11 koní. Hned po startu šla do vedení TAILINE - ž. Jaromír Šafár a až v posledním oblouku se na ni dotáhla a jistě o délku zvítězila ALLANIS - ž. Vendula Korečková (majitel: Luka-Vedral, trenér: Zobal František), druhá byla TAILINE, o krk třetí za nimi byly současně dvě klisny GOLDEN IRENE - ž. Michal Mach a ALEGORIA - ž. Jan Rája, 5. NOWITKA.


401.jpg

Druhý rovinový dostih IV. kat. na 1600 m rozjel v rychlém tempu SHEBY JAIL - am. Tereza Dlapová. V cílové rovině se odehrál souboj, který měl blízko k rozhodnutí šampionátu rovinových jezdců, kdy o vítězství bojoval ž. Bauyrzhan Murzabayev v sedle GALISE s MALQEM(FR) - ž. Ingrid Janáčková Koplíková. Více sil měl domácí MALQ(FR) (majitel: Estrella, trenér: Sůrová Pavlína) a porazil GALIS po boji o krk, třetí byla o 3/4 STEP STAR - ž. Vendula Korečková, 4. HELIOSTAT(IRE), 5. SHEBY JAIL.


Do třetího rovinového dostihu V. kat. na 2200 m odskočilo 10 koní a vítězkou se stala WILLY WONKA - Kateřina Hlubučková (majitel: DS Maruška, trenér: Pohanka Ladislav, Ing.), jezdkyně tímto vyhrála i šampionát Nikon ladies cup 2016, po tuhém boji o 1/2 délky byla druhá GOLDY - Josef Borč, třetí o 1/2 délky byl WIMBLEDON - ž. Ingrid Janáčková Koplíková, 4. LIMONADE(SWI), 5. MILL`S FINEST(DEN).


402.jpg

Čtvrtý a poslední rovinový dostih IV. kat. na 2200 m ještě mohl rozhodnout o pořadí nejlepších jezců sezóny, ale ani jeden ze dvou aspirantů na titul nevyhrál, proto rozhodl vyšší počet druhých míst, který měl ž. Jan Rája. V posledním rovinovém dostihu sezóny vyhrál ORIC - am. Jindřich Fabris (majitel: Horse Farm Kroutilík, trenér: Kroutilík Jaroslav), který je pro letošek nejlepším amaterským jezdcem na rovinách, druhá byla po tuhém boji o hlavu VINNE ROSE - Josef Sovka, třetí byl o 1 a 1/2 délky ONDREÁŠ - ž. Bauyrzhan Murzabayev, 4. BEST BET, 5. CALIOPE.


403.jpg

Pátý dostih byla steeplechase crosscountry IV. kat. na 3700 m. Po startu nasadil ostré tempo RABBIT KING´S BEST(GB) - Jan Derych, za ním skákal NIECER(POL) - Radek Man a dále zbytek pole. V polovině dostihu se vedení ujal THIRTEEN DIAMONDS(IRE) - ž. Dušan Andrés a ten zaváděl pole koní do cílové rovinky, kde nejlepší koncovku ukázal CANTON - ž. Jan Kratochvíl (majitel: Stáj Luka, trenér: Zobal František) a vyhrál jistě o 1/2 délky před LAURIE AN - Jan Odložil, třetí byl THIRTEEN DIAMONDS(IRE) - ž. Dušan Andrés, 4. RABBIT KING´S BEST(GB), 5. NIECER(POL).


Steeplechase crosscountry V. kat. na 3500 m s účastí 10 koní vyhrál stylem start - cíl FLICKER - ž. Marcel Novák, druhý byl o 2 a 3/4 délky po intenzivním přibližování SUERTE AL SALTO(IRE) - ž. Lukáš Matuský, třetí doběhla RIDERI CROSS - Martin Liška, 4. GEMANUS, 5. FLORIDAS.


404.jpg

Hlavním dostihem byla steeplechase crosscountry III. kat. na 4000 m pro 5-leté a starší. V poli 10 koní bylo několik, kteří rádi běhají z předních pozic, v dostihu šel na špici BRIDGEUR(FR) - ž. Jaroslav Myška a v poměrně rychlém tempu bezchybně překonával překážky a roztáhl pole. Celý dostih se obešel bez pádu a po zatočení do cílové rovinky se na BRIDGEURA(FR) začal dotahovat skvělou koncovkou WOODY - ž. Marek Stromský (majitel: Iron Ladies Ostrava, trenér: Uhl Jiří) a po tuhém boji zvítězil o nos po rozhodnutí cílové fotografie. Druhý byl BRIDGEUR(FR) - ž. Jaroslav Myška, třetí o 1/2 délky STARBUCK - Marcel Novák, 4. MARL BORA - ž. Josef Sovka, 5. LINCOLN(GER) - Martin Liška, 6. WAIKITA, 7. MAUGLÍ, 8. LINGARRY(FR), 9. LORD JAGMIN, 10. STEP DANCER.


405.jpg

Osmým dostihem byly proutěné překážky V. kat. na 3000 m pro tříleté, který odvodil HUDSON CANYON(IRE) - ž. Jan Kratochvíl, ale v závěru svůj náskok ztratil a v cílové rovině se prosadil WALDO PEPPER(FR) - ž. Josef Váňa ml. (majitel: Joly, trenér: Váňa st. Josef). Druhá doběhla o 2 a 1/2 délky LORETIS - Jan Derych, třetí o délku DAKAR - ž. Josef Bartoš, 4. VINNERO, 5. HUDSON CANYON(IRE).


Devátý dostih byl zároveň posledním v letošní sezóně. Byly to proutěné překážky V. kat. na 3300 m s 12 startujícími koňmi. Po startu se na špici pole objevil PAOLO(GER) - am. Pavel Bradík, v závěrečném kole převzal vedení MACHIAVELLI(BEL) - ž. Josef Bartoš. V cíli byl nejrychlejší HARRY SPIERS(GB) - Rostislav Benš (majitel: RM-Racing (POL), ttrenér: Wroblewska Iwona), druhý byl o 1 a 1/4 délky MACHIAVELLI(BEL) - ž. Josef Bartoš, třetí o 3 a 1/2 délky JONATHAN(IRE) - Michal Kubík, 4. MANDALOUN BOY(FR), 5. DIAMOND RACE.


Po posledním dostihu se stal vítězem šampionátu překážkových jezdců ž. Jan Kratochvíl s 13 vítězstvími na českých závodištích, druhý je ž. Jaroslav Myška s 12 vítězstvími a 11 druhými místy, třetí ž. Josef Váňa ml. s 12 vítězstvími a 6 druhými místy.


V případě zájmu o fotky pište na e-mail: info@hv-foto.cz
Hana Vytopilová


406.jpg

407.jpg

408.jpg

409.jpg

410.jpg

411.jpg

412.jpg

413.jpg

414.jpg

415.jpg

416.jpg

417.jpg

418.jpg

419.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz