Praha 9. 4. 2017


440.jpg

Druhý dostihový den v Praze Velké Chuchli měl v programu 8 dostihů, z toho dva I. kategorie - Memoriál Rudolfa Deyla pro tříleté klisny a Velkou dubnovou cenu pro čtyřleté a starší. Ve Velké dubnové ceně startovala favoritka a zároveň i kůň roku 2016 DALLY HIT(IRE) trenérky Ing. Ivany Pejškové.


První ze dvou dostihů I. kat. pro 3-leté klisny na 1400 m - 43. Memoriál Rudolfa Deyla byl odstartován v 14:35. Favoritkami byly JOHANKA - ž. Vendula Korečková a POLYANTA(ITY*) - ž. Petr Foret. Z deseti klisen nejlépe odskočila CHICA QUERIDA(IRE) - ž. Jan Rája, ale po prvních stech metrech šla do vedení POLYANTA(ITY) - ž. Petr Foret, za ní byla trojice MAYDA(IRE) - ž. Bauyrzhan Murzabayev, LA SARENNE(FR) - ž. Martin Laube a CHICA QUERIDA(IRE) - ž. Jan Rája, spolufavoritka JOHANKA byla po startu mezi posledními, ale v průběhu dostihu se po bariéře propracovala na pátou pozici. V cílové rovině ještě zrychlila POLYANTA(ITY) - ž. Petr Foret (majitel: DS Pegas, trenér: Török Dalibor) a vzdálila se svým soupeřkám a jistě zvítězila. Druhá byla o 4 a 1/2 délky CHICA QUERIDA(IRE) - ž. Jan Rája, třetí O 3/4 délky COFFOLA(IRE) - ž. Szczepan Mazur, čtvrtá o krátkou hlavu MAYDA(IRE) - ž. Bauyrzhan Murzabayev a pátá o krátkou hlavu KATARINA - ž. Stephane Breux, 6. JOHANKA, 7. BELA BONITA, 8. LA SARENNE(FR), 9. LA SANTIAGA(GER), 10. FINÁLE.


441.jpg

Start druhého vrcholu dostihového dne Velké dubnové ceny I. kat na 1800 m pro čtyřleté a starší byl naplánován o hodinu později. Hlavními favority byli 2 koně - již zmiňovaná DALLY HIT(IRE) - ž. Jiří Palík a vzhledem ke stájové formě svěřenec Grega Wroblewskeho SOLAR ECLIPSE(GB) - ž. Szczepan Mazur, dalšími spolufavority byli FATHER FROST(IRE) - ž. Bauyrzhan Murzabayev a ALDZARB(IRE) - ž. Jaromír Šafář. Nejlépe odstartoval ALDZARB(IRE) a ujal se vedení, na druhé pozici cválala SAPSIREE(IRE) - ž. Jan Rája, třetí byla DALLY HIT(IRE), čtvrý SOLAR ECLIPSE(IRE) a pátý FATHER FROST(IRE). Až do cílové roviny se pořadí neměnilo a ALDZARB(IRE) zvyšoval svůj náskok nad zbytkem pole koní. V cílové rovině se začala vzdálenost ALDZARBA(IRE) od ostatních zkracovat a na stejné úrovní s ním začali bojovat FATHER FROST(IRE) a SOLAR ECLIPSE(GB), těsně za nimi na čtvrté pozici byla DALLY HIT(IRE). Ve velmi těsném finiši tří koní rozmístěných po celé šírce cílové roviny měl nejvíce sil a zvítězil s výrokem tuhý boj - krk FATHER FROST(IRE) - ž. Bauyrzhan Murzabayev (majitel: Statek Chyše-Váňa, trenér: Váňa st. Josef). Druhý byl ALDZARB(IRE) - ž. Jaromír Šafář, třetí o 3/4 délky SOLAR ECLIPSE(IRE), čtvrtá o 4 a 1/4 délky DALLY HIT(IRE) - ž. Jiří Palík, pátý o 3 délky doběhl GOLDEN DEVIL - ž. Martin Laube, který se po většinu dostihu pohyboval na posledních pozicích, 6. JOHNNY WHISTLE, 7. APPROCAILLIS(IRE), 8. JARAHI(IRE), 9. SAPSIREE(IRE), 10. URBAN JOY(IRE).


442.jpg

V prvním dostihu IV. kat. na 2400 m pro tříleté se představilo 6 koní. Od startu byl na čele ARGANO - ž. Jiří Chaloupka, druhý cválal favorit FIGHTING LIPS(IRE) - ž. Stephane Breux. Favorit FIGHTING LIPS(IRE) (majitel: Dr.Charvát, trenér: Tůma Pavel) splnil svou úlohu a pod ž. Stephane Breux vyhrál jistě o 1 a 1/2 délky, pro ž. Stephane Breuxe to byl premiérový start na českých drahách. Druhý doběhl ARGANO - ž. Jiří Chaloupka, třetí byla o 3 a 1/2 délky LODGIA ROCK - ž. Vendula Korečková, 4. MANSUR, 5. SOCIETY SOLVENT.


V dostihu IV. kat. na 1400 m pro 3-leté došlo krátce po startu k pádu MORGANA, čtyři ze zbývajících účastníků bojovali v cílové rovině o vítězství, když nejvíce sil měla BON JOUR - ž. Martina Havelková (majitel: Syndikát 2007, trenér: Mimra Zdeněk), druhá byla o 1/2 délky ARKANIE(GB) - ž. Jan Rája, třetí o 1 a 3/4 délky SEXY PRINCESS - ž. Jiří Palík, 4. NOMBEKO(FR), 5. MACARIO(FR).


443.jpg

Ve sprinterském dostihu III. kat. na 1200 m pro 4-leté a starší se o rychlé tempo postarali PRESTIGE OF GRACIE(IRE) - ž. Szczepan Mazur, ZORAYA LUNA(GER) - Jiřina Andrésová a EPOCH(IRE) - ž. Bauyrzhan Murzabayev. Skvělým závěrem se na první pozici dostala CELINE MY HEART(GB) - ž. Stephane Breux (majitel: Jezdecké potřeby Ostrava, trenér: Syslová Lenka), druhý o 2 a 1/4 délky doběhl PRESTIGE OF GRACIE(IRE) - ž. Szczepan Mazur, třetí VICTORIOUS LAUGH(IRE) - ž. Martina Havelková, 4. EPOCH(IRE), 5. J`EN REVE DEJA(FR).


444.jpg

Pátý dostih - handicap IV. kat na 1600 m pro 4-leté a starší vyhrál z posledního místa útočící TIGGY BLUE - ž. Jan Verner (majitel: Stáj Pěčín - Jelen, trenér: Jelen Jaroslav), druhá o 1 a 1/4 délky byla SUN FOR LIFE(GB) - ž. Jiří Palík, třetí o 1 a 3/4 délky MARIONEL(IRE) - ž. Jan Rája, 4. MARKER SUN, 5. LEMESÍNA.


Handicap III. kat. na 2200 m pro 4-leté a starší jako sedmý dostih nabídl divákům souboj dvou koní v cílové rovině - celý dostih na špici jdoucího ROONYHO - Jiřina Andrésová a KITE OF GRACIE - ž. Jan Verner. Vítězem se stal ROONY - Jiřina Andrésová (majitel: FVE – Relay JK Levín, trenér: Bieliková Marta), po tuhém boji byl o krátkou hlavu druhý KITE OF GRACIE - ž. Jan Verner, třetí o 1 a 1/4 délky FATYMA - ž. Martin Laube, 4. ELLA(FR), 5. SNEZENKA(IRE).


Poslední dostih tohoto dne III. kat na 2200 m pro 3-leté odvodila ARGAMI - ž. Jan Verner, ale za zatáčkou se na ní dotáhlo pole koní a nejlepší závěr předvedl KERABUSH(IRE) - ž. Bauyrzhan Murzabayev (majitel: MUDr.Eva Nieslaniková, trenér: Wroblewski Grzegorz), druhý byl o 2 a 1/2 délky MUJAHID BRAVE - ž. Jaromír Šafář, třetí o krk favorit JOSEPH - ž. Stephane Breux, 4. SÁI FÉI, 5. SOLAI.


Hana Vytopilová
e-mail: info@hv-foto.cz


445.jpg

446.jpg

447.jpg

448.jpg

449.jpg

450.jpg

451.jpg

452.jpg

453.jpg

454.jpg

455.jpg

456.jpg

457.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz