Světlá Hora 9. 7. 2016


100.jpg

Jeden rovinový a šest překážkových dostihů bylo odběhnuto ve Světlé Hoře při konání tradičního již 24. dostihového dne spojeného s poutí, tak oblíbenou u místních. Proti minulým ročníkům byla divácká účast slabší, ale i přesto se tribuny zaplnily. Hlavním dostihem byla steeplechase crosscountry III. kat. na 4600 m.


Úvodním dostihem byla steeplechase crosscountry na 4100 m. Po startu šel do vedení svěřenec trenérky Martiny Růžičkové VINSON HILL s žk. Pavlem Složilem mladším. V závěrečná fázi dostihu po pádu žk. Složila přešla do vedení LA CHARLOTTE s am. Michalem Mikšovským, kterou v cílové rovině porazil MÉDIUM s Martinem Liškou ze stáje DS JOKI v tréninku Kateřiny Ilíkové, která je zároveň i jeho chovatelkou. Druhá byla o 1 a 3/4 délky LA CHARLOTTE s am. Michalem Mikšovským, třetí MARCUS AURELIUS (FR) S ž. Jiřím Kouskem, čtvrtý RAPPER´S MUSIC, pátá UDINE DE CHAMPFEU (FR).


101.jpg

Proutěné překážky pro mladé jezdce odvodil FRAGMENT OF SCYRIS s Janem Derychem. V cíli se prosadil domácí svěřenec trenéra MVDr. Čestmíra Olehly v majetku stáje Wrbna Racing TUDELLO (POL) s Adamem Čmielem v sedle. Druhý byl o 3 a 1/4 délky TRIVERO (USA) s žk. Pavlem Složilem, třetí STAGER s Janem Odložilem, čtrtý FRAGMENT OF SCYRIS, pátý TRAUTENBERG.


Proutěné překážky pro tříleté koně ovládl stylem start - cíl po tuhém boji o hlavu CHANGING GUARD (IRE) s ž. Josefem Váňou mladším, v tréninku je u Josefa Váni staršího a ze stáje Joly. Druhý byl MICHALANGELO s ž. Jaroslavem Myškou, třetí ROYAL FLYER s žk. Pavlem Složilem, čtvrtý LIPO.


Čtvrtým dostihem byla steeplechase na 3400 m, do které odskočil 12-letý TEREBESZ (POL) s am. Michalem Mikšovským, okamžitě šel na špici pole a pak až do cíle před sebe nikoho nepustil. Bylo to lehké vítězství o 4 a 1/4 délky. TEREBESZe (POL) trénuje Martin Bělka a patří stáji Hugo Racing. Druhá došla pěkným závěrem SILK (GER) s ž. Josefem Váňou ml., třetí LORD JAGMIN s Jiřím Kouskem, čtvrtý GEMANUS, pátá LA MILLA.


102.jpg

Cena Landbau s. r. o. Opava, steeplechase crosscountry III. kat. na 4600 m byla hlavním bodem programu ve Světlé Hoře. Favoritem byl CATCH LIFE (ITY) stáje Viktorie - UH. Jeho trenér a jezdec v jedné osobě ž. Pavel Kašný ho letos poprvé představil na závodišti v ČR. Od začátku sezóny startovali v Itálii, v Trevisu si připsal vítězství a třikrát se umístil na dotovaných místech na závodištích v Trevisu a Meranu. Dalším sledovaným byl LOVE THE WIN (IRE), ale z úplně jiného důvodu - má problémy se startem do dostihu. LOVE THE WIN (IRE) do dostihu letos již podruhé neodstartoval (v Lysé nad Labem do Prvomájové steeplechase a teď ve Světlé Hoře). Krátce po startu se ujal vedení domácí IGRÁČEK s am. Michalem Mikšovským následovaný zbytkem pole. IGRÁČEK byl ve vedení po většinu dostihu, na poslední diagonále před cílem se na něj dotáhl CATCH LIFE (ITY) s ž. Pavlem Kašným, který ještě zrychlil a vedení si udržel až do cílové roviny, tam se ho pokoušel ohrozit VICODY (FR) s ž. Jiřím Kouskem. Bylo z toho jisté vítězství pro CATCH LIFE (ITY) o 2 a 3/4 délky před VICODY (FR), třetí doběhl RENARD ARGENTÉ - Jan Odložil, čtvrtá BUGABOO - ž. Jaroslav Myška, pátý IGRÁČEK - am. Michal Mikšovský. Dále mimo dotované pozice doběhli WOODY a WILD DANGER (GER). Vítezný tým okolo CATCH LIFE (ITY) byl velmi spokojený a v dalších startech bude směřovat do Pardubic, majitel by ho rád viděl v některém z rámcových dostihů při Velké Pardubické.


104.jpg

Steeplechase pro čtyřleté koně odvodila LA MEZALIE s ž. Pavlem Kašným, v posledním kole se na ni dotáhla LA SORBONA s žk. Pavlem Složilem ml. a SWEET RED WINE s Adamem Čmielem. Po boji vyhrála o délku LA SORBONA trenérky Petry Marcové ze stáje Sorbon Malá Bystřice před SWEET RED WINE, třetí byla LA MEZALIE, čtvrtá ZAMIRA.


Posledním oficiálním dostihem byla rovina na 3300 m s 9 účastníky. Stylem start - cíl vyhrál SARAS (FR) s ž. Zuzanou Vokálkovou, druhý byl LAURIAN s Kateřinou Hlubučkovou, třetí byla HAYLEY s am. Veronikou Olehlovou, čtvrtý ČÍRO, pátý VALTZ.


Na úplný závěr se odběhl dostih neregistrovaných koní.


105.jpg

106.jpg

107.jpg

108.jpg

109.jpg

110.jpg

111.jpg

112.jpg

113.jpg

114.jpg

115.jpg

116.jpg

117.jpg

118.jpg

119.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz