Praha 7. 5. 2017


560.jpg

Na dnešní den v Praze Velké Chuchli byl naplánován první klasický dostih pro tříletý ročník, 69. Jarní cena klisen. Na programu bylo dalších sedm dostihů, z toho jeden II. kategorie, dva III. kategorie a dostih ze série žákovských dostihů. Počasí přálo dostihům, dráha byla pružná a první klasika přilákala opět velké množství diváků.


Hlavním dostihem byla Jarní cena klisen, rovina kategorie L pro tříleté klisny na 1600 m, na start se postavilo 10 klisen. Favoritky byly dvě POLYANTA(ITY) - ž. Petr Foret a FASHION QUEEN(GER) - ž. Rene Piechulek. POLYANTA(ITY) zvítězila ve 43. Memoriálu Rudolfa Deyla, předzkoušce Jarní ceny klisen a dosud nebyla poražena. Její největší soupeřkou byla FASHION QUEEN(GER), kterou v Německu trénuje Claudia Barsig, klisna vyhrála black-type dostih, ale v letošní sezóně to bude její první start. Jako třetí favoritka se představila loňská šampionka dvouletých klisen SAŠA(GB) - ž. Jaromír Šafář. Dostih byl odstartován v 16:08 a nejlépe odskočila POLYANTA(ITY) - ž. Petr Foret, ale krátce na to ji v čele vystřídala JOHANKA - ž. Jiří Chaloupka, na třetí pozici byla CHICA QUERIDA(IRE) - ž. Jan Verner, čtvrtá GOLDEN SARAH - ž. Michal Mach, FASHION QUEEN(GER) - ž. Rene Piechulek se držela na šesté pozici. Na začátku cílové roviny opět převzala vedení POLYANTA(ITY), z druhé poloviny pole začala na vnější straně útočit FASHION QUEEN(GER) a za ní SAŠA(GB). V závěrečných metrech se vedení ujala FASHION QUEEN(GER) - ž. Rene Piechulek (majitel: Rennstall Barsig(GER), trenér: Claudia Barsig) a po boji o 1/2 délky zvítězila, druhá doběhla POLYANTA(ITY) - ž. Petr Foret, třetí o 2 a 3/4 délky SAŠA(GB) - ž. Jaromír Šafář, čtvrtá o krátkou hlavu COFFOLA(IRE) - ž. Jan Rája, pátá o 2 a 1/2 délky JOHANKA - ž. Jiří Chaloupka, 6. KATARINA, 7. CHICA QUERIDA(IRE), 8. LIKE A TRINITY(GB), 9. SEXY PRINCESS, 10. GOLDEN SARAH.


561.jpg

V prvním dostihu IV. kat. na 1200 m pro tříleté se z nezvítězivších vyčlenil při svém prvním životním startu IRANDO - Pavlína Filipová (majitel: Stáj Filip, trenér: Kateřina Berthier), druhá o 3/4 délky byla MARIANKA - ž. Jaromír Šafář, třetí o krk LADY HORTENZIE - ž. Petr Foret, 4. NOMBEKO(FR), 5. MACARIO(FR).


Ve druhém dostihu, handicapu III. kat na 1200 m pro 3-leté a starší se představilo 10 koní, favoritkou byla MAYDA(IRE) - ž. Stephane Breux. O rychlé tempo se v počátku dostihu staral HYACINT(GER*) - ž. Kateřina Hlubučková, za ním byl PRESTIGE OF GRACIE(IRE) - žk. David Liška, favoritka MAYDA(IRE) se držela kolem páté pozice. 200 metrů před cílem převzala vedení PARKETA - Pavlína Filipová, ale dotahovala se na ni a lepší závěr ukázala MAYDA(IRE) - ž. Stephane Breux (majitel: Riviera, trenér: Tomáš Váňa), o 1 délku byla druhá PARKETA - Pavlína Filipová, třetí o 1/2 délky VICTORIOUS LAUGH(IRE) - ž. Martina Havelková, 4. ALEXANDR(IRE), 5. TRAFFIC TOUR.


562.jpg

Handicap IV. kat. na 1400 m pro 3-leté a starší byl odstartován jako čtvrtý dostih. Hned v úvodu byl ve vedení LAFRANCO - ž. Kateřina Hlubučková, stíhala ho LIA ASHAMAL - Radek Man. V cílové rovině předvedl nejlepší koncovku MARIONEL(IRE) - ž. Martin Laube, po boji o hlavu druhá byla ARCHIPENKA(GB) - ž. Jan Rája, třetí o 3/4 délky GOLD OF GIBRALTAR(GER) - ž. Jiří Chaloupka, 4. TAGUGU(GER), 5. YES APRIL.


Čtvrtým dostihem byl handicap III. kat na 1400 m pro 3-leté a starší. IBAR - ž. Jan Verner nejlépe odskočil a po pár desítkách metrů se k IBAROVI ve vedení připojila dvojice CHARISMATIC - ž. Jan Rája a FUR COAT(FR) - Michal Hrouda. V posledních metrech měl nejvíce sil a nejlepší finiš MONTE GELATO - ž. Michal Mach (majitel: Rabbit Trhový Štěpánov, trenér: Petr Juránek), druhá o 1 a 3/4 délky doběhla POULINE - ž. Jan Verner, třetí o 1/2 délky MONTE CHRISTO, 4. IBAR, 5. SÁBA.


563.jpg

Šestý dostih V. kat. na 1800 m byl vypsaný jako handicap pro jezdce - žáky. Roli favorita splnil a zvítezil o 3/4 délky před LABONDEM - žk. Aneta Trnková, třetí byl o 2 a 1/4 délky WAR HORSE(POL) - žk. Simona Laubeová, čtvrtá o 3/4 délky POLYANTE(GER) - žk. Lucie Fialová, 5. LADAR - žk. David Liška.


Do handicapu II. kat. na 1800 m pro 4-leté a starší odstartovalo 10 koní. Krátce po startu si vytvořil náskok DANG GIA(GER) - ž. Radek Koplík, pole koní zhruba 3 délky za DANG GIA(GER) vedl ZAFFER(FR) - ž. Stephane Breux. V cílové rovině se koně vyrovnali a nejlepší závěr předvedla INDIAN LASS(IRE) - ž. Jan Verner, druhý byl o 3/4 délky MAGIC TIROL(POL) - ž. Jaromír Šafář, třetí o 1/2 délky doběhla FLORENTINA(POL) - Beysim Ferhanov, čtvrý do krk byl LUSK - ž. Martina Havelková, pátý o 1 a 1/4 délky PRINCE OF GRACIE(FR) - ž. Petr Foret.


564.jpg

Dostihový den uzavřela rovina IV. kat. na 2400 m pro 3-leté. Po startu vedla pole koní CHARMING GIRL - ž. Jan Verner a vedle ní SOCIETY SOLVENT - Michal Hrouda, za první zatáčkou převzala vedení favoritka LODGIA ROCK - ž. Jiří Chaloupka. V cílové rovině se ze čtvrté pozice do vedení posunul a zvítězil EVŽEN(GB) - žk. David Liška (majitel: Englicovi a Kulhánkovi, trenér: Štěpánka Myšková), o 1 a 1/2 délky za vítězem druhé místo udržela SOCIETY SOLVENT - Michal Hrouda, třetí o krk byl ze zadních pozic útočící NICK(GER*) - ž. Petr Foret, 4. LODGIA ROCK, 5. MANSUR.


Vítězství v prvním klasickém dostihu putuje do Německa zásluhou svěřenkyně trenéky Claudie Barsig FASHION QUEEN(GER), v sedle byl ž. Rene Piechulek. Z trenérů dosáhla dvou vítězství Ing. Ivana Pejšková.


Hana Vytopilová
e-mail: info@hv-foto.cz


565.jpg

566.jpg

567.jpg

568.jpg

569.jpg

570.jpg

571.jpg

572.jpg

573.jpg

574.jpg

575.jpg

576.jpg

577.jpg

578.jpg

579.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz