Praha 2. 4. 2017


420.jpg

Závodiště v Praze Velké Chuchli hostilo úvodní dostihový den sezóny s osmi rovinami, dráha byla pružná a slunečné počasí pomohlo zaplnit tribuny. Hlavním dostihem byl tradiční již 90. sprinterský Gomba handicap I. kategorie a další tři dostihy III. kategorie.


Gomba handicap I. kat. 1200 m měl na startovní listině 8 koní, favoritkou byla podle sázkových kanceláří ANITSCHKA(IRE) s loňským rovinovým šampiónem ž. Janem Rájou v sedle, ale byla již v paddocku nervózní. Mezi další favority se řadily klisny LIVING COLORS - ž. Martin Srnec a díky nízké nesené váze i KOBI(GER) - Kateřina Hlubučková. Právě KOBI(GER) šla ihned po startu do vedení, druhá byla LIVING COLORS na bariéře a vedle ní na třetí pozici byl MASTER OF GOLD(FR) - ž. Szczepan Mazur, v zatáčce do cílové roviny se do vnitřní stopy propracoval AKBULAT(GB) - ž. Martina Havelková. V cílové rovině o vítězství bojovali KOBI(GER) a MASTER OF GOLD(FR), ze zadní části pole se na ně dotahoval HELLO HOBBY(IRE) - ž. Petr Foret. Lepší jarní formu a závěr měl MASTER OF GOLD(FR) - ž. Szczepan Mazur (majitel: TVD a.s., trenér: Wroblewski Grzegorz) a jistě o 1 a 3/4 délky porazil KOBI(GER) - Kateřina Hlubučková, třetí byl o 2 a 1/4 délky HELLO HOBBY(IRE) - ž. Petr Foret, čtvrtá o 1 a 3/4 délky LIVING COLORS - ž. Martin Srnec, pátá favoritka ANITSCHKA(IRE) - ž. Jan Rája, 6. ECHO RULES(IRE), 7. AKBULAT(GB), 8. EFILY(FR).


421.jpg

V prvním dostihu celé sezóny IV. kat. na 1800 m pro tříleté se představilo 9 koní a vítězem se stal favorit se startovním číslem 1 - tříletý NAGANO GOLD(GB) - ž. Jan Verner (majitel: Syndikát V3J, trenér: Wroblewski Grzegorz), který byl většinu dostihu schovaný na druhé pozici a skvělou koncovkou porazil dlouho vedoucího SILVER BALL(FR) - ž. Jaromír Šafář o 3 a 1/4, třetí byla o 7 délek LUXIA - ž. Jiří Palík, 4. NEGBEN, 5. DANCING BOLEK(POL*).


Jako druhý byl odstartován handicap IV. kat. na 1800 m pro čtyřleté a starší. Dostih se stal kořistí pro čtyřletou SURIKATU - Kateřina Hlubučková (majitel: BoKa Seniors, trenér: Růžičková Martina), která ještě v zatáčce byla v zadní polovině pole koní a skvělým závěrem se dostala před pole soupeřů. Druhý byl O 1 a 1/4 délky LUCIAN(GER*) - žk. Lucie Fialová, třetí o 1 a 1/4 délky FURANO(GB) - Jiřina Andrésová, 4. RABBIT FOCUS(IRE), 5. WHITE GHOST.


Třetí dostih na 1600 m III. kat. byl vypsán pro tříleté koně, kteří ještě nestartovali. Sázkaře nejvíc zaujal nejdražší kůň v poli PALAZZO CORSINI(IRE) - ž. Szczepan Mazur (majitel: Stáj Marcelewo, trenér: Wroblewski Grzegorz), ten po startu neponechal nic náhodě a držel se na předních pozicích, do zatáčky šel až ve čtvrté stopě, ale i tak zvítězil lehce o 6 délek a ukázal svou třídu. Druhý byl ORSSIO(FR) - ž. Petr Foret, třetí o nos MARCOS - Vendula Korečková, čtvrtý o 1 a 1/2 délky SCHEMIIK(IRE) - ž. Milan Zatloukal, pátá o nos SIGI(IRE) - žk. David Liška.


422.jpg

Handicap pro čtyřleté a starší byl čtvrtý dostih III. na 1600 m s nejpočetnějším polem dostihového dne. Po odskočení do dostihu šel do vedení pětiletý TEMPLER(GER) - ž. Jaromír Šafář (majitel: ALCHEM, trenér: Kubovičová Zuzana) a nikdo jej nedokázal porazit. Z poslední pozice se na druhé místo o 1 a 1/2 délky propracoval SIRIUS - ž. Jiří Chaloupka, třetí byl o hlavu LUSK - ž. Petr Foret, čtvrtý o 1 a 1/4 délky ALFA WOLF(IRE) - žk. David Liška, pátý o 1 a 1/4 délky TROP - Michal Demo.


Pátý dostih III. kat. na 1200 m pro tříleté byl ochuzen o 3 koně, kdy WOVKA(IRE) nestartoval pro pád jezdce, MARIANKA pro neovladatelnost a následný pád jezdce a CHILLI CHOCOLATE(FR) pro zranění ve startovacích boxech. Ze čtyř startujícíh měl v závěru nejvíce sil DARIEN - ž. Jan Rája (majitel: Licehamr-Bartoš, trenér: Bartoš st. Josef), druhá byla o 3 délky FIFINKA(IRE) - ž. Martina Havelková, třetí o 4 a 1/2 délky GLOBAL GIRL(GER) - ž. Jiří Palík, čtvrtá o 4 a 3/4 délky MYRANELLE - Kateřina Hlubučková.


423.jpg

V sedmém dostihu - handicapu IV. kat. na 1400 m zvítězil jistě o 1 a 1/2 délky MALQ(FR) - Radek Man (majitel: Estrella, trenér: Sůrová Pavlína), druhý byl GOLD OF GIBRALTAR(GER) - ž. Jiří Chaloupka, třetí o 1/2 délky PARDONIE - ž. Jiří Palík, 4. HALCYON CHARM(IRE), 5. CHUAN CHE.


Poslední dostih - handicap V. kat. na 1400 m vyhrál LAKAR - ž. Vendula Korečková, druhá o délku byla OUR LASS(IRE) - Michal Hrouda, třetí o 2 a 1/4 délky CUSTER - Kateřina Hlubučková, 4. APOPHIS, 5. ROMANTIK.


První dostihový den byl nejúspěšnějsí pro trenéra Grzegorze Wroblewského, když si připsal 3 vítězství včetně hlavního dostihu, z jezdců si připsal 2 vítězství polský rovinový šampión ž. Szczepan Mazur, který se objevil v sedle svěřenců Grega Wroblewského.


Hana Vytopilová
e-mail: info@hv-foto.cz


424.jpg

425.jpg

426.jpg

427.jpg

428.jpg

429.jpg

430.jpg

431.jpg

432.jpg

433.jpg

434.jpg

435.jpg

436.jpg

437.jpg

438.jpg

439.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz