Wroclaw 11. 6. 2017


740.jpg

Ve Wroclawi se konal další den s překážkovými dostihy a bohatou českou účastí - jak koní, tak i jezdců. Hlavním bodem programu byl Crystal Cup (jeden ze série mezinárodních dostihů) s dotací 172 000 zł, která se rozdělila mezi prvních sedm koní. Atmosféra na tribunách byla opět skvělá, díky volnému vstupu proudily davy lidí na závodiště.


Hlavní dostih tohoto dne Crystal Cup byl šestý v pořadí, steeplechase na 5500 m pro 5-leté a starší s jedenácti startujícími. Favoritkou byla DELIGHT MY FIRE(FR) - ž. Niklas Lovén, která byla v loňském roce v Crystal Cupu dostihu druhá za SERGEANT THUNDER(GB) a taktéž druhá ve Velké wroclawské steeplechase, v ČR vyhrála Cenu Labe při VP a Velkou slušovickou steeplechase. Mezi další favority patřili stále se zlepšující REKI - ž. Jaroslav Myška v polském tréninku (M. Borkowski), syn výborné REGISTANY(GER), třetí v Ceně Tiumena ve Wroclawi 21. 5. 2017, dále PARETO - žk. Pavel Složil ml. loni třetí z Velké wroclawské a čtvrtý z Crystal Cupu. V dostihu měl svého svěřence italský žokej a trenér Raffaele Romano, byl to OPALEO(FR) (vítěz 28. 5. 2017 v Meranu) a v sedle měl Dominika Pastuszku. Z polských koní byli adepti na dobré umístění dva svěřenci Roberta Świątka TIRANA(POL) - Chris D. Timmons (vítězka 30. 4. 2017 ve Wroclawi pod ž. Josefem Bartošem) a SANG JANG(POL) - ž. Dušan Andrés (vítěz 21. 5. 2017 Nagroda Masiniego).


V čele pole koní byl hned od startu REKI - ž. Jaroslav Myška a dostih rozjel v pomalejším tempu, za ním bylo kompaktní pole, nejvyšší skok na závodišti - Tribunní skok všichni překonali bez větších problémů. Vedoucí REKI postupně zrychloval tempo, pole koní se roztáhlo, na druhé pozici byl BENEVOLE(FR) - Josef Borč, druhá DELIGHT MY FIRE(FR) - ž. Niklas Lovén, třetí SANG JANG(POL) - ž. Dušan Andrés, za ními RALIANKA(FR) - Sertash Ferhanov, TIRANA(POL) - Chris D. Timmons, PARETO - žk. Pavel Složil ml., OPALEO(FR) - Dominik Pastuszka, NECHIUS(POL) - am. Michal Mikšovský, vzadu byli INTIFADA - A. Chopyk a HERBATA(POL) - ž. Thomas Boyer. Jediný pád se odehrál na stole, kdy při seskoku spadl OPALEO(FR). Před vodou byl zastaven SANG JANG(POL). V druhé polovině dostihu převzala vedení DELIGHT MY FIRE a tempo se výrazně zrychlilo. Na poslední překážce se na vedoucí klisnu dotáhl, převzal vedení a jistě zvítězil REKI - ž. Jaroslav Myška (majitel: Wrbna Racing, trenér: M. Borkowski), druhá byla DELIGHT MY FIRE(FR) - ž. Niklas Lovén (trenér: R. Bodlák), třetí o nos byl PARETO - žk. Pavel Složil ml. (trenér: P. Poles), čtvrtá o 2 a 1/2 délky TIRANA(POL) - Chris D. Timmons, pátá o 4 délky HERBATA(POL) - ž. Thomas Boyer, šestý NECHIUS(POL) - am. Michal Mikšovský (trenér: MVDr. Č. Olehla), sedmá RALIANKA(FR) - Sertash Ferhanov (trenér: G. Wroblewski), osmý BENEVOLE(FR) - Josef Borč (trenér: S. Kovář).


741.jpg

Jako první dostih byla odstartována rovina na 2600 m pro 3-leté. Z koní v českém tréninku startoval BETTYSUTEKI - am. Michal Mikšovský. Ž. Dušan Andrés byl v sedle polského HAAD RIN(FR). Po startu byla ve vedení DALLINA - P. Pałczyński, na druhé pozici HAAD RIN(FR) - ž. Dušan Andrés, na předposlední byl BETTYSUTEKI - am. Michal Mikšovský. V zatáčce před cílem byl stále druhý HAAD RIN(FR), na třetí místo se začal posunovat BETTYSUTEKI. U cílového mezníku byla první TAGRA(FR) - Chris D. Timmons (majitel: Ł. Such i I. Władysiak, trenér: T. Dębowski), čtvrtý HAAD RIN(FR) - ž. Dušan Andrés a šestý BETTYSUTEKI - am. Michal Mikšovský (trenér: P. Poles), který neukázal svůj obvyklý finiš na krátších distancích, zbrzdila ho stálá zdravotní indispozice.


742.jpg

Druhý dostih byly proutěné překážky na 3800 m pro 5-leté a starší, se dvěma koňmi v českém tréninku a pěticí českých jezdců. Na špici pole koní byl ZRYW(POL) - Chris D. Timmons, druhý DATSUN(POL) - Jan Derych, třetí favorit ASPIRE(POL) - Petr Tůma, na čtvrtou pozici se posunul LE GRAND(POL) - ž. Marcel Novák. Po kilometru převzal vedení a tempo zrychlil DATSUN(POL), druhá byla TANA(POL) - ž. Dušan Andrés, třetí ASPIRE(POL), čtvrtý ZRYW(POL), pátý LE GRAND(POL), LASCADELL(POL) - R. Benš. Před poslední zatáčkou s rychlým tempem nastoupil LASCADELL(POL) a zaváděl roztažné pole koní do cílové roviny, za poslední proutěnkou silným finišem převzal vedení a jistě o 1 a 1/4 délky zvítězil ASPIRE(POL) - Petr Tůma, druhý byl LASCADELL(POL) - R. Benš, třetí o 1/2 délky LE GRAND(POL) - ž. Marcel Novák (trenér: P. Poles), čtvrtá o 20 délek TANA(POL) - ž. Dušan Andrés, pátý o 11 délek DATSUN(POL) - Jan Derych (trenér: A. Škrášková), zbylí dva účastníci byli zadrženi.


743.jpg

Steeplechase na 3800 m pro 4 leté s osmi startujícími byla třetí v pořadí, na startu byli tři koně z českého tréninku. V počáteční fázi dostihu se o pomalejší tempo staral TURONI(FR) - žk. Pavel Složil ml., za ním bylo kompaktní pole. Postupně se zrychlovalo, za TURONIM(FR) se usadila TUTEJSZA(POL) - ž. Dušan Andrés, třetí byl HÁDÉS - ž. Marcel Novák, čtvrtý JARRY DRIVER(FR) - Josef Borč, v druhé části pole koní byli KÖNIGSTRAUM(GER) - Petr Tůma, GALERIANKA(POL) - Rostislav Benš, LUBAR(POL) - P. Placzyński, TABOR(POL) - ž. Niklas Lovén. V polovině dostihu měli postupně pád KÖNIGSTRAUM(GER) a jezdce ztratila TUTEJSZA(POL). Na poslední překážkku najížděli společně HÁDÉS a GALERIANKA(POL), TURONI(FR) se propadl na třetí místo. Po boji se o 1 délku stal vítězem HÁDÉS - ž. Marcel Novák (majitel: Orange Star, trenér: Pavel Poles), druhá byla GALERIANKA(POL) - Rostislav Benš, třetí o 5 délek TURONI(FR) - žk. Pavel Složil ml. (trenér: P. Poles), čtvrtý o 13 délek JARRY DRIVER(FR) - Josef Borč (trenér: S. Kovář), pátý doběhl daleko za předchozími LUBAR(POL) - P. Placzyński, 6. TABOR(POL).


744.jpg

V rovinovém dostihu amazonek na 1600 m pro 3-leté byli dva koně českého majitele Crows s. r. o. v polském tréninku u Roberta Świątka - REMUS a VABANK. Vítězem se stal TORCAL(POL) - W. Maciejewska, druhý po boji o hlavu doběhl REMUS - K. Maryniak, třetí o 3 a 1/2 délky VABANK - K. Dynarowska.


745.jpg

Pátým dostihem byla steeplechase na 4000 m pro 5-leté a starší, na startu bylo 10 koní, z toho bylo 5 v českém tréninku. Po startu rozjel dostih VALTZ - ž. Jaroslav Myška, druhý byl NETTO(POL) - Zdislaw Lica, vedle něj STARBUCK - ž. Marcel Novák, následovali SYMPATIA(POL) - Chris D. Timmons, SZTORM(POL) - Sertash Ferhanov, CHANG(POL) - am. Michal Mikšovský, INDIDZI(POL) - ž. Niklas Lovén a pole uzavírali ISMINA(POL) - ž. Dušan Andrés a FRIVOLINA - Jan Derych. Na zahrádkách ztratili jezdce VALTZ a SYMPATIA(POL), vedoucí pozici převzal NETTO(POL). Na závěrečném kilometru se začalo zrychlovat a dříve kompaktní pole se postupně roztáhlo. Do cílové roviny zatočil jako první STARBUCK a dotáhnout se na něj snažil SZTORM(POL). Jistým vítězem se stal STARBUCK - ž. Marcel Novák (majitel: EŽ Praha a.s., trenér: Pavel Poles), druhý o 1 a 1/2 délky byl SZTORM(POL) - Sertash Ferhanov (trenér: G. Wroblewski), třetí o 3 délky NETTO(POL) - Zdislaw Lica, čtvrtá o 2 a 1/2 délky ISMINA(POL) - ž. Dušan Andrés, pátý o 12 délek CHANG(POL) - am. Michal Mikšovský (trenér: Ing. M. Theimer), 6. FRIVOLINA (trenér: A. Škrášková), 7. JIHLAVA.


746.jpg

Vítězství v Crystal Cupu je úspěchem pro celý tým okolo REKIHO, který z potomků REGISTANY(GER) vydělal na dotacích nejvíce. Dařilo se trenéru Pavlu Polesovi, který si připsal vítězný double (HÁDÉS a STARBUCK), další tři jeho svěřenci byli třetí (LE GRAND(POL), TURONI(FR) a PARETO v Crystal Cupu). Z jezdců dvakrát vyhrál ž. Marcel Novák (HÁDÉS a STARBUCK), jednou Petr Tůma (ASPIRE(POL)) a vítězství v hlavním dostihu patří ž. Jaroslavu Myškovi.


Hana Vytopilová
e-mail: info@hv-foto.cz


747.jpg

748.jpg

749.jpg

750.jpg

751.jpg

752.jpg

753.jpg

754.jpg

755.jpg

756.jpg

757.jpg

758.jpg

759.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz