Pardubice 10. 9. 2016


220.jpg

Čtvrtá kvalifikace byla poslední možnosti získat příležitost startovat v 126. Velké pardubické. Tuto možnost se pousila využít dvojice koní BROKER (GER) a STATUS QUO z celkových 11 startujících koní ve IV. kvalifikaci. Ostatní účastníci se již kvalifikovali nebo nebyli přihlášeni do VP. V dostihu opět startoval NIKAS, který v minulé kvalifikaci ztratil jezdce v nepřehledném oblaku prachu za Havlovým skokem.


Ihned po startu se ujala vedení dvojice NIKAS - ž. Marek Stromský a UNIVERSE OF GRACIE (GER) - Martin Liška. Na skoku č. 10b sedlo RABBIT HAWK WINGA opustil ž. Josef Váňa starší. Vedoucí dvojici za Irskou lavicí vystřídal GOSCATER - ž. Jaroslav Myška. Na dropu upadl SHERSON. GOSCATER vodil pole až po oranici před Havlovým skokem, kde se na něj dotáhl NIKAS. Na Havlově skoku ztratil ž. Marcela Nováka STATUS QUO a přišel tak o naději startovat v letošní Velké pardubické. Na travnatém oválu se vrátil do vedení GOSCATER (Stáj Jeso, trenérka Štěpánka Myšková) a až do cíle před sebe nikoho nepustil, zadrženě o 17 délek před NIKASEM - ž. Marek Stromský, třetí byl o 8 délek AL JAZ - ž. Josef Sovka, čtvrtý BROKER (GER) - ž. Jan Faltejsek, pátý UNIVERSE OF GRACIE (GER), dostih dále dokončili PEER COOPER (GB), MILERYT (POL) a AVEC CHARME. V případě GOSCATERA se uvažovalo o dohlášce do Velké pardubické, ale obnovilo se mu staré zranění, tak ho ve vrcholu sezóny neuvidíme.


221.jpg

Prvním dostihem z celkových 9 byly proutěné překážky pro 3-leté koně. Po startu šel do vedení NORMAN (*FR) - Martin Liška, ale rychle ho vystřídal WALDO PEPPER (FR) - ž. Jan Kratochvíl, ale v závěru měla nejvíce sil vzrůstem drobná KOENIGIN MUM (FR) - ž. Josef Váňa ml (stáj GESTÜT ELSETAL - Váňa, trenérka: Pavla Váňová), druhá byla o 2 a 3/4 délky DŽIDŽALI (POL) - ž. Josef Bartoš, třetí SABION (POL) - ž. Dušan Andrés.


Dostih pro mladé jezdce na 3400 m se odvíjel v rychlém tempu, do čela šel DRAN - Lukáš Sloup a střídal se s GLOVEREM - Jan Odložil, v druhé polovině dostihu se k vedoucím koním propracovali STEFAN - Adam Eliáš a LOMBARGINI (GER) - Petr Tůma, druhý jmenovaný upadl na posledním skoku a dostih tak vyhrál lehce o 6 délek STEFAN (stáj KK Metal, trenér: Radek Holčák), druhý byl GLOVER - Jan Odložil, třetí DRAN (POL) - Lukáš Sloup.


222.jpg

Třetí dostih na 3300 m II. kat. vodil ve velmi rychlém tempu TEREBESZ (POL) - žk. Jakub Spáčil, za ním v těsném závěsu TARAS (POL) - Jan Odložil a LIBERTIN (GB) - Marcel Novák. Za prodlouženým taxisem 10b TEREBESZ (POL) vytočil širokým obloukem ostrou zatáčku na poslední zelený skok a otevřel tak cestu soupeřům. V dramatickém doběhu měl nejvíce sil VICODY (FR) - ž. Dušan Andrés (stáj Red Rebels, trenér: Stanislav Popelka), po tuhém boji byl druhý o půl délky LIBERTIN (GB) - ž. Marcel Novák, třetí o krátkou hlavu TARANT (POL) - žk. Pavel Složil.


Na startu čtvrtého dostihu II. kat. na 4500 m se objevilo 7 koní po škrtu PUNTARENASE A USOCKEM (FR). Pole koní od startu vedl MARL BORA - ž. Josef Sovka, za Irskou lavicí ho vystřídal CELADON - žk. Jakub Spáčil, ten později spadl prodlouženém taxisu 10b. Na travnatém oválu šel do vedení TALENT - ž. Josef Bartoš (DS Kabelkovi, trenérka: Hana Kabelková), na něj se snažil dotáhnout AL BUSTAN - ž. Marek Stromský, ale nakonec byl druhý o 2 délky, třetí MARL BORA - ž. Josef Sovka


223.jpg

Šestý dostih, jediná klasická steeplechase se stala kořistí pravého bratra NIKASE - NIKANA s ž. Marcelem Novákem v sedle, druhý byl o 11 délek STIGRIS - Adam Eliáš, třetí LAURIAN - am. Michal Mikšovský.


Steeplechase crosscountry II. kat. pro 4-leté a starší klisny, FANTAGHIRO - ž. Dušan Andrés a RAPA - Jan Odložil se postaraly o příjemné tempo. Nejvíce sil měla v závěru SUN BELINA (POL) - Martin Liška (stáj: AKRAZ, bezpečnostní agentura, trenér: Martin Liška), o 2 a 1/2 délky byla druhá VIVIENE OF GRACIE (GER) - Sertash Ferhanov, třetí PRVNÍ LÁSKA - ž. Marcel Novák.


224.jpg

V osmém dostihu po 3 škrtech startovalo 5 koní. Ihned po startu vyrazil do čela ČEROKÉZ - ž. Dušan Andrés a ve velmi rychlém tempu převedl celé pole na travnatý ovál, kde mu už došly síly a za posledním skokem šel do vedení REKI - žk Jakub Spáčil (stáj Wrbna Racing, trenér: Čestmír Olehla) a vyhrál jistě o 2 délky před GOTSCHOU - Josef Borč, třetí byl GIBB´S BEACH (IRE) - ž. Josef Váňa.


Poslední dostih potvrdil vzrůstající formu svěřenců trenéra Stanislava Popelky, když po dramatickém souboji vyhrál jím trénovaný MARCUS AURELIUS (Stáj Red Rebels) - ž. Dušan Andrés po boji o půl délky před ALL SCATEREM - Adam Čmiel, třetí doběhl ELDORADO (GER) - Jan Derych.


V případě zájmu o fotky pište na e-mail: info@hv-foto.cz
Hana Vytopilová


225.jpg

226.jpg

227.jpg

228.jpg

229.jpg

230.jpg

231.jpg

232.jpg

233.jpg

234.jpg

235.jpg

236.jpg

237.jpg

238.jpg

239.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz