Lysá nad Labem 6. 7. 2017


820.jpg

Letošní poslední dostihový den v Lysé nad Labem měl za vrchol steeplechase crosscountry I. kategorie - Memoriál Evy Palyzové za podpory JOCKEY CLUBU ČR a odběhnuto bylo dalších sedm dostihů. Počasí bylo horké, proto dostihová komise navýšila nesené váhy o 0,5 kg pro pitný režim jezdců.


Do hlavního dostihu Memoriálu Evy Palyzové, steeplechase crosscountry I. kat. na 4600 m nastoupilo 8 koní. Nejvíce sledovaným byl RABBIT WELL(GB), pro jeho občasnou neochotu odstartovat. V sedle RABBIT WELLA(GB) se nově objevil Sertash Ferhanov a před sezónou přešel do tréninku k Petru Juránkovi. Favoritem byl druhý z loňské Velké pardubické ANGE GUARDIAN(GER) - ž. Jan Kratochvíl. Po startu se RABBIT WELL(GB) zdržel, ale Sertash Ferhanov ho rozhýbal a odskočil jako poslední s velkou ztrátou, vedení ujala LOIRE - ž. Josef Bartoš, za ní byla dvojice SALAM(POL) - Rostislav Benš a MAKLER(POL) - ž. Martin Liška, za nimi POINSETTIA - ž. Thomas Boyer, PARETO - Jan Odložil, LARIZANO - ž. Marek Stromský a ANGE GUARDIAN(GER) - ž. Jan Kratochvíl, pole koní se ztrátou uzavíral RABBIT WELL(GB) - Sertash Ferhanov. Pořadí se příliš neměnilo a RABBIT WELL(GB) díky pomalejšímu tempu dotáhl svou ztrátu. Před zahrádkami RABBIT WELL(GB) ztratil svého jezdce. V posledním kole za lesíkem byl hromadný pád, když přes ANGE GUARDIAN(GER) spadli také MAKLER(POL) a PARETO, po vyběhnutí z lesíku se výrazně zrychlilo. Ze čtveřice zbývajících koní měl v cíli nejlepší koncovku SALAM(POL) - Rostislav Benš (majitel: RM-Racing (POL), trenér: Iwona Wroblewska), druhý byl o 1 a 3/4 délky LARIZANO - ž. Marek Stromský, třetí o 7 délek POINSETTIA - ž. Thomas Boyer, čtvrtá daleko za ostatními LOIRE - ž. Josef Bartoš.


821.jpg

Prvním dostihem byly proutěné překážky V. kat. na 3200 m pro 4-leté a starší. Pro pád Veroniky Řezáčové na zkušebním skoku nestartoval BEYNAC. Většinu dostihu byl na první pozici FRAGMENT OF SCYRIS - Jan Derych, těsně za ním byl DZINFIZZ - ž. Jan Kratochvíl, pole bylo kompakní. Na posledním skoku měl pád DIAMANT a ČÁRYREJKA ztratila jezdce. Vítězem se stal v debutu na překážkách DZINFIZZ - ž. Jan Kratochvíl (majitel: Stáj Luka-Mandak, trenér: František Zobal), druhá o 2 a 1/4 délky byla TULITA(POL) - Rostislav Benš, třetí o 2 a 1/2 délky POLIDAR - ž. Martin Liška, 4. ALEGORIA, 5. DESSON(ITY).


Jako druhá byla odstartována rovina IV. kat. na 2200 m pro 3-leté. Pole koní vodil DALTON(POL) - ž. Ingrid Janáčková Koplíková, favoritka LORIEN(GER) - ž. Michal Mach byla mezi posledními. V průběhu dostihu se favoritka propracovávala do předních pozic a v cílové rovině se na ni začala dotahovat APAS ROCKA - Jiřina Andrésová, ale jistou vítězkou s nejlepším finišem se stala LORIEN(GER) - ž. Michal Mach (majitel: DS Pegas, trenér: Dalibor Török), druhá o 2 a 1/2 délky byla APAS ROCKA - Jiřina Andrésová, třetí o 6 délek DALTON(POL) - ž. Ingrid Janáčková Koplíková, 4. KOKIN, 5. LEMIEN.


Na startu steeplechase IV. kat. na 3500 m pro 4-leté a starší bylo 9 koní. O poctivé tempo se staral NORVÍNO - ž. Dušan Andrés, na druhé pozici byl s odstupem 3 délek NINE(GER) - Radek Man, za ním JOURNEY(GER) - ž. Jan Kratochvíl, FANTASY - Patrick Boekhout, NORINO(POL) - am. Michal Mikšovský, MEDIC - ž. Martin Liška, LAD OF BEAMS - Jan Odložil, SEMANTÝNA - ž. Marek Stromský a s rozestupem několika délek pole uzavírala NANA ANGELA(GER) - ž. Thomas Boyer. V druhém kole z dráhy dostihu vybočil NORVÍNO a pole pak vedl NINE(GER) před MEDICEM a NORINEM(POL). V cíli byl první MEDIC - ž. Martin Liška (majitel: EŽ Praha a.s., trenér: Jana Junková), druhý o 9 délek NORINO(POL) - am. Michal Mikšovský, třetí o 11 délek NINE(GER) - Radek Man, 4. JOURNEY(GER), 5. FANTASY.


822.jpg

Ve čtvrtém dostihu, rovině III. kat. na 1700 m pro 3-leté a starší startoval nejvyšší možný počet koní, a to 14. Po otevření startovacích boxů měl pád ž. Jiří Chaloupka z PALE MARTINI(GER). Ve vedení byla TYFONA(POL) - Beysim Ferhanov, vedle ní byl JOHANNES KEPLER(GB) - ž. Petr Foret, ale na špici se dostal volný kůň a pletl se do cesty vedoucím koním. Do cílové roviny zatočila jako první ANSHOA - ž. Martin Laube a URBI ET ORBI(GER) - ž. Jan Verner se vydal na stíhací jízdu. Po boji se o 3/4 délky stal vítězem URBI ET ORBI(GER) - ž. Jan Verner (majitel: Jezdecké potřeby Ostrava, trenér: Lenka Syslová), druhá byla ANSHOA - ž. Martin Laube, třetí o 3/4 délky NAZMA(IRE) - ž. Ingrid Janáčková Koplíková, čtvrtá o 1/2 délky LAST OPERA SONG(FR) - ž. Kateřina Hlubučková, pátá o 1 a 1/4 délky IWNIANKA(POL) - am. Denisa Sikorová.


823.jpg

Do rovinového dostihu III. kat. na 1300 m pro 2-leté odskočilo 7 koní, nejrychlejší na startu byla favoritka LOVE CONNECTION(GER) - ž. Jakub Pavlíček, druhý byl TAURIEL - Michal Hrouda, třetí byla WLASTINA(GB) - ž. Jan Verner, čtvrtá ve vnitřní stopě SICILIANA - Jiřina Andrésová. LOVE CONNECTION(GER) celý dostih udávala tempo, v zatáčce před cílem se rozestupy mezi účastníky dostihu zkrátily, stále byla ve vedení LOVE CONNECTION(GER), ale skvělým závěrem se při svém prvním startu prosadila WLASTINA(GB) - ž. Jan Verner (majitel: Michaela-Hruboš, trenér: Tomáš Váňa), po boji byla o 3/4 délky druhá LOVE CONNECTION(GER) - ž. Jakub Pavlíček, třetí o 2 délky SICILIANA - Jiřina Andrésová, čtvrtá o 5 délek RABBIT CRAFTSMAN(GB) - ž. Michal Mach, pátá o 1/2 délky PROVENCE - ž. Martin Laube.


Po hlavním překážkovém dostihu následovala rovina IV. kat. na 1300 m pro 3-leté a starší vypsaná pro amatéry. Z třinácti koní nejlépe odskočil RABBIT MAKFI(GB) - am. Tereza Grbavčicová, Bc. a udržoval rychlé tempo, které výrazně roztáhlo pole. Druhý byl s odstupem TULUM(FR) - am. Jindřich Fabris, třetí NEVER NOW(GER) - am. Marcel Altenburger. Stylem start - cíl zvítězil RABBIT MAKFI(GB) - am. Tereza Grbavčicová, Bc. (majitel: G-Radiant, trenér: Petr Juránek), druhý byl o 4 délky NEVER NOW(GER) - am. Marcel Altenburger, třetí o délku ., 4. TANITSCHKA(GER), 5. STORMICO.


824.jpg

Den uzavřela rovina V. kat. na 1300 m pro 3-leté a starší. Ze startovacích boxů vyrazil bez jezdce LAKAR. Cílem proběhl první BANDERELLAS - am. Jindřich Fabris, druhá byla o 2 a 3/4 délky TURENGO - ž. Ingrid Janáčková Koplíková, třetí o krk TAGUGU(GER) - Martin Laštovička, 4. ROMANTIK, 5. CADBEE.


Vítězství polského SALAMA(POL) - Rostislav Benš (trenér: I. Wroblewska) přerušilo řadu triumfů svěřenců trenéra Josefa Váni st. v dostizích I. kat. v Lysé nad Labem. Dvě vítězství si v rovinách připsal ž. Jan Verner. Dostihy byly doprovázeny větším množstvím pádů v překážkách i v rovinách.


Hana Vytopilová
e-mail: info@hv-foto.cz


825.jpg

826.jpg

827.jpg

828.jpg

829.jpg

830.jpg

831.jpg

832.jpg

833.jpg

834.jpg

835.jpg

836.jpg

837.jpg

838.jpg

839.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz