Mimoň 16. 4. 2017


460.jpg

V Mimoni se zahájení sezóny dočkali i překážkové dostihy. Na úvod byly připraveny čtyři rovinové dostihy a po nich následovaly čtyři překážkové. Počasí bylo aprílové, s níznými teplotami a doprovázené silným větrem, proto bylo jezdcům povoleno navýšení hmotnosti o půl kilogramu na teplejší oblečení.


Po jednom škrtu se pole 3 koní vydalo do prvního rovinového handicapu V. kat. na 3200 m pro 4-leté a starší. Od počátku vedl CIMO - ž. Michal Mach, ale v cílové rovině měla nejvíc sil SONYATTA - ž. Jan Rája (majitel: DUE-daně, účetnictví, ekonomika, trenér: Kub Ivan), druhý byl o 10 délek LADAR - am. Jindřich Fabris, třetí o 3 a 1/2 délky CIMO - ž. Michal Mach.


Do druhého dostihu - handicapu IV. kat. na 2400 m pro 4-leté a starší vyrazilo 8 koní, nejlépe odskočil BEST BOX(POL) - ž. Jaromír Šafář, v druhém kole se ujala vedení FANTASY - ž. Michal Mach. Po zatočení do cílové roviny o vítězství bojovali KADMEN - ž. Milan Zatloukal a QUEST ROYAL(SRB) - Kateřina Hlubučková. Lepší finiš měl KADMEN (majitel: HC Amphora-Hora, trenér: Růžičková Martina), o 3/4 délky druhý byl QUEST ROYAL - Kateřina Hlubučková, třetí o 3 délky SPARROW - ž. Vendula Korečková, 4. WIMBLEDON, 5. MICHELANGELO(GER).


461.jpg

Třetí dostih IV. kat. na 1800 m pro 4-leté a starší s nejpočetněji obsazen polem jedenácti koní. Do první zatáčky najela na čelních pozicích trojice koní - ČAMILLA - ž. Jaromír Šafář, TETRAROSE(USA) - ž. Jiří Chaloupka a SANTINO - Radek Man. Na první pozici se udržela a jistě o 1 a 3/4 délky zvítězila ČAMILLA - ž. Jaromír Šafář (majitel: Pepa z lesa, trenér: Hurt Tomáš) před druhou TETRAROSE(USA) - ž. Jiří Chaloupka, třetí o 5 délek byl TAGUGU(GER) - Martin Laštovička, 4. SANTINO, 5. ZAIRO.


Rovinovým vrcholem dnešního dne byl handicap III. kat. na 2600 m pro 4-leté a starší s 8 startujícími. Rychlé tempo hned od startu nasadila TIALINE - ž. Jiří Chaloupka a roztáhla pole koní. V druhém kole se její náskok zmenšil a na druhé pozici se objevili ALLANIS(GB) - ž. Vendula Korečková a SOLINI(GER) - ž. Milan Zatloukal. Vítězem s výrokem lehce 5 délek se stal SOLINI(GER) - ž. Milan Zatloukal, druhá byla ALLANIS(GB) - ž. Vendula Korečková, třetí o 4 délky TIALINE - ž. Jiří Chaloupka, 4. NOWITKA, 5. CHARROS.


462.jpg

Prvním překážkovým dostihem letošní sezóny byla steeplechase V. kat. na 4600 m pro 5-leté a starší. Po dramatickém průběhu s větším počtem pádů se v dostihu prosadila stylem start - cíl ze dvou zbývajících koní SHEIKA ZUZA - ž. Marcel Novák (majitel: Kvapilová - Stáj Kvapil, trenér: Kvapilová Lenka), druhý byl o 4 délky TRIVERO(USA) - Ondřej Velek.
222
Překážkovým vrcholem dne byla steeplechase IV. kat. na 3600 m pro 5-leté a starší se šesti startujícími. Z počátku byla na první pozici VALENCIA SKY - Barbora Málková, ve druhém kole přišel na druhou pozici AMERICKÝ SEN - ž. Marcel Novák, který později převzal vedení. Na posledních skocích se za AMERICKÝM SNEM objevili CREOLA TIGER - Jan Derych, LAD OF BEAMS - žk. Pavel Složil ml. a RAPPER´S MUSIC - Jan Odložil. V cílové rovině ukázala nejvíce sil CREOLA TIGER - Jan Derych (majitel: Áďa a Emmča Friedmannovy, trenér: Mimra Zdeněk), druhý byl o po boji o 1/2 délky dotahující ELEGANT DEVIL(GER) - Martin Liška, tředí o 1 délku AMERICKÝ SEN - ž. Marcel Novák, 4. RAPPER´S MUSIC, 5. VALENCIA SKY.


463.jpg

První ze dvou proutěných překážek V. kat. na 3100 m pro 4-leté odvodil SEGRETON - Martin Laštovička a roztáhl pole. Vítězkou s nejlepším závěrem se stala TANEČNICE LÚČNICE - ž. Marcel Novák (majitel: Kvapilová - Stáj Kvapil, trenér: Kvapilová Lenka), druhá doběhla o 1 a 3/4 MORAVANKA - Jan Odložil, třetí o krk SEGRETON - Martin Laštovička, 4. TULITA(POL), 5. DAKAR.


Dostihový den uzavřely proutěné překážky pro mladé jezdce V. kat na 3100 m pro 5-leté a starší koně. Po škrtu LADY CATHERINE bylo na startu 5 koní, velmi rychlým tempem dostih rozjela VIKÁRKA - Sertash Ferhanov, po jejím pádu se ve vedení objevil a jistě o 1 délku zvítězil RED REBEL(GB) - am. Michal Mikšovský (majitel: Red Rebels, trenér: Kabelková Hana), druhý byl FEJZBUK - žk. Pavel Složil ml., třetí o nos ELEN - žk. Veronika Řezáčová, 4. FRAGMENT OF SCYRIS - Jan Derych.


464.jpg

Dvou vítězství na rovinách dosáhl ž. Milan Zatloukal, na překážkách to byl domácí ž. Marcel Novák, v obou případech jezdil koně trenérky Lenky Kvapilové, ta poprvé dosálhla dvou vítězství za jeden dostihový den. Po pádu v prvním steeplechase byl vážně zraněn a v Liberci operován ž. Josef Sovka.


Hana Vytopilová
e-mail: info@hv-foto.cz


465.jpg

466.jpg

467.jpg

468.jpg

469.jpg

470.jpg

471.jpg

472.jpg

473.jpg

474.jpg

475.jpg

476.jpg

477.jpg

478.jpg

479.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz