Pardubice 22. 9. 2016


340.jpg

Závěrečný den v Pardubicích se sedmi dostihy a na podzim příjemným počasím zakončil sezónu na našem nejproslulejším závodišti. Vrcholem dne byla Cena města Pardubic II. kat. na 4200 m se sedmi startujícími koňmi, favoritem byl TALENT, který upadl v Ceně Vltavy při VP, druhým favoritem byl RABBIT HAWK WING(IRE), ten se umístil jako třetí v Ceně Labe.


První dostih přes proutěné překážky V. kat. na 3200 m pro tříleté vyhrála MARMELADA(IRE) - ž. Marcel Novák (majitel: Avarrio Praha, trenér: Kvapilová Lenka) a zajistila tak své trenérce první letošní vítězství. Druhý o 5 délek doběhl C`EST SON HISTOIRE(FR) - Josef Borč, třetí o 4 a 1/2 délky MARREE - ž. Josef Bartoš, 4. SEGRETON, 5. CHAROY EN.


Druhým dostihem byly opět proutěné překážky, IV. kat. na 3200 m pro 4-leté a starší. Ihned po startu se vedení ujal SPIKE - František Kovačík, ten byl za lesíkem zadržen a vedení převzal EMERALD FURY(GB) - Petr Tůma, na závěrečném skoku se na něj dotáhl LINNGAR(FR) - ž. Josef Bartoš (majitel: Zeas Staré Hradiště, trenér: Vocásková Helena) a od soupeřů lehce odešel a zvítězil o 10 délek. Druhý byl EMERALD FURY(GB), třetí o 6 délek MANDALOUN BOY(FR) - ž. Jaroslav Myška, 4. HARRY SPIERS(GB), 5. TIKARAM.


341.jpg

Do třetího dostihu steeplechase crosscountry IV. kat. na 3400 m odstartovalo 10 koní s jezdci, kteří mají méně než 50 vítězství. Kompaktní pole vodili střídavě LINCOLN(GER) - Jakub Kocman a ČETAŘ - Martin Liška. V závěrečném oblouku k ČETAŘOVI přišel WOODY - Petr Tůma a po souboji vyhrál o 3/4 délky WOODY - Petr Tůma (majitel: Iron Ladies Ostrava, trenér: Uhl Jiří), druhý byl ČETAŘ - Martin Liška, třetí o 5 délek LINCOLN(GER) - Jakub Kocman, 4. VIPERA, 5. HOLIN ONE.


Ve steeplechase crosscountry IV. kat, handicapu na 4000 m se od počátku o svižné tempo staral LORD JAGMIN - ž. Dušan Andrés, za ním byl SEGAL(POL) - ž. Jan Faltejsek, FANTAGHIRO - ž. Jan Kratochvíl a další, celé pole bylo roztažené. V posledním úseku oranice se na prvná pozici propracovala FANTAGHIRO (majitel: J+J Votava, trenér: Blecha Jan) a nikým neohrožována vyhrála o 16 délek před MAESTRO QUERCUS(GB) - ž. Jaroslav Myška, třetí byl o 5 délek MODAS - ž. Marcel Novák, 4. LORG JAGMIN, 5. SEGAL(POL).


342.jpg

Dostih pojmenovaný na počest letošního vítěze VP Cena CHARME LOOK, steeplechase crosscountry III. kat. na 4000 m, byl pátým dostihem. Jak bývá zvykem u dvojice MARL BORA - ž. Josef Sovka ujali se vedení a za ním bylo kompaktní pole dalších 13 koní. Na travnatém oválu v závěru dostihu převzal vedení DANGEROUS GLEAM(GER) - žk. Pavel Složil, tomu ale za poslední překážkou začaly docházet síly, na první pozici se dostala WAIKITA - ž. Jan Kratochvíl (majitel: DS Dvorce, trenér: Olehla Čestmír, MVDr.) a vyhrála o jistě o 3 délky před QUATIKI(FR) - ž. Jan Faltejsek, třetí byl o krk GLOVER - Jan Odložil, 4. STATUS QUO, 5. MARL BORA.


Hlavním dostihem byla Cena města Pardubic, steeplechase crosscountry II. kat. na 4200 m se sedmi startujícími. Po pomalejším začátku byl na špici RABBIT HAWK WING(IRE) - ž. Josef Váňa a střídal se s USOCKEM(FR) - ž. Jan Faltejsek, Irskou lavici nejrychleji překonal CELADON(FR) - ž. Lukáš Matuský, zůstal ve vedení a zrychlil tempo. Kilometr před cílem se na CELADONA dotáhl VICODY(FR) - ž. Dušan Andrés, ten ale ztratil jezdce 3 skoky před cílem. V poslední zatáčce se k vedoucímu CELADONOVI dostal ALL BUSTAN - žk. Pavel Složil ml. (majitel: Lokotrans, trenér: Popelka Stanislav) a po pádu CELADONA mu nic nestálo v cestě k zadrženému vítězství o 3 a 1/2 délky před TALENTEM - ž. Josef Bartoš. Třetí byl SOROS(POL) - ž. Jan Kratochíl, 4. RABBIT HAWK WING(IRE) - ž. Josef Váňa, 5. USOCKEM(FR) - ž. Jan Faltejsek.


343.jpg

Posledním dostihem byla steeplechase crosscountry IV. kat. na 3300 m. Krátce po startu ž. Jan Faltejsek pro neovladatelnost zadržel JONATHANA(IRE), vedení se ujal TELLUR(POL) - ž. Josef Sovka. V závěrečné části se vyrovnali všichni 4 koně a nejvíce sil měl po většinu dostihu ve středu pole schovaný STAY STRONG(GER) - ž. Josef Bartoš (majitel: Nýznerov, trenér: Wroblewski Grzegorz), druhý byl o 2 délky TELLUR(POL) - ž. Josef Sovka, třetí o délku PLAYER - ž. Marcel Novák, 4. VĚDMA.


Na závěr dostihové sezóny se vyhlašovaly výsledky šampionátu pardubického závodiště. Vítězným trenérem je Josef Váňa st. a mezi jezdci rozhodoval poslední dostih - ten vyhrál, a tak se nejúspěšnějším jezdcem stal ž. Josef Bartoš.


V případě zájmu o fotky pište na e-mail: info@hv-foto.cz
Hana Vytopilová


344.jpg

345.jpg

346.jpg

347.jpg

348.jpg

349.jpg

350.jpg

351.jpg

352.jpg

353.jpg

354.jpg

355.jpg

356.jpg

357.jpg

358.jpg

359.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz