Most 13. 5. 2017


600.jpg

Závodiště v Mostě v letošní sezóně slaví 20. výročí od svého založení. Na programu bylo 8 dostihů, z toho 3 překážkové. Vrcholem celého dne byly dva rovinové dostihy I. kategorie, Memoriál dr. Frankenbergera a Memoriál Vlastimila Smolíka.


První z hlavních dostihů I. kat. na 2000 m pro 3-leté Memoriál dr. Frankenbergera – Jarní cena města Mostu byl odstartován v 15:36 po mírné dešťové přeháňce. Před dostihem byl největším favoritem SILVER BALL(FR) - ž. Jaromír Šafář, který v posledním startu v dostihu IV. kat. zvítězil o 15 délek. Po startu se vedení ujal SILVER BALL(FR), druhou pozici držel FLY FILO FLY(ITY) - ž. Tomáš Lukášek společně s ním LANDARON - ž. Michal Mach, za nimi KERABUSH(IRE) - ž. Václav Janáček, pole uzavírali TARAN(IRE) - Jordan Plateaux a JOSEPH - ž. Jiří Palík. V cílové rovině se snažila vedoucí dvojice SILVER BALL(FR) A LANDARON udržet vedoucí pozice, ale skvělým finišem přes ně přešli KERABUSH(IRE) - ž. Václav Janáček a JOSEPH - ž. Jiří Palík. Po tuhém boji byl na cílovém mezníku o hlavu první JOSEPH - ž. Jiří Palík (majitel: Dr.Charvát, Trenér: Pavel Tůma), druhý byl KERABUSH(IRE) - ž. Václav Janáček, třetí o 1 a 1/4 délky LANDARON - ž. Michal Mach, čtvrtý o krk SILVER BALL(FR) - ž. Jaromír Šafář, pátý o 9 délek FLY FILO FLY(ITY) - ž. Tomáš Lukáše, 6. TARAN(IRE).


601.jpg

Po Memoriálu dr. Frankenbergera následoval 6. dostih, druhý z vrcholů tohoto dostihového dne 23. Memoriál Vlastimila Smolíka - Cena první dámy České republiky I. kat. na 2400 m pro 4-leté a starší s 13 startujícími. Favorizován byl SOLAR ECLIPSE(GB) - ž. Václav Janáček, který vyhrál dostih II. kat. loni v Karlových Varech a byl třetí ve Velké dubnové v letošním roce. Po startu byla na vedoucí pozici SANTIN(IRE) - ž. Jan Verner, následovali ji WILLIANN - ž. Petr Foret, FRANCAISE(FR) - ž. Tomáš Lukášek, FLOWER OF LOVE(GB) - ž. Zuzana Vokálková a SOLAR ECLIPSE(GB) - ž. Václav Janáček, pole uzavírali VENILLIA - ž. Milan Zatloukal, GOLDEN DEVIL - ž. Michal Mach a HAYLEY - ž. Jiří Palík. Po zatočení do cílové roviny se na prvních místech objevili VICTORY BOWL(FR) - ž. Jaromír Šafář a SOLAR ECLIPSE(GB) - ž. Václav Janáček. Skvělý závěr a lehké vítězství o 5 délek si připsal SOLAR ECLIPSE(GB) - ž. Václav Janáček (majitel: TVD a.s., trenér: Grzegorz Wroblewski), druhý byl VICTORY BOWL(FR) - ž. Jaromír Šafář, pro třetí místo o 3/4 délky si ze zadních pozic přišla VENILLIA - ž. Milan Zatloukal, čtvrtý o krk byl FERNANDO - ž. Martin Laube, pátý o hlavu GOLDEN DEVIL - ž. Michal Mach, 6. SANTIN(IRE), 7. FANTASTICADVENTURE(GER), 8. HAYLEY, 9. WILLIANN, 10. FLOWER OF LOVE(GB), 11. SAPSIREE(IRE), 12. APPROCAILLIS(IRE), 13. FRANCAISE(FR).


602.jpg

Úvodním dostihem byla rovina II. kat. na 1400 m pro 4-leté a starší. Ze sedmi startujících byl favorizován DASHING HOME(GER) - ž. Radek Koplík, který v letošním roce vyhrál dostih II. kat. v Praze na stejné distanci. Po startu šel DASHING HOME(GER) do vedení, ale na začátku cílové roviny mu došly síly a první pozici převzal a zvítězil LEXCEED(GER) - ž. Václav Janáček (majitel: MUDr.Eva Nieslaniková, trenér: Grzegorz Wroblewski), druhý o 4 délky byl HELLO HOBBY(IRE) - ž. Petr Foret, třetí o 1 délku SHEIK YERBOUTI - ž. Jan Verner, 4. ECHO RULES(IRE), 5. BAHAMA PA PA(FR).


Druhý byl dostih III. kat. na 1800 m pro 3-leté, kteří dosud nezvítězili, na první pozici se ihned po startu dostal GOOD SIGN(FR) - ž. Jaromír Šafář, ve vedení vydržel až do cílové roviny, kdy se začal propadat. Ve vyrovnaném závěru dostihu měla nejlepší finiš NATALIE NATY(IRE) - ž. Jan Rája (majitel: Ladislav Špaček, trenér: Helena Vocásková), po boji druhá o 1/2 délky byla FAMOUS VALLEY(IRE) - ž. Jan Verner ze stejné tréninkové centrály, třetí o krátkou hlavu byla FULMINE LUNA(FR), 4. STEALING A WIN(IRE), 5. BELA BONITA.


603.jpg

Třetím dostihem byla steeplechase IV. kat. na 3300 m 5-leté a starší. Od startu vedl NIECER(POL) - Radek Man, favorit BARATEUS(IRE) - Sertash Ferhanov byl v zhruba v polovině kompaktního pole. Vítězem se stal s náskokem 2 délek BARATEUS(IRE) - Sertash Ferhanov a završil tak nepřetržitou řadu 5 vítězství. Druhý doběhl NIECER(POL) - Radek Man, třetí 1 a 1/4 délky SIMON SET - ž. Jan Kratochvíl, 4. TANJA, 5. SCARE CROW.


Ve čtvrtém dostihu, roviny III. kat. na 2000 m pro 3-leté a starší se do startovních boxů postavilo 10 koní. Nejlépe odskočil a cválal na první pozici PEPA HAVEL(FR) - ž. Kateřina Hlubučková a zůstal tam až do posledních metrů před cílem, kdy ve vyrovnaném souboji pěti koní měl nejvíce sil ARLINGTON - ž. Tomáš Lukášek (majitel: DS Dolní Moravice, trenér: Eva Záhorová), druhý byl o krk PEPA HAVEL(FR) - ž. Kateřina Hlubučková, třetí o 1/2 délky GALIS - ž. Jan Verner, čtvrtá o krk FIOMI - ž. Václav Janáček, pátý o krk A DEE JOE(FR) - ž. Martina Havelková.


604.jpg

Po dvou hlavních rovinových dostizích následovala jako 7. dostih steeplechase III. kat. na 3800 m pro 5-leté a starši. Na startu se sešlo 7 koní, nejlépe odstartoval veterán ELEGANT DEVIL(GER) - Martin Liška, ale po dvou skocích ho ve vedení vystřídal TARAS(POL) - am. Michal Mikšovský. V polovině dostihu se k TARASOVI(POL) připojil ABBOT GREY(IRE) - ž. Jan Kratochvíl a společně vodili pole koní až k posledním skokům, v cílové rovině ukázal lepší závěr TARAS(POL) - am. Michal Mikšovský (majitel: Epicos, trenér: Hana Kabelková) a zvítězil o 1 a 1/4 délky před ABBOT GREY(IRE) - ž. Jan Kratochvíl, třetí o 1 a 1/4 délky byl DALMACIO(GER) - ž. Josef Bartoš, čtvrtá o nos BAZALKA(IRE) - ž. Jaroslav Myška, pátá o 3 a 1/4 délky LAURIE AN - Jan Odložil.


605.jpg

Poslední dostih byla steeplechase IV. kat. na 3300 m pro 4-leté. Po startu nasadil ostré tempo a stylem start - cíl zvítězil GARFIELD - Petr Tůma (majitel: Václav Říha, trenér: František Kovačík), 7 délek za vítězem doběhl MARREE - žk. Pavel Složil ml., třetí o 7 délek LORIE - ž. Jan Kratochvíl, 4. MARMELADA(IRE) , 5. KREMONNA.


Dvou vítězství dosáhli ve vzájemné spolupráci trenér Grzegorz Wroblewski a ž. Václav Janáček v dostizích I. a II. kategorie. Další hlavní dostih vyhrála dostihová stáj pořadatele JUDr. Ing. Jiřího Charváta zásluhou dvojice JOSEPH - ž. Jiří Palík v tréninku Pavla Tůmy. Svůj první start po návratu z Kataru vyhrál ž. Tomáš Lukášek.


Hana Vytopilová
e-mail: info@hv-foto.cz


606.jpg

607.jpg

608.jpg

609.jpg

610.jpg

611.jpg

612.jpg

613.jpg

614.jpg

615.jpg

616.jpg

617.jpg

618.jpg

619.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz