Slušovice 28. 10. 2017


1280.jpg

Tradiční dostihový den se uskutečnil ve Slušovice na státní svátek připomínající vznik Československa v roce 1918. Hlavním dostihem byla 35. Velká slušovická steeplechase, jediný dostih I. kategorie za celou sezónu na tomto závodišti, program dne doplňovaly dva překážkové dostihy a 6 rovinových a doprovodný program - dostihy poníků a dostih osobností Velké pardubické. Dráha byla měkká a v zatáčkách velmi brzy rozdupaná. I přes chladné počasí s občasnými přeháňkami diváci z větší části zaplnili tribuny.


Na start hlavního dostihu se postavilo 10 koní. Favoritem byl PARETO - ž. Marcel Novák, který byl v letošním roce třetí v polském Crystal Cupu a druhý ve Velké wroclawské, objevil se i na startu Velké pardubické, ale pro pád na Taxisu nedokončil. Druhým favoritem byl CATCH LIFE(ITY) - ž. Pavel Kašný, v loňském ročníku Velké slušovické byl druhý a letos vyhrál Velkou mosteckou steeplechase. Třetím favoritem byl TER MILL - Jan Odložil, vítěz dostihu II. kat. v loňském roce v Pardubicích.


Po startu se ujal vedení MLÝN - ž. Thomas Boyer, v těsném závěsu byl TER MILL - Jan Odložil, za nimi PARETO - ž. Marcel Novák, SEGAL(POL) - Jan Derych, za nimi PRVNÍ LÁSKA - Jakub Kocman, ALONE - Ján Mach, MVDr., STEFAN - Petr Tůma a pole uzavírali SHERON - Sertash Ferhanov, CELADON(FR) - ž. Lukáš Matuský a CATCH LIFE(ITY) - ž. Pavel Kašný. Ze zadních pozic se rychlým překonáním stolu na třetí pozici posunul CATCH LIFE(ITY) a byl zadržen SEGAL(POL). Kompaktní pole za vedení dvojice odchovanců Srubovky MLÝNA a TER MILLA pokračovalo v bezchybném překonávání překážek. Na protilehlé rovině před cílem se na první pozici propracoval CATCH LIFE(ITY), za ním byla dvojice ALONE a PARETO, na čtvrtou a pátou pozici se propadli dříve vedoucí MLÝN a TER MILL, šestá byla PRVNÍ LÁSKA, pole uzavírali CELADON(FR) a STEFAN. Při nájezdu na poslední překážku se vnitřní stopou do čela dostal a lehkým vítězem o 3 a 1/2 délky se stal PARETO - ž. Marcel Novák (majitel: EŽ Praha a.s., trenér: Pavel Poles), druhá byla překvapivě PRVNÍ LÁSKA - Jakub Kocman, třetí o 3 a 3/4 délky další outsider ALONE - Ján Mach, MVDr., čtvrtý doběhl o hlavu CATCH LIFE(ITY) - ž. Pavel Kašný, pátý o 10 délek CELADON(FR) - ž. Lukáš Matuský, 6. TER MILL, 7. STEFAN, 8. MLÝN.


1281.jpg

První byla odstartována rovina IV. kat. na 1600 m pro 3-leté a starší, kde se hned po startu o rychlé tempo starala dvojice PERCHTA(IRE) - žk. David Liška a GIOMÁR - ž. Jan Rája, s odstupem za nimi cválala dvojice CHERI TIGER - Beysim Ferhanov a DRAMA - Pavlína Filipová, s dalším odstupem SANTINO - Michal Hrouda a za nimi zbytek pole v čele s ICE RYAN - Daniel Vyhnálek. Roli spolufavoritky potvrdila PERCHTA(IRE) - žk. David Liška (majitel: 3 hearts, trenér: Helena Vocásková) a o krk odolala náporu dotahující se druhé klisně DRAMA - Pavlína Filipová, třetí o 2 a 3/4 délky byl druhý spolufavorit, který STUKE(GER) - ž. Zuzana Vokálková, 4. SANTINO, 5. BEST BET.


Druhý dostih byl III. kat. na 1160 m pro dvouleté. Na špici roztaženého pole byl VICONTE(FR) - ž. Kateřina Hlubučková, který svou konstitucí výrazně převyšoval většinu účastníků, druhá byla GOLD HAVANAH(IRE) - žk. David Liška, třetí REBELIAN(FR) - Daniel Vyhnálek, čtvrtý SAVAGERY - ž. Jan Rája, za nimi NELISSA - ž. Štefan Budovič, TADOUR - Beysim Ferhanov, GALEONA - ž. Milan Zatloukal a FARTMIDA - Veronika Weinbachová. Dostih se stal kořistí stylem start - cíl jdoucího VICONTE(FR) - ž. Kateřina Hlubučková (majitel: Stáj Marcelewo, trenér: Grzegorz Wroblewski), druhá o 1 a 1/4 délky byla GOLD HAVANAH(IRE) - žk. David Liška, třetí o 3 délky REBELIAN(FR) - Daniel Vyhnálek, 4. SAVAGERY, 5. DATOUR.


1282.jpg

Jako třetí byla na programu steeplechase IV. kat. na 3800 m pro 4-leté a starší. Po startu ve vedení pole 11 koní dvojice GLOVER - Jan Odložil a POINSETTIA - Jakub Spáčil. Po odběhnutém kilometru se k POINSETTII do čela dostal PAT´S GOLD - Pavel Složil ml., za nimi byla dvojice GLOVER a MÉDIUM - ž. Marcel Novák a za nimi s odstupem zbytek pole - RESCÁTOR CHARLES - Veronika Řezáčová, SMAJLÍK - Ján Mach, MVDr., CARRY THE GLORY - ž. Martin Liška, CHARMENE - ž. Thomas Boyer, TASIMA - Jan Derych, STATUS QUO - Jakub Kocman a DUKE(POL) - Sertash Ferhanov. V poslední zatáčce byl na špici MÉDIUM, stíhal ho GLOVER, z druhé poloviny pole se začala posunovat vpřed TASIMA, část koní v hlubším terénu už neakceptovala tempo a byla zadržena. Poslední skok překonávali současně MÉDIUM a GLOVER. Lepší koncovku měl MÉDIUM - ž. Marcel Novák (majitel: DS JOKI - Ilíková, Trenér: Kateřina Ilíková) a po boji o 3/4 délky zvítězil před GLOVEREM - Jan Odložil, třetí o 5 délek byla TASIMA - Jan Derych, čtvrtá o 4 a 1/2 délky POINSETTIA - Jakub Spáčil, pátý SMAJLÍK - MVDr. Ján Mach.


1283.jpg

Ve čtvrtém dostihu handicapu IV. kat. na 1800 m pro 3-leté a starší startovalo po škrtu dvou koní desítka účastníků. V rychlém tempu vedl NID(POL) - ž. Jaroslav Línek, za ním byla favoritka VOSSOLIE - ž. Jiřina Andrésová, za nimi MIKROP DEAR - ž. Milan Zatloukal, WELLGETTA - ž. Jan Rája a na pátou pozici se propadl BANDERELLAS - am. Jindřich Fabris. V cílové rovině došlo k těsnému souboji 4 koní, z nich měla nejlepš finiš VOSSOLIE - ž. Jiřina Andrésová (majitel: DC Zámrsk MUDr. Bruna, trenér: Dušan Andrés), druhý o hlavu byl NID(POL) - ž. Jaroslav Línek, třetí o nos PORTATILE - žk. David Liška, 4. WELLGETTA, 5. TAMALIRÉG.


Do roviny III. kat. na 2400 m pro 3-leté a starší nastoupilo 11 koní včetně favorita CHEEKY CHAPPIE(IRE) - ž. Zuzana Vokálková, vítěze Českého derby v roce 2014. Ostré tempo, které značeně roztáhlo pole koní, měli v režii JARAHI(IRE) - ž. Jaroslav Línek a TIALINE - žk. David Liška, následovali STEALING A WIN(IRE) - Pavlína Filipová, STINGER(GER) - Daniel Vyhnálek a WAVE OF GRACIE - ž. Jaromír Šafář, WHITE GHOST - ž. Martina Havelková, SEBASTIANO - ž. Milan Zatloukal, CHEEKY CHAPPIE(IRE) - ž. Zuzana Vokálková, HELIOSTAT(IRE) - ž. Jan Rája, TOXIC(GER) - Veronika Weinbachová a ONEGIN(FR) - ž. Michal Mach. V dešti a na již značně hlubokém terénu měl v cílové rovině nejvíc sil STINGER(GER) - Daniel Vyhnálek (
majitel: K-K Metal a.s., trenér: František Holčák), druhý o 2 a 3/4 délky byl HELIOSTAT(IRE) - ž. Jan Rája, třetí o 3 délky WAVE OF GRACIE - ž. Jaromír Šafář, 4. TIALINE, 5. SEBASTIANO.


1284.jpg

Šestý dostih byla steeplechase V. kat. na 3200 m pro 4-leté s osmi startujícími. Po startu byli ve vedení dva svěřenci Pavla Kašného WEGO DANCING(IRE) - ž. Pavel Kašný a CHAROY EN - Michal Kubík, ale po pár stovkách metrů je vystřídal TRIP TO SYDNEY(FR) - Jakub Kocman, na druhou pozici se propracoval SATIS OF GRACIE(FR) - Pavel Složil ml., třetí byl WEGO DANCING(IRE), čtvrtý MARIAN(FR) - ž. Lukáš Matuský, pátý SHEGERTON - Sertash Ferhanov. V posledním kole převzal vedení SATIS OF GRACIE(FR), na druhé pozici byl TRIP TO SYDNEY(FR), třetí MARIAN(FR). Roli favorita splnil a zadrženě zvítězil TRIP TO SYDNEY(FR) - Jakub Kocman (majitel: Dr. Charvát, trenér: Pavel Tůma), pro druhé místo o 5 délek za vítězem si přišel skvělým závěrem SHEGERTON - Sertash Ferhanov, třetí o 2 délky byl MARIAN(FR) - ž. Lukáš Matuský, 4. SATIS OF GRACIE(FR), 5. LUCK AHEAD(IRE).


1285.jpg

Sedmým dostihem byla sprinterská rovina III. kat. na 900 m pro 2-leté a starší. Na špici byla QUAFF - ž. Jaromír Šafář, vedle ní byl ve vnější stopě POET´S ROCK(FR) - ž. Jan Rája, s odstupem třetí ARCHIPENKA(GB) - žk. David Liška, čtvrtý SHARP BROOK - ž. Jaroslav Línek, dále GIRL OF FIRE - Eva Vajsnerová, NYANI TOMBA(IRE) - Nela Jirásková, BETTYSUTEKI - ž. Milan Zatloukal, YORDANA - ž. Zuzana Vokálková a s odstupem pole uzavírala SUBRETA SUTEKI - Veronika Weinbachová. Po boji zvítězila ARCHIPENKA(GB) - žk. David Liška, druhý o 3/4 délky doběhl POET´S ROCK(FR) - ž. Jan Rája, třetí o krk BETTYSUTEKI - ž. Milan Zatloukal, 4. NYANI TOMBA(IRE), 5. SHARP BROOK.


Do posledního rovinového dostihu III. kat. na 3900 m pro 3-leté a starší odskočilo 8 koní, ve vedení byl tempař SARAS(FR) - ž. Zuzana Vokálková, druhá cválala PRINCESS RYANA - ž. Martina Havelková, třetí SECAMIRO - Michal Hrouda, dále DESSON(ITY) - ž. Milan Zatloukal, BLACK BET(GB) - ž. Jan Rája, LETEGERTO - ž. Jaroslav Línek, MOREIRA(GB) - ž. Jiří Palík a CONCORD OF GRACIE(IRE) - ž. Jaromír Šafář. V první třetině dostihu se na druhou pozici posunul BLACK BET(GB), pořadí ostatních koní se neměnilo, jen tempo se postupně zrychlovalo. V cílové rovině na dosud vedoucího SARASE(FR) zaútočila a jistě o 3 délky zvítězila PRINCESS RYANA - ž. Martina Havelková (majitel: MPL Racing CZ, trenér: Jozef Piruch), druhý byl SARAS(FR) - ž. Zuzana Vokálková, třetí o 10 délek DESSON(ITY) - ž. Milan Zatloukal, 4. CONCORD OF GRACIE(IRE), 5. SECAMIRO.


1286.jpg

Vítězství ve 35. Velké slušovické putuje do tréninkové centrály v Olešnici u Bouzova k trenéru Pavlu Polesovi a majiteli stáje EŽ Praha díky vítězství dvojice PARETO - ž. Marcel Novák. Ž. Marcel Novák si připsal ještě druhé vítězství v překážkách IV. kat. (MÉDIUM). Z jezdců v rovinách dosáhl dvou vítězství žk. David Liška (PERCHTA(IRE) a ARCHIPENKA(GB)). Trenérka Helena Vocásková si připsala taktéž dvě první místa (PERCHTA(IRE) a ARCHIPENKA(GB)). Nepřetržitou řadu tří vítězství v řadě udržela PRINCESS RYANA.


Hana Vytopilová


1287.jpg

1288.jpg

1289.jpg

1290.jpg

1291.jpg

1292.jpg

1293.jpg

1294.jpg

1295.jpg

1296.jpg

1297.jpg

1298.jpg

1299.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz