Pardubice 20. 8. 2016


200.jpg

Třetí kvalifikace na 126. Velkou pardubickou byla hlavním magnetem dostihového dne v Pardubicích a diváci očekávali, kdo další splní podmínky pro účast v nejnáročnějším dostihu celého roku. Mezi nejvíce sledované patřili RIBELINO (FR), a to nejen pro letošní slabou výkonnost, ale i změnu jezdce - zkušeného ž. Pavla Kašného nahradil Thomas Garner, v zákulisí se mluvilo i o změně tréninku u RIBELINA. Další sledovaní byli loňský diskvalifikovaný VP vítěz NIKAS - ž. Marek Stromský, CHARME LOOK - Barbora Málková (v zákulisí se diskutovalo o jezdeckém obsazení) a CHERWICK - ž. Jan Faltejsek (CHERWICK velmi nerad zdolává skok č. 5 Irskou lavici). Půl hodiny před kvalifikací přišla zpráva, že zraněnou Barboru Málkovou v sedle Charme Looka nahradí Lukáš Sloup.


Na start kvalifikace - v pořadí 7. dostihu, se postavilo všech 20 účastníků, po opakovaném startu šli do čela RIBELINO (FR) - ž. Thomas Garner a CHARME LOOK - Lukáš Sloup v těsném závěsu za nimi TREZOR (POL) - Jan Odložil, NIKAS - ž. Marek Stromský a HEGNUS - ž. Jiří Kousek. Až po Irskou lavici absolvovali všichni účastníci bez problému, kde opět měl CHERWICK nechuť překonat tuto překážku, po chvíli ji zdolal, za což ho diváci odměnili potleskem, ale pro velkou ztrátu na pole koní byl zadržen. V průběhu dostihu se pořadí příliš neměnilo, 6 koní bylo v průběhu dostihu zadrženo. Na Havlově skoku upadl BROKER - ž. Thomas Boyer a ve velmi prašné oranici za Havlovým skokem upadli NIKAS - ž. Marek Stromský a AMARAGON - žk. Pavel Složil. V cílově rovině měl nejvíce sil a o 2 délky vyhrál CHARME LOOK - Lukáš Sloup (stáj Orling, trenérka Martina Růžičková) před ANGE GUARDIAN (GER) - ž. Jan Kratochvíl, třetí byl o 3/4 délky RABBIT WELL (GB) - ž. Josef Váňa ml., čtvrtý RIBELINO (FR) - Thomas Garner, pátý HEGNUS - ž. Jiří Kousek. Dále doběhli ZARIF (IRE), TREZOR (POL), RENDEZ VOUS, AL JAZ, PEINTRE ABSTRAIT (IRE), PEER COOPER. Trenérka Martina Růžičková vyjádřila podporu zraněné stálé jezdkyni CHARME LOOKA: "Kůň přišel zdravý a prokázal, co umí, ale na druhou stranu, kdo si to nejvíc zaslouží, je Bára, která si s ním dala velkou práci."
Počet do VP již kvalifikovaných koní rozšířilo 5 koní (CHARME LOOK, ANGE GUARIDAN (GER), RENDEZ VOUS, PEER COOPER (GB) a PEINTRE ABSTRAIT (IRE)).


201.jpg

Na startu prvních proutěných překážkách pro 4-leté a starší koně se postavilo 10 koní, od startu vodil pole koní NEW ATTACK (SPA) - žk. Adam Eliáš, v závěrečné fázi dostihu se propracoval do vedení a vyhrál zadrženě o 8 délek PLAYSTARABAD - ž. Lukáš Matuský (stáj Monte Negro, trenér a zároveň i chovatel Radek Holčák), druhá byla POINSETTIA - žk. Jakub Spáčil, 3. ASCOVER (IRE) - ž. Jan Faltejsek.


V druhém dostihu přes proutěné překážky pro tříleté na 3200 m pole koní spolehlivě převedl GARFIELD - am. Michal Mikšovský, v cíli měl nejvíce sil na překážkách debutující SANTOS (IRE) - ž. Thomas Boyer (DS Pegas, trenér Martin Lisek) a o 4 délky pozrazil na překážkách zkušenější DŽIDŽALI(POL) - žk. Pavel Složil ml., třetí byl favorit HASAN (IRE) - ž. Josef Bartoš.


202.jpg

Ve třetím dostihu se dočkal zadrženého vítězství THEOPHILOS (FR) - ž. Josef Váňa ml. (stáj Dostihový klub iSport-Váňa, trenér Josef Váňa st.), o 11 délek byl druhý WOODY - Petr Tůma, třetí LORD JAGMIN - ž. Dušan Andrés.


14 klisen se vydalo do kurzu dostihu III. kat. na 4000 m, o rychlé tempo se starala BUGABOO - ž. Jaroslav Myška. V závěru byl k vidění dramatický souboj IZYNKY - žk. Jakub Spáčil a NATALIE - ž. Dušan Andrés, více sil měla IZYNKA (stáj Hudec - Olehla, trenér MVDr. Čestmír Olehla) a vybojovala vítězství o nos. Třetí doběhla JECEE (FR) - ž. Jiří Kousek.


203.jpg

Na start pátého dostihu II. kat na 5000 m se postavil osminásobný vítěz VP ž. Josef Váňa, byl v sedle RABBIT HAWK WINGA (IRE). Od počátku vodil WILD DANGER (GER) - ž. Jan Kratochvíl, za poslední překážkou se dostala do čela ARCIONE - ž. Jaroslav Myška (stáj Jerie a syn, trenérka Štěpánka Myšková) a neohroženě si doběhla pro zadržené vítězství o 8 délek před jedním ze spolufavoritů MARMINTONEM (FR) - ž. Lukáš Matuský, třetí byl favorit POWER ZAR (GER) - ž. Josef Váňa ml., ž. Josef Váňa st. dokončil na 9. místě.


204.jpg

Pro mladé jezdce byl vypsán 6. dostih, na startu se po škrtu LÁVRY pro zranění Barbory Málkové objevilo 17 koní. Kompaktní pole koní v rychlém tempu překonávalo kurz dostihu, v průběhu byla polovina účastníků zadržena. V závěru se odehrál souboj na opačných stranách cílové roviny, více sil měl CELADON (FR) - žk. Jakub Spáčil (stáj Charvát, trenér MVDr. Čestmír Olehla), druhý o krk byl polokrevný TYMIAN - Jan Odložil, třetí PYŠNÝ PÁV - Adam Eliáš.


205.jpg

Poslední dostih se stal kořistí pro JESMOONA s ž. Jaroslavem Myškou v sedle stylem start - cíl (stáj Jakub Myška - Myšková, trenérka Štěpánka Myšková), druhá byla KIFAAYA (IRE) - ž. Lukáš Matuský, třetí RINGMASTER (IRE) - ž. Jan Kratochvíl.


V případě zájmu o fotky pište na e-mail: info@hv-foto.cz
Hana Vytopilová


206.jpg

207.jpg

208.jpg

209.jpg

210.jpg

211.jpg

212.jpg

213.jpg

214.jpg

215.jpg

216.jpg

217.jpg

218.jpg

219.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz