Wroclaw 30. 4. 2017


520.jpg

Zahajovací den v polské Wroclawi se neobešel bez silné účastí koní v českém tréninku. 22 koní od trenérů nebo majitelů z ČR bylo na startovních listinách pěti překážkových dostihů, doplněných třemi rovinovými s českými jezdci. Příjemná atmosféra, po delší době slunečné počasí a taky tradiční volný vstup zcela zaplnili tribuny a přilehlý park.


V prvním dostihu, proutěných překážkách na 3000 m pro 4-leté a starší, se na start postavilo 8 koní, z toho 3 v ČR trénovaní. O rychlé tempo se staral TURKMEN(POL) - P. Pałczyński, za ním se držel PAVICH(UKR) - ž. Jan Faltejsek, v druhé polovině pole DIXON - žk. Pavel Složil ml. a FIA GO - Adam Čmiel. V závěrečné fázi přešla do vedení TUTEJSZA(POL) - ž. Dušan Andrés (majitel: J. i J. Zalewscy, trenér: R. Świątek), druhá byla o 3 délky GALERIANKA - Rostislav Benš, třetí o 7 délek DIXON - žk. Pavel Složil ml. (trenér: J. Votava), 4. BUTCH(POL), 5.FIA GO (trenér: P. Kašný), 6. PAVICH(UKR) (trenér: G. Wroblewski). Matka vítězné klisny TUTEJSZA(POL) je sestrou TYCJANA(POL), který byl většinu své úspěšné dostihové kariéry trénován u manželů Váňových.


521.jpg

Druhým dostihem byla rovina na 1600 m pro tříleté koně, kde se na start postavili i ž. Martina Havelková a žk. Jakub Spáčil v sedlech koní polských trenérů. Dvojice UNKAS(POL) - žk. Jakub Spáčil byla na 4. místě, NAHARANA(POL) - ž. Martina Havelková na 6 místě.


Jako třetí dostih byla vypsaná steeplechase na 3400 m pro 4-leté koně s nadpoloviční účastí koní v českém tréninku. Hned první skok vybočil a ztratil jezdce TAJ MAHAL - žk. Jakub Spáčil, o 3 skoky později ztratila jezdce KASAWA(POL), ve vedení byl po většinu dostihu TAO(POL) - ž. Jan Faltejsek, za ním KING ARTUR(POL) - ž. Marcel Novák a DOUNA(FR) - ž. Niklas Lovén, na čtvrté pozici DŽIDŽALI(POL) - ž. Josef Bartoš. V cílové rovině se v čele pole šesti koní objevil a zvítězil KING ARTUR(POL) - ž. Marcel Novák (majitel: Orange Star, trenér: Pavel Poles), druhý byl O 1 a 3/4 délky TAO(POL) - ž. Marcel Novák (trenér: G. Wroblewski), třetí o 3 a 1/2 délky DŽIDŽALI(POL) - ž. Josef Bartoš (trenér: G. Wroblewski), čtvrtá o 1 a 3/4 délky DOUNA(FR) - ž. Niklas Lovén (trenér: R. Bodlák), pátý o 2 délky HARY LOU - Rostislav Benš, 6. DAMIUS - Radek Man.


522.jpg

Ve čtvrtém dostihu steeplechase pro 5-leté a starší koně byl nejvyšší počet startujících čítající 13 koní. V optimálním tempu vedla kompaktní pole ISUZU(POL) - am. Pavel Peprna, za ní SYMPATIA(POL) - Rostislav Benš, CHANG(POL) - ž. Lukáš Matuský, LE GRAND - ž. Marcel Novák, v zadní části pole se držela TIRANA(POL) - ž. Josef Bartoš. V polovině dostihu přešel do vedení SANG JANG(POL) - Rostislav Benš a tempo se zrychlilo. V zatáčce do cílové roviny převzala první pozici a favority porazila TIRANA(POL) - ž. Josef Bartoš (majitel: St. Mistrz i Golejewko, trenér: R. Świątek), o 2 délky byl druhý LE GRAND (POL) - ž. Marcel Novák (trenér: P. Poles), třetí byl o 3 a 1/2 délky SANG JANG(POL) - Rostislav Benš, čtvrtá o 2 a 1/2 délky ISMINA(POL) - ž. Jan Faltejsek, pátá o délku SILVER STAR(POL) - ž. Thomas Boyer, 6. SYMPATIA(POL), 7. NECHIUS(POL) (trenér: Č. Olehla), 8. ISUZU(POL), 9. DIASY LOVE(POL), 10. FRIVOLINA (trenér: A. Škrášková), 11. CHANG(POL) (trenér: M. Theimer), 12. LEMONT(POL), 13. DOLLAR BOY(POL).


523.jpg

Pátý dostih byla rovina na 1907 m pro 4-leté a starší, z českých jezdců byla nejlépe umístěna ž. Martina Havelková na 7. místě a ž. Dušan Andrés na 9. místě.


V šestém dostihu - steeplechase na 3800 m pro 6-leté a starší se na start postavilo 9 koní, favorité byli dva: REKI - ž. Jaroslav Myška a INFERNA(POL) - ž. Dušan Andrés. Od počátku dostihu udával tempo COTTON EYE JOE - ž. Lukáš Matuský, za ním TAMAS(POL) - ž. Marcel Novák a TASMANIA(POL) - Rostislav Benš, postupně se do vedení propracovala INFERNA(POL) - ž. Dušan Andrés, v cílové rovině na ni začal dotahovat REKI - ž. Jaroslav Myška, v posledních metrech došlo k tuhému boji, INFERNA (majitel: J. i J. Zalewscy, trenér: R. Świątek) odolala, o nos druhý byl REKI - ž. Jaroslav Myška (trénovaný v Polsku M. Borkowskim), třetí o 14 délek doběhla AMFORA - ž. Josef Bartoš (trenér: P. Baštová), čtvrtý o 5 délek NETTO - ž. Z. Lica, pátý o hlavu SOPRAN BEST(ITY) - ž. D. Pastuszka, 6. COTTON EYE JOE (trenér: M. Theimer), 7. TAMAS(POL) (trenér: P. Poles), 8. INFINADA(POL), 9. TASMANIA(POL).


524.jpg

Až do osmého dostihu nastoupili čeští zástupci, byly to proutěné překážky pro 4-leté a starší na 3400 m. Nejlépe odskočil a hned si rychlým tempem vytvořil náskok TAURITO - ž. Niklas Lovén, za ním se držela trojice DATSUN(POL) - Adam Čmiel, ASPIRIE(POL) - ž. Rostislav Benš a CHARRIERA(POL) - A. Chopyk. Na poslední proutěné překážce se na první pozici dostal a zvítězil ASPIRE(POL) - Rostislav Benš (majitel: St. Plavac, trenér: M. Borkowski), druhý byl o 9 délek TAURITO - ž. Niklas Lovén, třetí o 3 délky CHARRIERA(POL) - A. Chopyk, čtvrtý o 3 a 1/2 délky DATSUN(POL) - Adam Čmiel (trenér: A. Škrášková), pátý o 8 délek HÁDÉS - ž. Marcel Novák (trenér: P. Poles), 7. GUERRA(POL), 8. FELIX(POL).


Z českých jezdců byl nejúspěšnější ž. Dušan Andrés, který dvakrát vyhrál v sedle domácích koní. Po jednom vítězství dosáhli ž. Josef Bartoš, ž. Marcel Novák a Rostislav Benš. Nejúspěšnějším českým trenérem tohoto dostihového dne byl Pavel Poles s jedním vítězstvím a jedním druhým místem.


Hana Vytopilová
e-mail: info@hv-foto.cz


525.jpg

526.jpg

527.jpg

528.jpg

529.jpg

530.jpg

531.jpg

532.jpg

533.jpg

534.jpg

535.jpg

536.jpg

537.jpg

538.jpg

539.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz