Mimoň 3. 6. 2017


680.jpg

Pořadatelé na závodišti v Mimoni připravili 5 rovinových a 4 překážkové dostihy. Vrcholem dne byly dva dostihy, rovina III. kat. na 2400 m a steeplechase IV. kat. na 3600 m. V oblasti dlouho nepršelo, a tomu odpovídaly i podmínky, dráha byla pevná, důsledkem bylo větší množství škrtů koní ze startovních listin. Počasí bylo horké, dostihová komise dovolila navýšit váhy o půl kilogramu pro pitný režim jezdců.


Úvodním dostihem byla rovina V. kat. na 2900 m, mezi startujícími byla BIGI(IRE) - ž. Marcel Novák, která nesla 71 kg. Od startu vedla PATRICIE(FR*) - am. Jindřich Fabris, v cílové rovině přišla na první pozici a jistě o 2 a 1/4 délky vyhrála WILLY WONKA - ž. Martina Havelková (majitel: DS Maruška, trenér: Ladislav Pohanka), druhá doběhla LIMONADE(SWI) - ž. Milan Zatloukal, třetí o 1 délku SAVAGE - ž. Vendula Korečková, 4. BEAUTIFUL BOND, 5. BIGI(IRE).


Do druhého dostihu IV. kat. na 2000 m pro 3-leté a starší nastoupilo 11 koní, na špici pole byla TYFONA(POL) - MVDr. Ján Mach, druhou pozici držel ZAIRO - žk. Vendula Korečková, favoritka SONYATTA - ž. Jan Rája držela třetí pozici na bariéře. Před cílovou rovinou ztratila TYFONA(POL) jezdce. U cílového mezníku byl první ZAIRO - žk. Vendula Korečková (majitel: Stáj Aliance Jičín, trenér: Tamara Křídlová), druhá byla o 1 a 1/4 délky stájová kolegyně vítěze GOLDY - Josef Borč, třetí o 2 a 3/4 délky BOUŘKA - ž. Kateřina Hlubučková, 4. WIMBLEDON, 5. LUCIFER.


681.jpg

Jako třetí byla odstartována rovina IV. kat. na 1800 m pro 3-leté. O tempo se starali koně ze stáje Rabbit Trhový Štěpánov sázkový favorit MORGAN - ž. Jaromír Šafář a CELEBRE LADY - Michal Hrouda. Vítězkou s výrokem jistě 2 a 1/4 délky se stala domácí SEXY PRINCESS - ž. Martina Havelková (majitel: Pecka-Horse, trenér: Lenka Kvapilová), druhý byl MORGAN - ž. Jaromír Šafář, třetí o 3 a 1/4 délky CHRISALA - ž. Kateřina Hlubučková, 4. CELEBRE LADY, 5. LEMIEN.


Start čtvrtého dostihu IV. kat. na 1400 m pro 3-leté a starší zdržel odchyt DODYBUDA, který před startem ztratil jezce a v dostihu nestartoval. Nejlépe odstartoval ROMANTIK - ž. Milan Zatloukal, druhý byl BULPIT - ž. Martin Laube, na třetí pozici SÉRIE - Beysim Ferhanov. Do cílové roviny zatočil jako první ROMANTIK - ž. Milan Zatloukal, ale lepší finiš ukázal BULPIT - ž. Martin Laube (majitel: DAR, trenér: Ludvík Haris), druhá byla po boji s vítězem o 1/2 délky TETRAROSE(USA) - ž. Jiří Chaloupka, třetí o 4 délky ROMANTIK - ž. Milan Zatloukal, 4. TANITSCHKA(GER), 5. SÉRIE.


682.jpg

První z hlavních dostihů byl odstartován jako pátý, byla to rovina III. kat. na 2400 m pro 4-leté a starší, po třech škrtech se sedmi startujícími. Ze zbývajících koní byla podle kurzů favoritkou FANGORIA(POL) - am. Denisa Sikorová, druhým favoritem byl FABRYAN - ž. Martina Havelková. Od startu byla ve vedení a rychlým tempem roztáhla pole koní TIALINE - ž. Martin Laube, druhý byl ROONY - Jiřina Andrésová, za ním FATYMA - Michal Hrouda, RUMPL CIMPR CAMPR(GB) - Michal Kubík, KADMEN - ž. Milan Zatloukal, pole uzavírali favorité FANGORIA(POL) - am. Denisa Sikorová a FABRYAN - ž. Martina Havelková. Až na přesun FANGORIE(POL) na třetí pozici se pořadí v druhém kole neměnilo. Už v poslední zatáčce před cílem bylo jasné, že vítězkou stylem start - cíl se stane TIALINE - ž. Martin Laube (majitel: DAR, trenér: Ludvík Haris), o 7 délek byl druhý ROONY - Jiřina Andrésová, třetí o 9 délek KADMEN - ž. Milan Zatloukal, čtvrtá o krk FANGORIA(POL) - am. Denisa Sikorová, pátá o 2 a 1/4 délky FATYMA - Michal Hrouda, 6. RUMPL CIMPR CAMPR(GB), 7. FABRYAN.


683.jpg

Šestý dostih byl druhý z hlavních a také nejlépe dotovaný, byla to steeplechase IV. kat. na 3600 m pro 4-leté a starší. Po dvou škrtech se na start dostavilo sedm koní, favoritem byl veterán ELEGANT DEVIL(GER) - Martin Liška, druhým favoritem byl RAPPER´S MUSIC - Jan Odložil, který v loňském roce vyhrál jeden z překážkových dostihů v Mimoni. Nejlépe odskočil a vedení se ujal ELEGANT DEVIL(GER) - Martin Liška, za ním se držela trojice MACHIAVELLI(BEL) - žk. Pavel Složil ml., TULITA(POL) - Rostislav Benš a RAPPER´S MUSIC - Jan Odložil, následovali CAPITAN PLAN - Jan Derych, LAD OF BEAMS - MVDr. Ján Mach a pole uzavíral JUSTICIUS - Adam Čmiel. V druhém kole se k vedoucímu ELEGANT DEVILOVI(GER) propracoval LAD OF BEAMS ve třetím kole na krátkou dobu převzal vedení, ale v závěrečné fázi na zahrádkách byl už opět první ELEGANT DEVIL(GER), na druhé překážce ze zahrádek ztratil jezdce CAPITAN PLAN. U cílového mezníku byl první a roli favorita splnil ELEGANT DEVIL(GER) - Martin Liška (majitel: Stáj Aliance Jičín, trenér: Tamara Křídlová), druhý o 4 délky doběhl MACHIAVELLI(BEL) - žk. Pavel Složil ml., třetí o 4 délky LAD OF BEAMS - MVDr. Ján Mach, čtvrtý o 1 délku JUSTICIUS - Adam Čmiel, pátý o 8 délek RAPPER´S MUSIC - Jan Odložil, 6. TULITA(POL).


684.jpg

Následovala další steeplechase V. kat. na 3600 m pro 4-leté a starší s pěti startujícími, která se obešla bez pádů a v cíli o vítězství bojovali 3 koně. Nejlepší finiš měla TANEČNICE LÚČNICE - ž. Marcel Novák (majitel: Kvapilová - Stáj Kvapil, trenér: Lenka Kvapilová), druhý o krk byl DOBBY - Martin Liška, třetí o 1 a 1/4 délky DIAMOND RACE(IRE) - Michal Kubík, 4. VINNERO, 5. NORINO(POL).


Osmým dostihem byly proutěné překážky V. kat. na 3100 m pro 4-leté vypsaný pro mladé jezdce po dvou škrtech mělo být na startu 10 koní, ale těsně před startem z důvodu zdravotní indispozice jezdce byl z dostihu stažen DIAMANT. Od startu byl na první pozici SEGRETON - Martin Laštovička, druhá byla FANTASY - Patrick Boekhout, třetí IMPHAL(POL) - žk. Veronika Řezáčová. V druhém kole převzala vedení FANTASY. Na protilehlé rovině před cílem se na špici dostal IMPHAL(POL). V cíli se těsně za stále vedoucím IMPHALEM(POL) srovnalo pole koní, ale vedení udržel a zvítězil IMPHAL(POL) - žk. Veronika Řezáčová (majitel: Quartis-Zámecký Vrch, trenér: Radek Žalud), po boji o 1 a 1/4 délky jako druhá doběhla FIA GO - Adam Čmiel, třetí o krk byla MORAVANKA - Jan Odložil, 4. POLIDAR, 5. NIGERTA.


685.jpg

Jako poslední byly odstartovány proutěné překážky V. kat. na 2800 m pro 3-leté. Roli favorita velmi lehkým vítězstvím potvrdil MANSUR - ž. Marcel Novák (majitel: Pecka-Horse, trenér: Lenka Kvapilová), druhá o 6 délek doběhla FANEGA STAR - Michal Kubík, třetí o 3/4 délky TERAZINI - Jan Odložil, 4. DANCING BOLEK(POL).


Druhý dostihový den v Mimoni byl úspěšný pro trenérku Lenku Kvapilovou, která dosáhla hattricku (v rovině SEXY PRINCESS, v překážkách TANEČNICE LÚČNICE a MANSUR). Mezi trenéry dosáhli dvou vítězství Tamara Křídlová (v rovině ZAIRO a v překážkch ELEGANT DEVIL(GER) oba ze Stáje Aliance Jičín) a Ludvík Haris (BULPIT a TIALINE oba majitele DAR). Z jezdců se nejvíc radoval Martin Liška, když 50. vítězstvím v sedle ELEGANT DEVILA(GER) dosáhl na titul žokeje. Po dvou vítězstvích měli na rovinách ž. Martina Havelková (WILLY WONKA a SEXY PRINCESS), ž. Martin Laube (BULPIT a TIALINE) a v překážkách ž. Marcel Novák (TANEČNICE LÚČNICE a MANSUR). Prvního vítězství v kariéře se dočkala žk. Veronika Řezáčová (IMPHAL(POL)).


Hana Vytopilová
e-mail: info@hv-foto.cz


686.jpg

687.jpg

688.jpg

689.jpg

690.jpg

691.jpg

692.jpg

693.jpg

694.jpg

695.jpg

696.jpg

697.jpg

698.jpg

699.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz