Slušovice 17. 9. 2016


240.jpg

Deštivé počasí uvítalo návštěvníky dostihů ve Slušovicích, připaveno bylo 10 dostihů, z toho 2 překážkové. V rámci předvolební kampaně měli návštěvníci vstup zdarma a zajištěn byl i bohatý doprovodný program včetně koncertu. Den měl několik vrcholů - čtyři rovinové dostihy III. kategorie a dva překážkové dostihy IV. kategorie. Déšť měl vliv na průběh celého dne, když několik rovinových jezdců odmítlo jezdit po 2. dostihu pro klouzající dráhu. Po bouřlivé diskuzi se silnými slovy následovalo posunutí časů startů dostihů, změny jezdců spojené se škrty koní pro nepřítomnost vhodných jezdců a celkově 22x byla udělena sankce Kč 2500,- za nedodržení sjednaného závazku. Nikdo z účastníků rovinových dostihů nespadl.


Prvním dostihem III. kat. byla rovina pro 2-leté na 1160 m. Na start se postavili 4 koně, dostih vodila CELESTE - Michal Demo, ale v posledních metrech se silným závěrem prosadil RIVERTON - ž. Martin Laube (stáj: Rabbit Trhový Štěpánov, trenér: Petr Juránek), na CELESTE zbylo druné místo po boji o krk, třetí byl o 5 délek TERRITORY - ž. Jan Verner, 4. CHRISTABEL (*GER).


241.jpg

Výsledky 2. dostihu IV. kat na 1160 m: 1. YORDANA - ž. Zuzana Vokálková (stáj: ELPAM CZ, trenér: Holčák Radek), 2. PARKETA - Pavlína Filipová, 3. CELINE MY HEART (GB) - ž. Vendula Korečková, 4. STRAIGHTWHISKEY (FR), 5. BOUŘKA.


V pořadí třetí rovinový dostih a zároveň druhý dostih III. kategorie byla rovina pro 2-leté na 1600 m. Ihned po odskočení ze startovacích boxů šel do vedení GIOMÁR - ž. Jaroslav Línek a vydržel až do cílové roviny, kde se na něj začala dotahovat dvojice koní - ARKANIE (GB) - ž. Jan Rája a LUXIA - Nikola Petrlík. GIOMÁR (stáj: DS Jabloňová alej, trenér: Radim Bodlák) odolal nátlaku soupeřů a po boji o krk porazil STUKE (GER) - ž. Zuzana Vokálková se skvělým finišem, třetí místo o 1 a půl délky udržela ARKANIE (GB), 4. IRWIN FORGE (FR), 5. LUXIA.


242.jpg

Výsledky 4. dostihu IV. kat. na 1600 m: 1. SANTINO - Jiřina Andrésová (stáj: Euroframe - Váňová, trenér: Ing. Hana Váňová), 2. ULTIMA - žk. Michaela Maláčová, 3. ČARODĚJKA - Pavlína Filipová, 4. ROMANTIK, 5. BANDARELLAS.


Pátým dostihem byla steeplechase IV. kat. pro čtyřleté. Pole koní vedla FRIVOLINA - Adam Čmiel, za ní skákali v závěsu ostatní. V první ostré zatáčce uklouzl a spadl FEJZBUK s Tomášem Vodrážkou v sedle, v druhém kole upadla SEMANTÝNA - ž. Pavel Složil ml. na skoku v zatáčce. V polovině protilehlé roviny před cílem se k vedoucí FRIVOLINĚ přiblížila CARRY THE GLORRY - ž. Lukáš Matuský a převzala vedení. V cíli se odehrál souboj mezi CARRY THE GLORY a MAXIMUSEM. Více sil měla CARRY THE GLORY - ž. Lukáš Matuský (stáj: Vlček - Autodoprava SK, trenér: Jaroslav Hanáček), druhý byl po tuhém boji o nos MAXIMUS - ž. Dušan Andrés, třetí o 14 délek FRIVOLINA - Adam Čmiel, 4. SHELLY.


243.jpg

Šestý dostih byl dalším z rovinových vrcholů dne, tentokrát na 2200 m. Na startu se objevilo 11 koní, o rychlé tempo se starala HARLEQUINA - ž. Róbert Šara a později SARAS (FR) - ž. Zuzana Vokálková. SARAS(FR)držel vedení i v cílové rovině, ale skvělým závěrem ho porazil po většinu dostihu v poli koní schovaný NOBLE FOX - Jiřina Andrésová (stáj: DC Zámrsk MUDr. Bruna, trenér: Jan Blecha), SARAS byl druhý o 3 délky, třetí o 8 délek byla BLACK BET (GB) - ž. Vendula Korečková, 4. ALMANY, 5. ČÍRO.


244.jpg

Poslední z hlavních dostihů III. kategorie, v pořadí sedmý měl krátce po startu vyrovnané pole, ale za zatáčkou se o rychlé tempo staral OUR DUCHES (IRE) - ž. Zuzana Vokálková, v poslední zatáčce využila vnitřní stopy RHEEDIA - Kateřina Hlubučková (Stáj JB, trenérka: Lenka Horáková) a ujala se prvního místa, které jí zůstalo až do cíle, druhý byl o 2 a půl délky WICKER STONE (IRE) - Josef Sovka, třetí LOVE ME - am. Bc. Tereza Grbavčicová, 4. KAFIA (POL), 5. OUR DUCHESS (IRE).


Osmý dostih steeplechase IV. kategorie ovládla stylem start - cíl VALENCIA SKY - ž. Josef Sovka (stáj: Orling, trenérka: Martina Růžičková), po většinu dostihu se jako druhý držel stájový kolega VINSON HILL - žk. Pavel Složil ml, ale v závěrečné fázi dostihu měla na hluboké půdě více sil LA CHARLOTTE - Adam Čmiel a byla druhá o 8 délek za vítězem, třetí byl VINSON HILL o 1 a 1/4 délky, 4. TRIPOLIS, 5. LA MILLA.


245.jpg

Výsledky 9. dostihu IV. kat. na 1800 m: 1. WELLGETTA - ž. Jan Rája (stáj: DC Zámrsk MUDr. Bruna, trenérka: Lenka Horáková), 2. FANTASTICADVENTURE (GER) - Josef Sovka, 3. EXCHANGE (GB) - ž. Dušan Andrés, 4. LIFE HONEY, 5. BEST BET.


Výsledky 10. dostihu IV. kat. na 1800 m: 1. HIDDEN FLAME (IRE) - ž. Dušan Andrés (stáj: DAR, trenér: Allan Petrlík), 2. ALEGORIA - ž. Jan Rája, 3. CENTORION - žk. Daniel Vyhnálek, 4. TETRAROSE (USA), 5. MY CHARLIE MAN (GB).


V případě zájmu o fotky pište na e-mail: info@hv-foto.cz
Hana Vytopilová


246.jpg

247.jpg

248.jpg

249.jpg

250.jpg

251.jpg

252.jpg

253.jpg

254.jpg

255.jpg

256.jpg

257.jpg

258.jpg

259.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz