Praha 22. 10. 2017


1260.jpg

Závodiště ve Velké Chuchli pořádalo 16. dostihový den, který byl zároveň posledním v tého sezóně. Vrcholem dne byla vytrvalecká 97. SHERLOG CENA PRVNÍHO PREZIDENTA - Cena prezidenta republiky na 3200 m. Na programu bylo dalších sedm dostihů včetně dvou dostihů II. kat - proutěných překážek a 11. Ceny běloušů CK Martin Tour. Dráha byla pružná, počasí chladné s polojasnou oblohou a návštěvnost silná.


Hlavní dostih Cena prezidenta republiky I. kat. na 3200 m pro 3-leté a starší měla na startovní listině 10 koní, ale škrtnut byl SOLINI(GER). Z devíti startujících byl hlavním favoritem ESKERKHAN(IRE) - ž. Martin Laube (trenér: A. Šavujev), vítěz 39. Velké ceny českého turfu. Druhým favoritem byl AUTOR(IRE) - ž. Jiří Chaloupka (trenér: Š. Myšková), několikanásobný vítěz dostihů nejvyšších kategorií včetně italského St. Legeru Gd-3. Do role třetího favorita byl pasován ALWAYS ON SUNDAY(FR) - ž. Zuzana Vokálková, vítěz 58. Zlatého poháru. Vítěz letošního 97. Českého derby JOSEPH - Adam Florián byl čtvrtým favoritem.


Ihned po startu šel ve vnitřní stopě na špici pole AUTOR(IRE) - ž. Jiří Chaloupka, vedle něj byl ESKERKHAN(IRE) - ž. Martin Laube,na třetí pozici byla WILLIAN - ž. Michal Mach, za AUTOREM(IRE) na čtvrté pozici schovaný ALWAYS ON SUNDAY(FR) - ž. Zuzana Vokálková, za nimi byla vyrovnaná trojice TAFILLY(IRE) - ž. Ingrid Janáčková Koplíková, JOSEPH - Adam Florián a SNEZENKA(IRE) - žk. David Liška. Na posledních dvou pocizích cválali FERNANDO - ž. Jan Rája a RAVIELLA - ž. Martina Havelková. V zatáčce u internátu se na druhé místo posunula WILLIAN. V poslední zatáčce se ze zadní části pole do středu posunul FERNANDO. Po zatočení do cílové roviny se výrazně zrychlilo, stále byl ve vedení AUTOR(IRE) a začal se na něj dotahovat ESKERKHAN(IRE), dvojice se oddělila od ostatních koní. 150 m před cílem začal získávat převahu ESKERKHAN(IRE) - ž. Martin Laube (majitel: Valentin Bukhtoyarov, trenér: Arslangirej Šavujev) a zvítězil jistě o 2 a 1/2 délky. Druhý byl od startu vedoucí AUTOR(IRE) - ž. Jiří Chaloupka, o 7 délek třetí doběhl JOSEPH - Adam Florián, čtvrtá o 1 a 1/2 délky byla outsiderka RAVIELLA - ž. Martina Havelková, pátá o 2 a 1/4 délky TAFILLY(IRE) - ž. Ingrid Janáčková Koplíková, 6. WILLIAN, 7. ALWAYS ON SUNDAY(IRE), 8. FERNANDO, 9. SNEZENKA(IRE).


1261.jpg

Dostihový den zahájily proutěné překážky II. kat. na 3300 m pro 4-leté a starší s osmi startujícími. Nejnižší sázkový kurz měl WICKER STONE(IRE) - ž. Josef Bartoš, který pravidelně sbírá umístění v proutěných překážkách. Druhým favoritem byl po roční pauze znovu startující A PIGALLE(FR) - ž. Josef Váňa ml. a třetí nejnižší kurz měl nejstarší kůň v dostihu - NIKAN - Jakub Kocman. První překážku překonalo pole koní s vedoucím BOUBA LOUP(FR) - Jan Odložil ve vnější stopě, na vnitřní bariéře byl druhý NIKAN - Jakub Kocman, za nimi DUC D´OUDAIRIES(FR) - Petr Tůma, KRÖSUS(GER) - Martin Cagáň, A PIGALLE(FR) - ž. Josef Váňa ml. a HOLIN ONE - ž. Marcel Novák, pole uzavírali HARRY SPIERS(GB) - Rostislav Benš a favorit WICKER STONE(IRE) - ž. Josef Bartoš. Na protilehlé rovině před cílem vedení převzal NIKAN, druhý byl BOUBA LOUP(FR), na poslední místo se propadl KRÖSUS(GER). Předposlední překážku už s náskokem překonával NIKAN, druhá byla HOLIN ONE, třetí WICKER STONE(IRE), čtvrtý DUC D´OUDAIRIES(FR), pátý A PIGALLE(FR). Svůj náskok zvýšil a velmi lehkým vítězem se stal NIKAN - Jakub Kocman (majitel: Vox Ševčík Vlachovice, trenér: Ing. Miroslav Ševčík), druhý byl o 9 délek A PIGALLE(FR) - ž. Josef Váňa ml., třetí o 2 a 1/2 délky WICKER STONE(IRE) - ž. Josef Bartoš, čtvrtý o 1 a 1/2 délky BOUBA LOUP(FR) - Jan Odložil, pátý o 1 a 1/2 délky HARRY SPIERS(GB) - Rostislav Benš.


1262.jpg

Druhý v pořadí a první rovinový dostih byl vypsán pro dvouleté, III. kat. na 1400 m. Po startu vedla pole DARK ALIGHIERI - ž. Jiří Chaloupka, na druhou pozici se propracovala NIRWA - ž. Zuzana Vokálková, třetí byla DRAKYÁDA - ž. Ingrid Janáčková Koplíková. V zatáčce se k vedoucím koní dostal FORWARD - Adam Florián, ale NIRWA - ž. Zuzana Vokálková (majitel: Stáj Mikon, Trenér: Radek Holčák) se dostala na špici pole, nikoho před sebe nepustila a jistě o 1 délku zvítězila před DRAKYÁDOU - ž. Ingrid Janáčková Koplíková, třetí byl o 3/4 délky TANGO GLINKA - žk. David Liška, 4. FORWARD, 5. LOMBARDINO.


Ve třetím dostihu handicapu IV. kat. na 1400 m pro 3-leté a starší nejrychleji z boxů vyrazil a vedení udržel až do cíle LADISLAV - žk. David Liška (majitel: Görgl`s Farm, trenér: Ing. Václav Chaloupka). Druhý byl o 1 délku na vítěze dotahující se LYSYANARGENT(FR) - ž. Petr Foret, třetí o 1/2 délky HERBEBOIS - ž. Martina Havelková, 4. NOMBEKO(FR), 5. PRINCESS VIKTORIA(IRE).


Do čtvrtého dostihu handicapu III. kat. na 1400 m pro 3-leté a starší odstartovalo pole třinácti koní. Z počátku dostihu se na prvních pozicích vyměnilo více koní, v oblouku před cílem byla na špici dvojice CHICA QUERIDA(IRE) - Beysim Ferhanov a favorit GOLD OF GIBRALTAR(GER) - ž. Martina Havelková. Dvě stě metrů před cílem se vedle sebe srovnalo 6 koní a z nich nejlepší finiš ukázala LADY HORTENZIE - ž. Jiřina Andrésová (majitel: Hořejší Tvrz Chlum, trenér: Ing. Václav Chaloupka), druhá po boji o 1/2 délky byla FULMINE LUNA(FR) - ž. Petr Foret, třetí o hlavu BARIKA - žk. Aneta Trnková, 4. RABBIT MAKFI(GB), 5. CHICA QUERIDA(IRE).


1263.jpg

Pátým dostihem byl 11. Ročník ceny běloušů II. kat. pro 3-leté a starší. Po škrtu DAJUKY startovali pouze 4 bělouši. Favoritem byl FACTS AND FIGURES(IRE) - ž. Vendula Korečková, pravidelně umísťující se na předních pozicích v dostizích II. a III. kategorie. Dostih rozjel favorit FACTS AND FIGURES(IRE) - ž. Vendula Korečková, těsně za ním byl GOLD EVASIVE(GER) - ž. Petr Foret, s odstupem třetí cválal BUKHARI(FR) - ž. Radek Koplík a poslední byl SIRIUS - ž. Jiří Chaloupka. V cílové rovině převzal vedení a zvítězil GOLD EVASIVE(GER) - ž. Petr Foret (majitel: DS Pegas, Trenér: Dalibor Török), druhý byl o 3/4 délky BUKHARI(FR) - ž. Radek Koplík, třetí o 1/2 délky doběhl FACTS AND FIGURES(IRE) - ž. Vendula Korečková a čtvrtý o 2 a 1/4 délky SIRIUS - ž. Jiří Chaloupka.


1264.jpg

Sedmý dostih handicap IV. kat. na 1800 m pro 3-leté a starší byl určen pro začínající jezdce. Krátce po startu byl ve vedení MONTEPUCINI(FR) - am. Alexandra Slámová, toho vystřídala CANDLE IN THE WIND - Adam Florián, pak A DEE JOE(FR) - žk. Aneta Trnková. V cílové rovině přešel do vedení a jistě zvítězil ONDREÁŠ - žk. Simona Laubeová (majitel: DS Ondra, Matyáš, Flash, trenér: Ing. Ivana Pejšková), druhá o 2 délky byla LEMESÍNA - Daniel Vyhnálek, třetí o 3 a 3/4 délky SUN FOR LIFE(GB) - žk. Milan David, 4. FIOMI, 5. ARTORIUS.


Dostihový den a také celou sezónu v Chuchli uzavřel handicap na 2400 m pro 3-leté a starší. Po startu byla na špici GOLDEN IRENE - ž. Jiří Chaloupka, za ním byla ELLA(FR) - ž. Martina Havelková, třetí ARLINGTNON - Michal Hrouda, WANIKORO - ž. Martin Laube, VĚDMA - ž. Jiřina Andrésová, NIRGERA - žk. David Liška, WINNER STARS - ž. Jan Rája. V cílové rovině se na první místo propracovala VĚDMA - ž. Jiřina Andrésová (majitel: DC Zámrsk MUDr. Bruna, trenér: Dušan Andrés) a odolala silnému závěru o 1 a 1/4 délky druhého WINNER STARS - ž. Jan Rája, třetí o 1 délku doběhla ELLA(FR) - ž. Martina Havelková, 4. WANIKORO, 5. ARLINGTNON.


1265.jpg

Vítězství hlavního dostihu patří ESKERKHANOVI(IRE) trojici ž. Martin Laube, majiteli Valentinu Bukhtoyarovi a trenéru Arslangireji Šavujevovi. Z jezdců si dvě vítězství připsala ž. Jiřina Andrésová. Překážkový šampionát Pohár Elektrizace železnic Praha a. s. vyhrál trenér ž. Josef Váňa a šampionát mladých jezdců Hipospol cup vyhrála Simona Laubeová, sestra vítěze hlavního dostihu.


Hana Vytopilová


1266.jpg

1267.jpg

1268.jpg

1269.jpg

1270.jpg

1271.jpg

1272.jpg

1273.jpg

1274.jpg

1275.jpg

1276.jpg

1277.jpg

1278.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz