Praha 4. 6. 2017


700.jpg

Ladies day v Praze Velké Chuchli hostil 8 dostihů, vrcholy dne byly dva 65. Velká červnová cena I. katagorie a Cena NORY JEANE II. kategorie. V programu byl i dostih určený jezdkyním a dva žákovské dostihy. V Praze byla pružná dráha, oblačné počasí s občasným deštěm.


Předzkouška 97. Českého derby, 65. Mironet Velká Červnová cena rovina I. kat. na 2225 m pro tříleté byla na pořadí jako šestý dostih. Na startovní listině bylo jedenáct hřebců, z toho dva dosud neporažení - BLACK CANYON(FR) a PALAZZO CORSINI(IRE). První jmenovaný BLACK CANYON(FR) s ž. Petrem Foretem v sedle startoval 3x, a to v dostizích II. a III. kategorie jako dvouletý a letos zvítězil v II. kategorii v Karlových Varech. PALAZZO CORSINI(IRE) - ž. Szczepan Mazur vyhrál v letošním roce dva dostihy III. kategorie.


Hned po otevření startovních boxů byl ve vedení favorit BLACK CANYON(FR) - ž. Petr Foret, na druhé pozici na vnější straně se držel LANDARON - ž. Michal Mach, třetí byl ZOCK(FR) - ž. Milan Zatloukal, za ním FELIX(FR) - ž. Jan Rája, AENEAS(IRE) - ž. Jiří Chaloupka, FIGHTING LIPS(IRE) - ž. Jakub Pavlíček, DOMINIQUE(FR) - ž. Stephane Breux, s mírným odstupem za hlavním polem byli MUJAHID BRAVE - Michal Hrouda, TARAN(IRE) - ž. Ingrid Janáčková Koplíková, GOOD SIGN(FR) - Radek Man, druhý favorit PALAZZO CORSINI(IRE) - ž. Szczepan Mazur byl poslední. Za první zatáčkou se tempo zpomalilo, na třetí pozici se posunul FIGHTING LIPS(IRE) - ž. Jakub Pavlíček, jinak se pořadí neměnilo. Po zatočení do cílové roviny BLACK CANYON(FR) zrychlil a zvětšíl tak svůj náskok. Za ním o druhé místo bojovali LANDARON, AENEAS(IRE), ZOCK(FR), FIGHTING LIPS(IRE) a FELIX(FR). BLACK CANYON(FR) - ž. Petr Foret (majitel: DS Pegas, trenér: Dalibor Török) nikým neohrožován zadrženě o 4 délky vyhrál stylem start - cíl, druhý byl stájový kolega FELIX(FR) - ž. Jan Rája, který přišel ze střední části pole a měl nejlepší finiš z pěti koní bojujících o druhé místo, třetí byl o 1 a 1/4 délky AENEAS(IRE) - ž. Jiří Chaloupka, čtvrtý o 1 a 1/4 délky FIGHTING LIPS(IRE) - ž. Jakub Pavlíček, pátý o krátkou hlavu ZOCK(FR) - ž. Milan Zatloukal, 6. DOMINIQUE(FR), 7. LANDARON, 8. PALAZZO CORSINI(IRE), 9. MUJAHID BRAVE, 10. TARAN(IRE), 11. GOOD SIGN(FR).


701.jpg

Druhý hlavní dostih 14. Cena NORY JEANE rovina II. kat. na 1600 m pro 3-leté a starší klisny byl odstartován jako čtvrtý. Favoritkou byla CELINE MY HEART(GB) - ž. Stephane Breux. Po odskoku ze startovacích boxů vedla pole klisen JAMARI(POL) - ž. Petr Foret, druhá byla JOHANKA - ž. Martina Havelková, za ní FLORENTINA(POL) - ž. Szczepan Mazur, DANG GIA(GER) - Radek Man, VENILLIA - ž. Milan Zatloukal a favoritka CELINE MY HEART(GB) - ž. Stephane Breux. Po zatočení do cílové roviny začala zrychlovat a postupně se do vedení propracovala a následně i jistě zvítězila VENILLIA - ž. Milan Zatloukal (majitel: Orling, trenér: Martina Růžičková), druhá o 3 délky doběhla JOHANKA - ž. Martina Havelková, třetí o 4 délky FLORENTINA(POL) - ž. Szczepan Mazur, čtvrtá o 3/4 délky ROMANETTA - ž. Jan Rája, pátá o 1 a 3/4 délky RABBIT PERCY(GB) - ž. Michal Mach, 6. SAPSIREE(IRE), 7. DANG GIA(GER), 8. STEP STAR, 9. CELINE MY HEART(GB), 10. MISS MIKROP, 11. JAMARI(POL).


702.jpg

Úvodním dostihem byla rovina III. kat. na 1200 m pro dvouleté s pěti startujícími. Po startu držely první dvě pozice DRAKYÁDA - ž. Petr Foret a DARK ALIGHIERI - Michal Hrouda, třetí byl jediný hřebec v poli KISSI BOY - ž. Jakub Pavlíček, čtvrtá PROVENCE - ž. Milan Zatloukal a pátá SHENKIRA - ž. Vendula Korečková. Za zatáčkou do cílové roviny přešel do vedení KISSI BOY - ž. Jakub Pavlíček (majitel: DS Mladecko, trenér: Ing. Milan Míček) a velmi lehce o 5 délek zvítězil. Jakub Pavlíček je zároveň i chovatelem vítězného hřebce. Druhá byla DRAKYÁDA - ž. Petr Foret, třetí o 2 a 1/4 délky SHENKIRA - ž. Vendula Korečková, 4. DARK ALIGHIERI, 5. PROVENCE.


703.jpg

Druhý dostih byl Ladies race - dostih jezdkyň handicap na 1400 m III. kat. pro 3-leté a starší. Ve vedení byl ALEXANDR(IRE) - Jiřina Andrésová, za ním KATCHABA(USA) - am. Helena Březinová a GOLD OF GIBRALTAR(GER) - ž. Ingrid Janáčková Koplíková. V zatáčce se na špici pole dostal GOLD OF GIBRALTAR(GER), na třetí pozici byl favorizovaný VICTORIOUS LAUGH(IRE) - ž. Martina Havelková. Na distanci se pole koní vyrovnalo, ale vedení udržel GOLD OF GIBRALTAR(GER) - ž. Ingrid Janáčková Koplíková (majitel: Lokotrans, trenér: Luboš Urbánek), druhý po boji byl o 1/2 délky KATCHABA(USA) - am. Helena Březinová, třetí o krk MY CHARLIE MAN(GB) - am. Soňa Bodláková, který se po většinu dostihu držel na poslední pozici, 4. ALEXANDR(IRE), 5. SINGAPORE SPICE(FR).


704.jpg

Jako třetí byl odstartován handicap IV. kat. na 1600 m pro 3-leté a starší, vypsaný pro žáky. Favoritka MUMBAI - žk. David Liška měla problematický start a odskočila poslední 8 délek za hlavním polem koní. Na čele byla MAUREEN(GER) - žk. David Dygrýn, za ní FIOMI - žk. Daniel Vyhnálek a OUR LASS(IRE) - žk. Aneta Trnková. V zatáčce se na druhou pozici dostala SUN FOR LIFE(GB) - žk. Ákos Makoviczki. V cílové rovině převzala vedení FIOMI - žk. Daniel Vyhnálek (majitel: Bellicus racing, trenér: MVDr. Petr Kantek) a jistě o dvě délky zvítězila před ARCHIPENKOU(GB) - žk. Dana Bořánková, třetí o 2 a 3/4 délky byla SUN FOR LIFE(GB) - žk. Ákos Makoviczki, 4. YES APRIL, 5. OUR LASS(IRE).


Dostih pro žáky V. kat. handicap na 1800 m pro 3-leté a starší byl pátý v pořadí, na počátku dostihu byli koně vyrovnaní, později byli na špici dva bělouši stáje Bellicus racing LADIE´S MAN - žk. Valerie Vyhnálková, LADAR - žk. Daniel Vyhnálek a ARKANIE(GB) - žk. Dana Bořánková. Vítězem se stal LADAR - žk. Daniel Vyhnálek (majitel: Bellicus racing, trenér: MVDr. Petr Kantek), druhá o 3/4 délky byla CANDLE IN THE WIND - žk. Ákos Makoviczki, třetí o 2 délky DELFÍN - žk. David Liška, 4. LADY`S MAN, 5. LABOND.


705.jpg

Po hlavních dostizích následovala rovina III. kat. na 2225 m pro 4-leté a starší, kteří ještě nezvítězili. Do dostihu odskočilo 7 koní, BALTIC DANCER nestartoval z důvodu pádu jezdce ve zkušebním cvalu. Na první pozici byl MICHELANGELO(GER) - ž. Jan Rája, za první zatáčkou vedení přivzal SHAHRIK(USA) - ž. Ingrid Janáčková Koplíková, favoritka WILLIANN - ž. Jiří Chaloupka byla na čtvrté pozici. Do cílové roviny točila vyrovnaná trojice MICHELANGELO(GER), SHAHRIK(USA) a WILLIANN. Vítězkou se stala WILLIANN - ž. Jiří Chaloupka (majitel: HARMONY, trenér: Karel Germič), druhá o o 1 a 3/4 délky byla BLACK BET(GB) - ž. Vendula Korečková, třetí o 2 délky MICHELANGELO(GER) - ž. Jan Rája, 4. DRAGUEUSE(FR), 5. SHAHRIK(USA).


Závěrečny dostih IV. kat. na 2400 m pro 3-leté měl hlavní favoritku HESSOESSE(FR) - ž. Stephane Breux. Po startu se o rychlé tempo starala dvojice MISS MAMOOL(GER) - ž. Milan Zatloukal a ARGANO - ž. Jiří Chaloupka, favoritka HESSOESSE(FR) byla poslední na třetí vnější stopě. Za první zatáčkou vedla MISS MAMOOL(GER) a HESSOESSE(FR) se postupně propracovávala ke středu pole. Sto metrů před cílem se na první místo vnější stopou dostala HESSOESSE(FR) - ž. Stephane Breux (majitel: Dr.Charvát, trenér: Pavel Tůma) a jistě o 1 a 3/4 délky zvítězila, druhý byl ARGANO - ž. Jiří Chaloupka, třetí o 4 a 1/2 délky APAS ROCKA - ž. Jan Rája, 4. ENGELE(FR), 5. NICK(GER).


706.jpg

Po vítězství si nejvyšší handicap 81,5 kg zajistil BLACK CANYON(FR) a stává se tak favoritem Českého derby, které je v plánu dostihů na 25. 6. Druhý nejvyšší handicap 80,0 kg má SIR SUN (FR), třetí je se 79,0 kg NOBLE CLIFFS(FR). V dneším dni dvou vítězství dosáhl tým žk. Daniel Vyhnálek, trenér MVDr. Petr Kantek a majitel Bellicus racing.


Hana Vytopilová
e-mail: info@hv-foto.cz


707.jpg

708.jpg

709.jpg

710.jpg

711.jpg

712.jpg

713.jpg

714.jpg

715.jpg

716.jpg

717.jpg

718.jpg

719.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz