Wroclaw 7. 8. 2016


160.jpg

Závodiště na okraji Wroclawi hostilo dostihový den s bohatou českou účastí. Na programu byla bohatá skladba dostihů: pro nás exotická rovina pro arabské plnokrevníky, dostihy pro A 1/1 - roviny, proutěnky a steeplechase. Vrcholem dostihového dne byl přípravný dostih na vrchol překážkové sezóny v Polsku - Velkou wroclawskou. Dokonalý servis pro návštěvníky a volný vstup zajistili plné tribuny.


Ihned po startu prvních proutěných překážek pro 3-leté koně šla do vedení dvojice koní SANTO CERRO (POL) - Sertash Ferhanov a TABOR (POL) - ž. Dušan Andrés, následování HÁDÉSEM - žk. Pavel Složil a DOUNOU (FR) - am. Michal Mikšovský, pořadí ve ani v cílové rovině nezměnilo a z vedoucí dvojice měl více sil v Česku Gregem Wroblewskim trenovaný SANTO CERRO (POL) (stáj Vocetka), druhý byl po boji o krk polský TABOR (POL) - ž. Dušan Andrés, třetí HÁDÉS - žk. Pavel Složil ml.


161.jpg

Druhý dostih přes proutěné překážky se stal kořiští stylem start - cíl pro TRIMA (POL) - A. Chopyk, druhý byl LASCADELL (POL) - am. Michal Mikšovský, po souboji za sebou nechal o hlavu třetího NICK OF THE STAR (POL) - Rostislav Benš.


Hlavním dostihem byl Wroclawska Trial - Nagroda Portu Lotniczego Wroclav, překážkový dostih pro 5-leté a starší koně na 4200 m. Do dostihu odskočilo po škrtech 8 koní. Niklas Lovén v sedle favoritky DELIGHT MY FIRE (FR) neponechal nic náhodě a od startu vedl pole koní v pomalejším tempu, hned za nimi se drželi LA CHARLOTTE - am. Michal Mikšovský, SZTORM (POL) - ž. Marcel Novák a SALAM (POL) - Rostislav Benš. V závěrečném oblouku DELIGHT MY FIRE (trenér Radim Bodlák, DS Pod Buchlovem) zrychlila a nikým neohrožována si doběhla pro jisté vítězství o 6 délek před v Polsku trénovaným NETTO (POL) - ž. Jaroslav Myška, třetí o 4 délky byl SZTORM (POL) - ž. Marcel Novák, čtvtý o 1 a 1/2 délky SALAM (POL) - ž. Rostislav Benš, pátý o 10 délek ČÁRIRAY - ž. Jiří Kousek, dále z českých zástupců dokončili o nos 6. LA CHARLOTTE a 8. VALTZ.


162.jpg

Posledním dostihem byla steeplechase pro 4-leté na 3600 m. Po startu šla do vedení POINSETTIA - žk. Jakub Spáčil a postarala se o velmi rychlé tempo, ale před 4. skokem vybočila, pak se o ještě rychlejší tempo postarala HERBATA - Ján Mach. Před posledním obloukem se pole koní dalo dohromady a v závěrečné rovině šla nejdřív do vedení FINÉS - ž. Niklas Lovén, ale tu nakonec skvělým závěrem porazil BUKHARI (FR) - Rostislav Benš (trenér Grzegorz Wroblewski, stáj TVD a. s.), třetí doběhla FRIVOLINA - am. Michal Mikšovský.


V případě zájmu o fotky pište na e-mail: info@hv-foto.cz
Hana Vytopilová


163.jpg

164.jpg

165.jpg

166.jpg

167.jpg

168.jpg

169.jpg

170.jpg

171.jpg

172.jpg

173.jpg

174.jpg

175.jpg

176.jpg

177.jpg

178.jpg

179.jpg




info@hv-foto.cz
Přebírání materiálů z této stránky bez předchozí dohody je zakázáno.
Fotografie a články z těchto stránek podléhají autorskému právu.
© 2009 - 2024
Autor webu: Petr Šrom
grafik@seznam.cz