Merano 24. a 25. 9. 2016


260.jpg

Italské Merano se závodištěm mezi vrcholy Alp hostilo dvoudenní mítink s rovinovými a překážkovými dostihy - několika kategorie Gd.1. Sobotním vrcholem byl dostih ze série Crystal Cupu, v neděli se běžel nejprestižnější překážkový dostih italské sezóny Grand Premio Merano Alta. Během obou dnů se na start dostihů postavilo 16 koní v Česku trénovaných.


V sobotu odběhnutých proutěných překážkách o 10 000 EUR se představila jedna ze svěřenců Josefa Váňi - TOWARD GLORY (GER) s ž. Josefem Váňou ml. v sedle (majitel: Gestüt Elsetal) a zvítězil jistě o 1 a 1/4 délky před domácím SHIPWRIGHT (IRE) vedeným ž. Josefem Bartošem.


Dalším dostihem s českou účastí byla steeplechase crosscountry kategorie Gd. 2 o 40 000 EUR, na startu se objevili 3 koně z ČR - ARMAN (GER), CHERWICK a NILS (IRE). CHERWICK - ž. Lukáš Matuský překonal místní Irskou lavici bez problémů, ale konečnou pro něj byl stůl v druhé polovině dostihu. Na trojskoku ztratil ARMAN (GER) ž. Josefa Váňu ml. Jediným zástupcem českých koní v dostihu zůstal NILS (IRE) - ž. Jiří Kousek. Cílem proběhl jako první GALLO´S STAR, ale pro nedodržení kurzu dostihu byl diskvalifikován, vítězem se stal MIGHTY MAMBO (GER) - Dominik Pastuszka a za ním o 1 a 1/2 délky doběhl NILS (IRE) - ž. Jiří Kousek (majitel: EUROFRAME - Váňová, trenér: Zdeněk Seménka).


261.jpg

Sobotním vrcholem byly proutěné překážky kategorie Gd. 1 o 64 000 EUR, na start se postavilo 7 koní, z toho tři koně českých trenérů. V první čtvrtině dostihu šel do vedení BROG DEAS (IRE) - ž. Lukáš Matuský (majitel: Monte Negro, trenér: Radek Holčák), většinu dostihu odvodil a zvítězil lehce o 6 délek před NOTTI MAGICHE (FR) - Thomas Garner. Svěřenci trenéra Josefa Váňi: KAZOO (GER) - ž. Josef Váňa ml. byl pátý, A PIGALLE (FR) - ž. Jan Kratochvíl skončil na 6. místě.


262.jpg

Prvním nedělním dostihem byla steeplechase crosscountry o 7 000 EUR pro amatéry. Na startu se v poli osmi startujících koní objevil jediný český zástupce ALL ABOUT COSSIO (POL) vedený am. Michalem Mikšovským (majitel: Vocetka, trenér: Pavel Poles). V polovině dostihu se ALL ABOUT COSSIO (POL) propracoval do vedení a nikým neohrožován zvítězil jistě o 7 délek, za sebou nechal 5 soupeřů.


263.jpg

Proutěné překážky kategorie Gd. 2 o 44 000 EUR se třemi českými zástupci se odvíjely v pomalém tempu, ve vedení kompaktního pole koní se střídali KYFAAYA (GB) - ž. Lukáš Matuský (majitel: Monte Negro, trenér: Radek Holčák) a NADAT (ITY) - ž. Raffaele Romano, v cíli si pro vítězství docválal KYFAAYA (GB). Pěkným závěrem si pro 3. místo přišel LE CIRQUE (IRE) - ž. Josef Váňa ml., pátý o krk byl další český zástupce TAMAS (POL) - ž. Jan Kratochvíl.


Na start proutěných překážek Gd. 1 o 60 500 EUR se postavil Gregem Wroblewskim trénovaný SANTO CERRO (POL) - ž. Jan Faltejsek a stylem start - cíl zvítězil a završil tak úspěšný den majitele Václava Vocetky (dvě vítězství a jedno 5. místo).


264.jpg

Kvalitně bylo obsazené Grand Premio Merano Alto Gd. 1 o 250 000 EUR s mezinárodní účastí koní místních trenérů a mezinárodní účastí včetně čtyř koní trenéra Josefa Váni (ALPHA TWO (POL), FAFINTADENIENT (GB), MAZHILIS (FR), ALCYDON FAN (ITY)). Dostih od počátku vodil CHIFFRE D´AFFAIRES - ž. Philip A. Carberry ve velmi rychlém tempu a s obrovským náskokem před ostatními, v polovině dostihu měl pád a vedení se ujal LARSEN BAY - Dominik Pastuszka, i toho dotáhlo pole koní a do vedení přešel ALLEN VORAN (GER) - Ž. James Reveley a v těsném závěsu MAZHILIS (FR) - ž. Jan Kratochvíl. V zatáčce do cílové roviny se MAZHILIS (FR) (majitel: Köi Dent, trenér: Josef Váňa) propracoval do vedení a o 1 a 1/4 délky vyhrál vrchol sezóny v Itálii. Druhý byl ALLEN VORAN (GER) - Ž. James Reveley. Výsledky českých zástupců: FAFINTADENIENT (GER) - ž. Jaroslav Myška byl čtvrtý, ALCYDON FAN (ITY) - Alessio Pollioni byl pátý, ALPHA TWO (POL) - ž. Josef Váňa ml. zadržen. Většina českých i zahraničních webů připravila infarktový stav majitelům MAZHILISE (FR), kteří sledovali dostih doma, protože jako vítěze uváděla jiného koně. Později došlo k nápravě.


265.jpg

V případě zájmu o fotky pište na e-mail: info@hv-foto.cz
Hana Vytopilová


266.jpg

267.jpg

268.jpg

269.jpg

270.jpg

271.jpg

272.jpg

273.jpg

274.jpg

275.jpg

276.jpg

277.jpg

278.jpg

279.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz