Wroclaw 21. 5. 2017


640.jpg

Do Wroclawi opět zavítala početná česká ekipa s účastí ve čtyřech překážkových dostizích z celkových osmi včetně rovinových. Hlavním dostihem byla Nagroda Tiumena, polského odchovance v hřebčíně Moszna a trojnásobného vítěze Velké Pardubické v letech 2009 až 2011.


Prvním dostihem byly proutěné překážky na 3600 m pro 4-leté a starší. Do dostihu odstartovalo 9 koní, ihned po startu šel do vedení LASCADELL(POL) - Rostislav Benš, těsně za ním byli ZRYW(POL) - ž. Dušan Andrés, ASPIRE(POL) - Petr Tůma a MASHA - am. Michal Mikšovský a DATSUN(POL) - Adam Čmiel se držel v zadní části pole. Pořadí se v průběhu dostihu příliš neměnilo, až za posledním skokem převzal vedení ASPIRE(POL) - Petr Tůma (majitel: S. Plavac, trenér: M. Borkowski) a jistě o 1 a 1/2 délky zvítězil, druhý byl LASCADELL(POL) - Rostislav Benš, třetí o 8 délek byla MASHA - am. Michal Mikšovský (trenér: MVDr. Č. Olehla), 4. CHARRERIA(POL) - A. Chopyk, 5. ZRYW(POL) - ž. Dušan Andrés, 8. DATSUN(POL) (trenér: A. Škrášková).


641.jpg

Třetí dostih byla steeplechase na 3600 m pro pětileté a starší. O pomalejší tempo v počátku dostihu se starala SYMPATIA(POL) - Rostislav Benš, za ní překonávali překážky SANG JANG(POL) - ž. Dušan Andrés, STARBUCK - ž. Marcel Novák, NECHIUS(POL) - am. Michal Mikšovský byl ve středu pole a FRIVOLINA - Adam Čmiel na poslední pozici. Po čtyřech skocích převzal vedení SANG JANG(POL), jen na chvíli ho vystřídala SYMPATIA(POL), pořadí koní se příliš neměnilo. V závěrečné fázi SANG JANG(POL) - ž. Dušan Andrés (majitel: SK Iwno, trenér: R. Świątek) nasadil ostré tempo a nikým neohrožován lehce zvítězil. Druhý byl o 2 délky STARBUCK - ž. Marcel Novák (trenér: P. Poles), třetí o krk SYMPATIA(POL) - Rostislav Benš, čtvrtý o 3/4 délky INDIDZI(POL)- Sertash Ferhanov, pátý o 3 a 1/2 délky NECHIUS(POL) - am. Michal Mikšovský (trenér: MVDr. Č. Olehla), 7. FRIVOLINA (trenér: A. Škrášková).


642.jpg

V pátém dostihu na 3600 m se představili čtyřletí. Start dostihu zdržela TULITA(POL), která shodila svého jezdce a chvíli trvalo než byla odchycena. Po startu vedli pole koní ve velmi pomalém tempu GALERIANKA(POL) - Rostislav Benš a KING ARTUR(POL) - ž. Marcel Novák, po pár skocích se dostih zrychlil a vedle KING ARTURA(POL) skákal KÖNIGSTRAUM(GER) - Petr Tůma, třetí pozici držela TUTEJSZA(POL) - ž. Dušan Andrés, za nimi HARY LOU - MVDr. Ján Mach, FELIX(POL) - am. Pavel Peprna a pole uzavíral LUBAR(POL) - Adam Čmiel. V zatáčce před cílovou rovinou na ostatní získali náskok KING ARTUR(POL) a TUTEJSZA(POL), za posledním skokem dokázal ještě zrychlit KING ARTUR(POL) - ž. Marcel Novák (majitel: Orange Star, trenér: Pavel Poles) a lehce o 4 a 1/2 délky zvítezil před vítězkou proutěných překážek z 30. 4. TUTEJSZOU(POL) - ž. Dušan Andrés, třetí o 4 délky byla GALERIANKA(POL) - Rostislav Benš, čtvrtý o 1 a 1/2 délky KÖNIGSTRAUM(GER) - Petr Tůma, pátý o 9 délek HARY LOU - MVDr. Ján Mach.


643.jpg

Hlavní dostih Nagroda Tiumena, steeplechase na 4200 m pro 5-leté a starší byl odstartován jako sedmý. Favorité byli dva: REKI - ž. Jaroslav Myška a INFERNA(POL) - ž. Dušan Andrés, kteří svedli souboj v hlavním dostihu ve Wroclawi 30. 4. a vítězná o nos byla domácí INFERNA(POL). Mezi favorizované také patřili v Česku trénovaní AL BUSTAN(IRE) - ž. Marek Stromský, LE GRAND(POL) - ž. Marcel Novák, SZTORM(POL) - Sertash Ferhanov a polský SOPRAN BEST(POL) - Rostislav Benš. Na první pozici odskočil a vedl pole devíti účastníků COTTON EYE JOE - am. Michal Mikšovský, druhý byl REKI, třetí NETTO(POL) - Z. Lica, čtvrtá INFERNA(POL), ve středu pole byli LE GRAND(POL), AL BUSTAN(IRE) a SZTORM(POL), SOPRAN BEST(POL) byl poslední. V polovině dostihu převzal vedení SOPRAN BEST(POL) a později LE GRAND(POL), druhý byl SZTORM(POL), třetí REKI a po ostré zatáčce směrem k cílové rovině se vnitřní stopou propracoval do vedení AL BUSTAN(IRE), společně se SZTORMEM(POL) skákali poslední proutěnou překážku, lepším finišem zvítězil AL BUSTAN(IRE) - ž. Marek Stromský (majitel: Lokotrans, trenér: Stanislav Popelka), druhý o 1 a 3/4 délky byl SZTORM(POL) - Sertash Ferhanov (trenér: G. Wroblewski), třetí 3 délky REKI - ž. Jaroslav Myška, čtvrtý o 1 a 1/2 délky LE GRAND(POL) - ž. Marcel Novák (trenér: P. Poles), pátá HERBATA(POL) - ž. Thomas Boyer, 6. NETTO(POL), 7. COTTON EYE JOE (trenér: M. Theimer), 8. INFERNA(POL), 9. SOPRAN BEST(POL).


644.jpg

I tentokrát se českým zástupcům ve Wroclawi dařilo, v ČR trénovaní koně si připsali dvě vítězství: mezi čtyřletými KING ARTUR(POL) trénovaný Pavlem Polesem (druhé vítězství ve Wroclawi v řadě) a v hlavním dostihu AL BUSTAN(IRE) v tréninku Stanislava Popelky, jako druzí se umístili SZTORM(POL) (trenér: G. Wroblewski) v hlavním dostihu a STARBUCK (trenér: P. Poles) v jednom z rámcových, třetí v úvodních proutěných překážkách byla MASHA (trenér: MVDr. Č. Olehla).


Hana Vytopilová
e-mail: info@hv-foto.cz


645.jpg

646.jpg

647.jpg

648.jpg

649.jpg

650.jpg

651.jpg

652.jpg

653.jpg

654.jpg

655.jpg

656.jpg

657.jpg

658.jpg

659.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz