Wroclaw 13. 8. 2017


940.jpg

Na programu polské dostihové sezóny byl Gentlemans day ve Wroclawi a hlavním dostihem byl Trial Velké Wroclawské. Překážkové dostihy měly opět silnou českou účastí koní i jezdců. Dráha byla pružná a panovalo příjemné počasí se zataženou oblohou.


Hlavní dostih - steeplechase o 20 000 zł na 4200 m pro 5-leté a starší, předzkouška Velké Wroclawské byl naplánován jako šestý. Z českých koní byli na startu POINSETTIA - ž. Lukáš Matuský a NECHIUS(POL) - am. Michal Mikšovský trénovaní MVDr. Čestmírem Olehlou a STARBUCK - ž. Marcel Novák v tréninku Pavla Polese. Hlavním favoritem byl český odchovanec REKI - ž. Niklas Lovén, syn výborné REGISTANY a vítěz letošního ročníku Crystal Cupu ve Wroclawi. Dalšími favority byli STARBUCK - ž. Marcel Novák a INFERNA(POL), v jejíž sedle byl Jan Odložil, který nahradil po pádu indisponovaného ž. Dušana Andrése. Po startu bylo pole osmi koní vyrovnané a první dvě překážky překonali všichni účastníci téměř současně. V první zatáčce se na špici dostala POINSETTIA - ž. Lukáš Matuský, druhý byl NETTO(POL) - Zdislaw Lica, za nimi dvojice STARBUCK - ž. Marcel Novák a INFERNA(POL) - Jan Odložil, dále HERBATA(POL) - ž. Thomas Boyer, ISUZU(POL) - A. Kabardov, REKI - ž. Niklas Lovén a pole uzavíral NECHIUS(POL) - am. Michal Mikšovský. Pole bylo kompaktní a POINSETTIA stále vedla, v průběhu dostihu se na poslední pozici propadl a začal ztrácet ISUZU(POL). V závěru se začalo zrychlovat a od ostatních se odtrhla čtveřice koní, kterou vedl NETTO(POL), za ním byla POINSETTIA, STARBUCK a HERBATA(POL), s odstupem je stíhal REKI a za ním s dalším odstupem INFERNA(POL), zbytek pole měl tak velký rozestup, že do bojů o dotace již nezasáhl. Poslední skok překonala první HERBATA(POL) a NETTO(POL), za nimi POINSETTIA, REKI už dostihl špici, STARBUCK začal ztrácet a do kontaktu s hlavní částí pole se dostala INFERNA(POL). Čtveřice koní bojovala o vítězství a u cílového mezníku byl s nejlepším finišem REKI - ž. Niklas Lovén (majitel: Wrbna Racing, tr M. Borkowski), druhý byl po boji o 1/2 délky NETTO(POL) - Zdislaw Lica, třetí o 1/2 délky POINSETTIA - ž. Lukáš Matuský (trenér: MVDr. Č. Olehla), čtvrtá o 1 délku HERBATA(POL) - ž. Thomas Boyer, pátá o 4 délky INFERNA(POL) - Jan Odložil, 6. STARBUCK (trenér: P. Poles), 7. ISUZU(POL), 8. NECHIUS(POL) (trenér: MVDr. Č. Olehla).


941.jpg

Prvním dostihem byly proutěné překážky o 18 000 zł na 2800 m pro 3-leté koně, kteří ještě neběhali překážkové dostihy. Z koní v českém tréninku startoval jediný ARAAYO(IRE) - ž. Marcel Novák (trenér: R. Bodlák). Nejlépe odskočil HAAD RIN(FR) - ž. Dušan Andrés, druhá byla WANILIA(POL) - ž. Thomas Boyer, třetí DALLINA(POL) - Pawel Palczyński, dále dvojice ARAAYO(IRE) - ž. Marcel Novák a RUBINER(POL) - Jan Odložil, za nimi CZORBA(POL) - am. Michal Mikšovský a SALVADOR(POL) - ž. Niklas Lovén. Postupně se tempo zrychlovalo a do čela se dostala WANILIA(POL), druhá byla DALLINA(POL), třetí HAAD RIN(FR) a další pořadí se neměnilo. Na protější rovině se s nástupem DALLINY(POL) na první pozici ještě zrychlilo a pole sedmi koní roztáhlo. Vítězkou se stala polská DALLINA(POL) - Pawel Palczyński (majitel: N. Hendzel a P. Pirzecki, trenér: M. Borkowski), druhý byl o 4 délky HAAD RIN(FR) - ž. Dušan Andrés, třetí o 11 délek RUBINER(POL) - Jan Odložil v majetku české stáje Vasury Kolesa v tréninku Roberta Świątka, čtvrtá o 7 délek WANILIA(POL) - ž. Thomas Boyer, pátý o 9 délek ARAAYO(IRE) - ž. Marcel Novák (trenér: R. Bodlák), 6. CZORBA(POL), 7. SALVADOR(POL).


942.jpg

Jako třetí byly odstartovány proutěné překážky o 14 000 zł pro 4-leté a starší na 3800 m. Mezi osmi startujícími byli čtyři koně v českém tréninku, a to TAURITO - ž. Lukáš Matuský, MASHA - am. Michal Mikšovský (oba svěřenci MVDr. Č. Olehly), SURIN(POL) - ž. Thomas Boyer a LE GRAND - ž. Marcel Novák (oba v tréninku P. Polesa). Po startu diktoval tempo TAURITO - ž. Lukáš Matuský, druhý byl při svém debutu SURIN(POL) - ž. Thomas Boyer, za nimi LASCADELL(POL) - Rostislav Benš, TANA(POL) - ž. Dušan Andrés, NEWMAN(POL) - Zdislaw Lica a na posledních pozicích trojice MASHA - am. Michal Mikšovský, LE GRAND - ž. Marcel Novák a DASKO(POL) - ž. Niklas Lovén. Na začátku druhého kola před tribunou po chybě spadl TAURITO. Na protější rovině byla ve vedení trojice LASCADEL(POL), NEWMAN(POL) a SURIN(POL), čtvrtá MASHA, pátý LE GRAND(POL). Postupně se na špici propracovala a jistě o dvě délky zvítězila MASHA - am. Michal Mikšovský (majitel: DS Dvorce, trenér: Olehla Čestmír, MVDr.), druhý byl LE GRAND - ž. Marcel Novák, třetí o 11 délek NEWMAN(POL) - Zdislaw Lica, čtvrtý o 2 délky DASKO(POL) - Ž. Niklas Lovén, pátý o krátkou hlavu LASCADELL(POL) - Rostislav Benš, 6. TANA(POL), 7. SURIN(POL) (trenér: P. Poles).


943.jpg

Čtvrtým dostihem byla steeplechase pro 4-leté o 18 000 zł na 3800 m. Po škrtu dvou koní včetné MEDICA (trenér: J. Junková) do dostihu nastoupilo 5 koní, tři v ČR trénovaní: DARK VADER(POL) - Jan Odložil a MADAM PERCY(IRE) - ž. Lukáš Matuský v tréninku Jaromíra Hrudky ml. a TURONI(FR) - Pavel Složil ml., svěřenec Pavla Polesa. První skok nepřekovala dvojice DARK VADER(POL) a MADAM PERCY(IRE). Ve vedení byl TURONI(FR) - Pavel Složil ml., za ním GALERIANKA(POL) - ž. Niklas Lovén a SYMETRIA(POL) - ž. Dušan Andrés. V polovině dostihu převzala vedení GALERIANKA(POL), na protilehlé rovině v posledním kole měla pád SYMETRIA(POL) a v dostihu pokračovali pouze 2 koně. Až do cíle se pořadí nezměnilo a lehce o 4 délky zvítězila GALERIANKA(POL) - ž. Niklas Lovén (majitel: SK Iwno, trenér: I. Wróblewska), druhý byl o 4 délky TURONI(FR) - Pavel Složil ml.(trenér: P. Poles).


944.jpg

Dostihový den uzavřela steeplechase pro 5-leté a starší na 3600 m o 16 000 zł. Z koní trénovaných v ČR byli na startovní listině COTTON EYE JOE - ž. Lukáš Matuský v tréninku Ing. Milana Theimera a MODŘÍN - ž. Martin Liška od trenérky Jany Junkové. Po startu se o rychlé tempo staral COTTON EYE JOE - ž. Lukáš Matuský, s odstupem následován dvojicí MODŘÍN - ž. Martin Liška a ISMINA(POL) - ž. Marcel Novák, za nimi INTIFADA(POL) - ž. Niklas Lovén, ADMIRAL QUEST(IRE) - Rostislav Benš a pole uzavírala DAISY LOVE(POL) - ž. Thomas Boyer. Při procválání vodou se na poslední pozici propadl MODŘÍN. Před posledním obloukem se tempo ještě zrychlilo a pole šesti koní výrazně roztáhlo. V cílové rovině převzala vedení a zvítězila ISMINA(POL) - ž. Marcel Novák (majitel: T. Sieradzki, trenér: R. Świątek), druhý o 1 a 1/4 délky doběhl COTTON EYE JOE - ž. Lukáš Matuský (trenér: Ing. M. Theimer), třetí o 14 délek byl MODŘÍN - ž. Martin Liška (trenér: J. Junková), čtvrtá o 13 délek INTIFADA(POL) - ž. Niklas Lovén, pátý ADMIRAL QUEST(IRE) - Rostislav Benš, 6. DAISY LOVE.


945.jpg

Vítězství v hlavním dostihu dosáhl český odchovanec REKI v majetku stáje Wrbna Racing v péči polského trenéra M. Borkowskeho. Z trenérů dosáhl jednoho vítězství MVDr. Čestmír Olehla (MASHA) a dva jezdci si připsali po jednom vítězství - am. Michal Mikšovský (MASHA) a ž. Marcel Novák (ISMINA(POL)).


Hana Vytopilová
e-mail: info@hv-foto.cz


946.jpg

947.jpg

948.jpg

949.jpg

950.jpg

951.jpg

952.jpg

953.jpg

954.jpg

955.jpg

956.jpg

957.jpg

958.jpg

959.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz