Lysá nad Labem 17. 4. 2017


480.jpg

Dostihová stáj Blata Česká ráj ve spolupráci se závodištěm v Lysé nad Labem a sponzory uspořádali dostihový den se dvěma rovinovými vrcholy II. kategorie a překážovým I. kategorie. Mimo jiné vynikající koně, se na závodišti předvedl i vítěz 24. Slovenského derby - TIMEKEEPER(IRE) s několikanásobným rovinovým šampiónem v ž. Václavem Janáčkem v sedle, který momentálně působí ve Španělsku. Došlo k několika změnám jezdců po pádech v sobotních dostizích. Po 15. hodině se přihnal déšť, který se střídal s kroupami.


V prvním dostihu IV. kat. na 1300 m pro 4-leté a starší byl mezi sedmi startujícími favoritem EPOCH(IRE) – ž. Václav Janáček v majetku pořádající stáje. Po startu šel EPOCH(IRE) do vedení a tam se držel až do poloviny cílové roviny, kde ho skvělým závěrem ze zadních pozic porazil o 1 a 1/2 délky CHUAN CHE – Michal Hrouda (majitel: FVE – Relay JK Levín, trenér: Marta Bieliková), druhý byl EPOCH(IRE) – ž. Václav Janáček, třetí o 4 a 1/2 délky ANSHOA – ž. Jan Verner, 4. SERESCO, 5. TRAFFIC TOUR.


Druhý dostih byla steeplechase IV. kat. na 3500 m pro 5-leté a starší. Podle sázkových kanceláří byla favoritkou BAZALKA(IRE) – ž. Jaroslav Myška. O tempo se staral LAD IN – ž. Marek Stromský, za ním se držel BYRABAY(FR) – Radek Man, BAZALKA(IRE) byla poslední. Postupně se na druhou pozici propracovala SINNDARKA(IRE) – ž. Josef Bartoš (majitel: H&H Hrudka, trenér: Jaromír Hrudka ml.)a v posledním oblouku přešla do vedení, zvítězila jistě o 1 a 1/2 délky. Druhý byl LAD IN – ž. Marek Stromský, třetí o 14 délek BAZALKA(IRE) – ž. Jaroslav Myška, 4. NORINO, 5. BYRABAY(FR).


481.jpg

Ve třetím dostihu III. kat. na 1700 m pro 3-leté, kteří ještě nestartovali, se sešlo 5 koní, z toho dva jsou přihlášeni do Českého derby. V pomalejším tempu se na špici objevil FLAMES OF HOREB(IRE) – ž. Martin Laube, tisíc metrů před cílem se zrychlilo, do vedení se dostal BETTYSUTEKI – ž. Jaromír Šafář (majitel: EŽ Praha a.s., trenér: Pavel Poles) a nikým neohrožován si přišel pro lehké vítězství o 5 délek před FLAMES OF HOREB(IRE) – ž. Martin Laube, třetí o 1 délku byl AENEAS(IRE) – ž. Václav Janáček, 4. LIMITED EDITION, 5. MISS MAMOOL(GER).


Prvním z vrcholů dne byl 4. dostih, rovina II. kat. na 1700 m pro 4-leté a starší. Favoritem byl opět kůň v majetku spolupořadatelské stáje TAMARID COVE(IRE) – ž. Václav Janáček, druhou favoritkou byla STEP STAR – ž. Vendula Korečková. TAMARID COVE(IRE) nejlépe odstartoval a ve vedení vydržel až do cílové roviny, kdy se k němu přiblížil MONTEJEU THIRD – ž. Martin Laube, ale TAMARID COVE – ž. Václav Janáček (majitel: Statek Blata Český ráj, trenér: Josef Váňa st.) útok odrazil a o 2 délky jistě zvítězil, druhý byl MONTEJEU THIRD – ž. Martin Laube, třetí o 4 délky NYANI TOMBA(IRE) – ž. Jiří Palík, čtvrtá o 1/2 délky STEP STAR – ž. Vendula Korečková, pátý o 1 délku MALQ(FR) – ž. Ingrid Janáčková Koplíková, 6. DZINFIZZ, 7. BODYBUD(IRE).


482.jpg

Druhý z rovinových vrcholů - rovina II. kat. na 2200 m pro 4-leté a starší, kde byl favoritem loňský vítěz Slovenského derby TIMEKEEPER(IRE) – ž. Václav Janáček, byl odstartován o půl hodiny později za hustého deště. Ž. Václav Janáček neponechal nic náhodě a stylem start – cíl zvítězil s TIMEKEEPEREM(IRE) (majitel: Statek Blata Český ráj, trenér: Josef Váňa st.) o 4 délky před WILLIANN – ž. Jiří Chaloupka, která byla podle sázkových kurzů adeptkou na druhé místo, třetí byla o 2 a 3/4 délky SANTIN(IRE) – ž. Jan Verner s totožným sázkovým kurzem, čtvrtý o 8 délek doběhl SECRETIVE LORD – ž. Martin Laube, pátý o nos INDIAN LASS(IRE) – Michal Demo, 6. RUMPL CIMPR CAMPR(GB), 7. RHEEDIA, 8. NICOLE MEGAN(IRE).


483.jpg

Na start Velikonoční steeplechase I. kat. na 3700 m pro 5-leté a starší - hlavního dostihu celého dne se postavilo 8 koní. Těsně před startem byl jako hlavní favorit se sázkovým kurzem 2,2:1 SUNDARA(IRE) - ž. Jan Kratochvíl, druhý favorit s kurzem 4:1 byl ALL ABOUT COSSIO(POL) - žk. Pavel Složil ml. Po vydatném dešti byl povrch hluboký. První pozici se hned po startu obsadil BOLERO DE L`ISLE(FR) - ž. Jaroslav Myška, ale po chybě na suchém příkopu se propadl do středu pole. Vedení převzal MARCUS AURELIUS(FR) - ž. Dušan Andrés, těsně za ním dva svěřenci Josefa Váni SUNDARA(IRE) - ž. Jan Kratochvíl a MISTER WESTMINSTER(GB) - ž. Marcel Novák, pole uzavíral TURDUS(POL) - ž. Marek Stromský. Kilometr před cílem SUNDARA(IRE) - ž. Jan Kratochvíl (majitel: Statek Blata Český ráj, trenér: Josef Váňa st.) zrychlil a začal se poli koní vzdalovat a zadrženě zvítězil, daleko za vítězem doběhl MISTER WESTMINSTER(GB) - ž. Marcel Novák, třetí o 3 délky SORGENIO - Radek Man, čtvrtý o krátkou hlavu MARCUS AURELIUS(FR) - ž. Dušan Andrés, pátý o 2 a 1/2 délky polský SALAM(POL) - Rostislav Benš, 6. TURDUS(POL), 7. ALL ABOUT COSSIO(POL).


484.jpg

Do handicapu IV. kat. na 2200 m pro 4-leté a starší odstartovalo 10 koní a lehkého vítězství se dočkala WHITE GHOST - Michal Hrouda (majitel: Bellicus racing, trenér: MVDr. Petr Kantek), druhá o 6 délek byla DRAMA - Pavlína Filipová, třetí WILLY WONKA - Kateřina Hlubučková, 4. LADY´S MAN, 5. WELL RISK.


V posledním dostihu - handicapu V. kat. na 1700 m pro 4-leté vyhrál další svěřenec trenéra Kantka YONAS ART(IRE) - ž. Václav Janáček (majitel: Bellicus racing, trenér: MVDr. Petr Kantek), druhá o 3/4 délky byla HEURE - ž. Martina Havelková, třetí o 5 délek ROMANTIK - žk. Adam Florian, 4. BANDARELLAS, 5. CALIOPE.


V tomto dostihovém dnu se dočkali hattricku pořadatelská stáj Statek Blata Český ráj, trenér Josef Váňa starší a žokej Václav Janáček. Dvou vítězství dosáhl trenér MVDr. Petr Kantek.


Hana Vytopilová
e-mail: info@hv-foto.cz


485.jpg

486.jpg

487.jpg

488.jpg

489.jpg

490.jpg

491.jpg

492.jpg

493.jpg

494.jpg

495.jpg

496.jpg

497.jpg

498.jpg

499.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz