Světlá Hora 8. 7. 2017


860.jpg

Po roce se opět konaly dostihy ve Světlé Hoře spojené s poutí. Hlavním dostihem byla Cena Moravskoslezského kraje steeplechase crosscountry III. kategorie, dalších 5 překážkových dostihů a 1 rovinový. Všechny zúčastněné zkropilo několik přeháněk.


Do hlavního dostihu steeplechase crosscountry III. kategorie na 4600 m pro 5-leté a starší nastoupilo po škrtu domácí IZYNKY sedm koní. Favorité byli dva, prvním z nich byl domácí CELADON(FR) - ž. Marcel Novák, několikanásobný vítěz dostihů IV. kat. v minulých letech a TRIPOLIS - Jan Odložil, vítěz hlavní steeplechase ze zahajovacích dostihů v Brně a dalších dostihů III. kat. Hned po startu byl ve vedení CELADON(FR) - ž. Marcel Novák, druhý byl QUATIKI(FR) - Pavel Složil ml., za nimi UDINE DE CHAMPFEU(FR) - ž. Marek Stromský, TRIPOLIS - Jan Odložil, MOULA - ž. Jiří Kousek, ČEROKÉZ - ž. Dušan Andrés a pole uzavíral SEGAL(POL) - Radek Man. V druhém okruhu nedodržel kurz dostihu ž. Marcel Novák v sedle CELADONA(FR) a byl diskvalifikován. Pole koní vedla UDINE DE CHAMPFEU(FR), v těsném závěsu byli QUATIKI(FR) a TRIPOLIS, za nimi ČEROKÉZ, MOULA a pole stále uzavíral SEGAL(POL). V cílové rovině bojovali o vítězství QUATIKI(FR) a TRIPOLIS, lepší koncovku měl a vítězem se stal QUATIKI(FR) - Pavel Složil ml. (majitel: BORS Břeclav a.s., trenér: Stanislav Popelka), druhý byl o 3/4 délky TRIPOLIS - Jan Odložil, třetí o 12 délek UDINE DE CHAMPFEU(FR) - ž. Marek Stromský, čtvrtý o 2 a 1/2 délky ČEROKÉZ - ž. Dušan Andrés, pátý o 1 délku MOULA - ž. Jiří Kousek, 6. SEGAL(POL).


861.jpg

Prvním dostihem byla steeplechase crosscountry IV. kat., handicap na 4100 m pro 5-leté a starší. Nejlépe odskočila WAIKITA - am. Michal Mikšovský, ale krátce po startu se ujal vedení ROCKNROBIN(IRE) - Adam Čmiel, a na Paramonův skok za ním najížděli v pořadí druhý LAMBROZINI - Petr Tůma, dále FINÉS - ž. Marcel Novák, WOODY - ž. Jiří Kousek, LINCOLN(GER) - ž. Dušan Andrés, WAIKITA - am. Michal Mikšovský, PURPLE HEART - ž. Marek Stromský, FLORIDAS - Pavel Složil ml., pole deseti koní uzavírali SWEET RED WINE - Jan Odložil a FRIVOLINA - Jan Derych. V průběhu dostihu měl pád ROCKNROBIN(IRE) a jezdce ztratila FRIVOLINA. V cíli byl první s náskokem 5 délek SWEET RED WINE - Jan Odložil (majitel: Stáj Dopa-Odložil, trenér: Pavel Odložil), druhý byl LAMBROZINI - Petr Tůma, třetí o 3/4 délke PURPLE HEART - ž. Marek Stromský, čtvrtá o 3 délky WAIKITA - am. Michal Mikšovský, pátý o nos WOODY - ž. Jiří Kousek.


862.jpg

Na startu druhého dostihu se sešlo 5 koní, byly to proutěné překážky V. kat pro 4-leté a starší. Stylem start - cíl zvítězil SANTANDER - am. František Plšek (majitel: PF Ludmírov, Trenér: Vladimír Derych), druhý byl o 7 délek LEDO - Jan Odložil, třetí o 3 a 3/4 délky CHERRIES - Petr Tůma, 4. ČINKA, 5. RUBIKON.


Jako třetí byly odstartovány opět proutěné překážky V. kat. na 2800 m pro 3-leté. Před začátkem dostihu začal silný déšť, pole koní vodila domácí SOCIETY SOLVENT - ž. Marcel Novák, ale v posledním kole první pozici převzal a jistě o 1 a 3/4 délky zvítězil WOTAN(GER) - Richard Bartoň (majitel: SKY GROUP ČR, Trenér: František Holčák), druhá byla SOCIETY SOLVENT - ž. Marcel Novák, třetí byl daleko za ostatními TERAZINI - Jan Odložil, 4. TRISTAN, 5. GORMEN.


863.jpg

Ve čtvrtém dostihu IV. kat. na 3400 m pro 5-leté a starší po opakovaném startu desetičlenného pole ujal vedení LORD JAGMIN - ž. Dušan Andrés, ale už na protilehlé rovině byl na špici TEREBESZ(POL) - am. Michal Mikšovský, těsně za ním byli LORD JAGMIN, DUNÁTA - Petr Tůma, SHELLY - Jan Odložil a STEP DANCER - Pavel Složil ml., GILBERT - ž. Marcel Novák, LA SORBONA - ž. Marek Stromský, na konci roztaženého pole byli GEMANUS - am. Jiří Štencel, SWORN SHOT(GER) - Richard Bartoň a GOTSCHA - Radek Man. V dalším kole za TEREBESZEM(POL) byli SHELLY a STEP DANCER. V cíli byl první po boji o 1 délku TEREBESZ(POL) - am. Michal Mikšovský (majitel: Hugo Racing, trenér: Martin Bělka) a obhájili tak loňské vítězství v tomto dostihu, druhý byl STEP DANCER - Pavel Složil ml., třetí o 1 a 1/4 délky DUNÁTA - Petr Tůma, čtvrtá o 3 a 1/2 délky LA SORBONA - ž. Marek Stromský, pátý o 3 a 1/4 délky LORD JAGMIN - ž. Dušan Andrés.


864.jpg

Šestý dostih steeplechase V. kat. na 3500 m byl vypsán pro 4-leté koně. Po startu byla na první pozici MARIKA - Jan Odložil, následována trojicí VINNERO - ž. Marek Stromský, STRING(GER) - Richar Bartoň a LANTANA LADY - ž. Pavel Kašný, za nimi GIOVANNI - ž. Marcel Novák a s odstupem další účastníci dostihu. Vítězem byl po boji o 1/2 délky STRING(GER) - Richar Bartoň (majitel: K-K Metal a.s., trenér: František Holčák), druhý byl VINNERO - ž. Marek Stromský, třetí o 1 a 1/2 délky MARIKA - Jan Odložil, 4. LANTANA LADY, 5. MADAM PERCY(IRE).


Posledním dostihem byla rovina IV. kat. na 3300 m pro 4-leté a starší. Na špici pole s náskokem mnoha délek cválala VIKÁRKA - ž. Pavel Kašný, hlavní skupinu vedl SARAS(FR) - ž. Zuzana Vokálková, WELL RISK - ž. Dušan Andrés, za nimi byli HÁDÉS - Radek Man, BICOLLORA - ž. Vendula Korečková, HELIOSTAT(IRE) - am. Marcel Altenburger a PORTATILE - Miroslav Korenek. V druhém kole se začal náskok VIKÁRKY zmenšovat. Vítězem se stal SARAS(FR) - ž. Zuzana Vokálková (majitel: K-K Metal a.s., trenér: Radek Holčák), který obhájil loňské vítězství v totožném dostihu, druhý byl o 10 délek HELIOSTAT(IRE) - am. Marcel Altenburger, třetí o 1/2 délky WELL RISK - ž. Dušan Andrés, 4. HÁDÉS, 5. BICOLLORA.


865.jpg

Vítězem hlavního dostihu se stal QUATIKI(FR) - Pavel Složil ml. a potvrdil tak dobrou formu koní v tréninku Stanislava Popelky. Po dvou vítězstvích dosáhl trenér František Holčák a jezdec Richard Bartoň, který byl v sedle jeho koní. Dvojice TEREBESZ(POL) - am Michal Mikšovský (trenér: Martin Bělka) a SARAS(FR) - ž. Zuzana Vokálková (trenér: Radek Holčák) obhájili svá vítězství z dostihů v loňském roce.


Hana Vytopilová
e-mail: info@hv-foto.cz


866.jpg

867.jpg

868.jpg

869.jpg

870.jpg

871.jpg

872.jpg

873.jpg

874.jpg

875.jpg

876.jpg

877.jpg

878.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz